Zdravstveni turizam
 
LIDERI ZDRAVSTVENOG, WELLNESS I SPA TURIZMA
 

22. novembra 2011. godine u hotelu "M" u Beogradu održana je Regionalna konferencija o ZDRAVSTVENOM, WELLNESS i SPA TURIZMU, sa osnovnom temom "Održivi profitabilni wellness &SPA koncept u hotelima", koju su organizovali SUNNY- Centar za promociju wellness i spa u regionu i Klub privrednih novinara Srbije.  Na veoma konceptualno sadržajnoj konferenciji pod radnim naslovom "Učimo od lidera", čiji je opšti cilj promovisanje razvoja zdravstvenog, wellness i SPA turizma u Srbiji u skladu sa najnovijim trendovima i uspešnim praksama lidera iz regiona, izdvojila su se zapažanja prof. dr Milice Lazović, direktorke Instituta za rehabilitaciju Beograd, "Da smo ove godine od Evropske Unije dobili priznanje za razvoj rehabilitacije, ali i da još uvek ne postoji  strategija za razvoj zdravstvenog i wellness turizma", Doc. dr Milisava Čutovića da "Težište u SPA centrima treba da bude na holističkom pristupu čoveku, a u SPA centru se moraju nalaziti smeštajni kapaciteti svih kategorija, masaže, saune, fitness programi, parna kupatila i ambijent za psihičku relaksaciju", Slađane Blagojević, rukovodioca marketinga specijalne bolnice "Merkur Vrnjačka Banja, koja je govorila o "Strategiji uspešnog poslovanja u Wellness-u", kao i Nataše Ranitović, direktorke projekta, koja ističe da "S obrizom na veliki prirodni potencijal regiona razvoj zdravstvenog ,wellness i spa turizma je jedan od prioriteta te je neophono da država bude uključena u njegovo realizaciju, pre svega stvaranjem povoljnog ambijenta za domaće i strane investitore".

U radu Konferencije učestvovali su brojni stručnjaci iz ove oblasti poput Adel Joos (Hungest hotels), Petera Gulyasa (Nacionalna turistička organizacija Mađarske), Jasena Rizova (SPA asocijacija Bugarske), Georgea Tavelisa (Spa Creators, Kipar), Mojce Gradišek (Hrvatska gospodarska komora), Dr Gorane Isailović (Visoka zdravstvena škola strukovnih studija, Beograd), Branke Bošnjak (Projekat Ribarska banja) i drugih.

Konferencija je završena svečanom  dedelom  priznanja Wellness Award i Turistička plava zvezda 2011. Po rečima organizatora "Priznanja su uručena onima koji su prepoznati kao istinski ambasadori wellnessa i jedne lepe i moderne turističke priče.

Priznanja Wellness Award:
Wellness hotel godine - "Izvor" Aranđelovac, Wellness lice godine - Maja Nikolić (RTS)
Wellness muzika - Duo Moderato
Planinski wellnes &spa - Hotel Blanca Resort Vlašić BIH
Inovativnost - Pelod centar Limus Romanus "Merkur" Vrnjačka Banja
Opremanje wellnes i SPA centara - BIBIS d.o.o.
Kućni fitnes - Brend Sport Life, Aleksandar MN d.o.o za suplement Super Collagen +C, Jelena Đurić za projekat Wellness centar Banja Vrujci
Priznanje "Turistička zvezda": Ribarska banja (investicija renoviranja turskog kupatila u moderan SPA centar)
Turistički novinar godine: Mr Ivana Stanković, Internet Serbia Travel News (www.istnews.com)
Priznanje turistički proizvod: Linija "Rukoveti", u okviru projekta "Stari zanati za novo doba", koji kofinansira EU
 

  

  

  

  

     
     

Sunny d.o.o.
Centar za promociju wellness i Spa

+381 (11) 2692460, 2692746, (60) 5120565
uniset@vektor.net , kpn@eunet.rs
www.wellnesszvezda.com, www.bizlider.org