Zdravstveni turizam

JOŠ JEDAN

 
KORAK NAPRED
 

BANJA KANJIŽA, zvanično osnovana 1913. godine nakon godina izviranja tople, žučkaste, mineralne vode iz brojnih "čudotvornih" bunara čije se temperature kreću od 51°C-72°C, svečano je proslavila SVOJ DAN (24.11.2017.). Specijalna bolnica Banja Kanjiža, izuzetna zdravstveno-turistička ustanova, opremljena najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju namenjenu kako onima kojima koji dolaze preventivno koristeći razne anti-stres, spa i sportske programe, tako i onima kojima je potrebna rehabilitacija, ostvarila je ove godine, zaključno sa mesecom oktobrom, čak 55.000 noćenja.

U Banji ističu da su najbrojniji samofinansirajući gosti, a potom slede pacijenti upućeni preko RFZO i PIO fonda. Korišćenje vaučera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije u 2017. godini uvećano je čak za 239% u odnosu na prehodnu godinu. Znatna sredstva su uložena u medicinsku opremu, a početkom godine započela je značajna investicija - rekonstrukcija bazenskog prortora u koji su, pored sredstava Specijalne bolnice, uložena i sredstva Ministarstva turizma i Opštine Kanjiža. Bazenski prostor sada ispunjava sve potrebe kako standardnih gostiju, tako i invalida i majki sa decom.

Po rečima  Ivana Đokovića, Potpredsednika Vlade Vojvodine, "Ova bolnica je trenutno vodeća u Vojvodini i pored zdravstvenog ima i veliki turistički značaj. Posetioci nisu samo iz Srbije već i iz zemalja okruženja. Svojim vanpansionskim uslugama, i bogatstvom ponude, ova banja odudara od ostalih banja". BANJA KANJIŽA, čiji tim specijalista i terapeuta leči reumatska obolenje, stanja nakon povreda koštano-zglobnog aparata, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije i oštećenja centralnog nervnog sistema, ima i dalje planove razvoja. U svečarskoj atmosferi Dr Slobodanka Drndarski, direktorka Banje Kanjiža, navodi "Imamo projekte za osavremenjivanje ponude, a to su druga faza blatnog bloka i obnova hidro bloka. U toku je i izrada studije izvodljivosti za jedan otvoreni bazen".

DAN BANJE KANJIŽA bio je prava prilika da se prikažu rezultati uloženih investicija i ekipa INTERNET SERBIA TRAVEL NEWS-a uverila se da je ova banja zaista jedna od vodećih na tržištu zdravstvenog turizma Srbije. Bazeni, opremljeni po svetskim standardima, slana i finska sauna, solarijum, teretana, sportska hala, atletska staza, tereni za odbojku, košarku, rukomet i tenis, fudbalski tereni, udobne sobe, čistoća, cene koje prate ponudu, a pre svega izuzetno ljubazno osoblje, omogućavaju gostu da ovde dobije pravu kombinaciju i zdravog, i lepog, i korisnog. Preporučujemo.

        

 

   

   

   

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Kanjiža"

+ 381 24 875163
office@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

 
 
 
home page