Beograd
 

 

Tradicionalna manifestacija Beograda - KARNEVAL BRODOVA, koja ima za cilj da promoviše reke Savu i Dunav, i njihovo ušće koje zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv, održana je jedanaesti put (29.08.2015.) u akvatoriju reke Save, od Brankovog mosta do Ušća, i platou ispred Međunarodnog putničkog pristaništa Luka "Beograd". Program karnevala pod sloganom "Zabava je na vodi", u organizaciji Turističke organizacije Beograda i uz pomoć i podršku Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije, obeležila je tradicionalna parada okićenih plovila, praćena džet ski akrobacijama na vodi, nastupom jedriličarskih klubova, zabavnim programom, koncertima i karnevalskim vatrometom. Među učesnicima Karnevala, koji populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja, bili su, pored umetnika i uličnih zabavljača, i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što je ovom događaju dalo međunarodni karakter.

 

 
                
 

Po rečima organizatora, "U "KARNEVALU BRODOVA" koji, pored popularizacije reka i obala, ima za cilj i da podigne atmosferu u Beogradu i na taj način Beograđanima i gostima iz celog sveta priredi dobru zabavu, učestvuje ceo grad. Pojavljuju se oni koji se bave sportom, od Džet ski saveza, preko kajakaša i kanuista, do onih koji se bave akrobacijama na vodi". 
U programu na obali učestvovale su muzičke grupe Sevdah Bejbi, Dejan Petrović & Big Bend, beogradski DJ-evi Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion, kao i plesne grupe Fly i beogradske plesne škole.

Tradicionalno program je završen ponoćnim vatrometom na vodi.

     

 

       

Turistička organizacija Beograda

www.tob.co.rs

 
početna strana