Beograd
 

 BEOGRADSKA  

 KARNEVALSKA

 ATRAKCIJA

 

U Beogradu, koji se na "City Budget Planner-u", novoj usluzi turističkog portala EXPEDIA, našao među prvih pet destinacija uz Njujork, London, Pariz i Vilnjus (http://city-budget.expedia.co.uk/articles/belgrade/belgrade-tourist-board-recommendations/), tokom godine održi se oko 240 manifestacija, što i jeste jedan od osnovnih razloga poseta stranih i domaćih turista glavnom gradu Srbije. Jedna od najatraktivnijih manifestacija svakako je KARNEVAL BRODOVA koji, svake poslednje subote u avgustu mesecu, ima za cilj da promoviše reke Savu i Dunav i njihovo ušće koje, zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv. 

Ovogodišnji KARNEVAL BRODOVA (27.08.2016.), dvanaesti po redu, koji predstavlja simbolično opraštanje Beograda od leta, okupio je ispred savske promenade, na potezu između Brankovog mosta i Gazele, ukrašene čamce i brodove iz 20 beogradskih marina, kao i sportiste iz jedriličarskih, nautičarskih i veslačkih klubova koji su izvodili akrobacije na vodi. Po rečima Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije Beograda, "Karneval brodova je jedna je od najuzbudljivijih manifestacija koja privlači ne samo domaće posetioce, već i strane turiste. Na ovaj način želimo da doprinesemo da se Beograd vrati svojim rekama sa kojih je i krenuo".
 

 
   

12. KARNEVAL BRODOVA, koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, uz podršku  Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije, pratili su i nastupi Dečijeg kulturnog centra Beograd i hora "Čarolija", Umetničkog centra "Talija", latino plesača, Kulturno-umetničkog društva "Perla", violiniosta i gudača, grupe "Neverne bebe" i drugih učesnika.

KARNEVAL BRODOVA tradicionalno je završen vatrometom. 
 

 

Turistička organizacija Beograda

www.tob.co.rs

 
     
početna strana