Manifestacije

KARNEVAL NA VODI

 

U Beogradu, koji je za prvih sedam meseci 2017. godine zabeležio porast broja turista za 20% u odnosu na isti period prošle godine, održi se godišnje oko 250 manifestacija, što i jeste jedan od osnovnih razloga poseta stranih i domaćih turista glavnom gradu Srbije. Jedna od najatraktivnijih manifestacija svakako je KARNEVAL BRODOVA koji predstavlja simbolično opraštanje Beograda od leta. Ova manifestacija, koju je na žalost ove godine pratila kiša, ima za cilj da promoviše reke Savu i Dunav i njihovo ušće koje, zajedno sa Velikim  ratnim ostrvom, čini Beograd prepoznatljivim.

Iako ne onoliko atraktivan kao nekih ranijih godina, ovogodišnji KARNEVAL BRODOVA (2.09.2017.), trinaesti po redu, okupio je ispred savske promenade, na potezu između Brankovog mosta i Gazele, osamdesetak čamaca i brodova iz beogradskih marina, kao i sportiste džet ski saveza koji su izvodili akrobacije na vodi. Po rečima Miodraga Popovića, direktora Turističke organizacije Beograda, "Karneval brodova je jedna je od najuzbudljivijih manifestacija koja privlači ne samo domaće posetioce, već i strane turiste. Predstavlja jedinstveni događaj porodičnog karaktera koji afirmiše rekreativno-sportske  aktivnosti i doprinosi da se Beograd vrati svojim rekama sa kojih je i krenuo".

    

    

 

 

13. KARNEVAL BRODOVA, koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, uz podršku  Skupštine grada, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije, pratili su i nastup Dečjeg Kulturnog Centra Beograd, defilei mažoretkinja iz Bele Crkve  i maskota "Art maslačak", klovnova, uličnih zabavljača i mađioničara.

Bili su zastupljeni i stari zanati, kao i prodavci suvenira. I pored lošeg vremena, KARNEVAL BRODOVA tradicionalno je završen vatrometom.

 

    

    


Turistička organizacija Beograda

www.tob.rs