OTMENOST  U  MODI

Beograd

Hotel "Kasina" je bio preteča brojnih inovacija u ugostiteljstvu i turizmu Beograda: u njegovom sastavu je bio bioskop "Kozara", te su za vreme projekcije filma konobari usluživali goste - gledaoce, uvodi automatske aparate sa staklenim dnom (ubacivanjem novčića u aparat dobila bi se ruska salata, sendvič, razne poslastice i dr), automatski aparat za crnu kafu, uvodi dostavu porodičnih ručkova pozivom na telefonski broj, u luksuznim hotelskim salama održavani su razni svečani prijemi, svakodnevno su se priređivale sedeljke uz muziku i ples.

1960. godine hotel "Kasina" dobija svoj današnji izgled sa kvalitetnom ponudom. U.P. "Stari grad" od vremena preuzimanja hotela nastavlja tradiciju pružanja dobrih usluga i - točenja piva. Duh starog kvaliteta traje i danas kada je hotel "Kasina" postao moderan gradski poslovni hotel u kome odsedaju poznate ličnosti iz sveta umetnosti, učesnici svetskih skupova i priredbi, kao i turisti u tranzitu.

    

     

 

 

 

početna strana

 

   

Hotel "Kasina" (3*) nalazi se u strogom centru Beograda, preko puta čuvene Terazijske česme podignute za vreme vladavine Miloša Obrenovića. Hotel "Kasina" jedan je od najstarijih hotela u Beogradu, sagrađen 1856. godine. Sam naziv "Kasina" utemeljen je u italijanskoj reči koja je najpre označavala "letnjikovac", pa "restoran", a potom se ime širi kada je u Firenci otvorena prva evropska javna kockarnica, te i ostali objekti u drugim delovima sveta dobijaju ime "kazina". Tu tradiciju hotel "Kasina" je sačuvao do danas.

Otmenost hotela "Kasina" proteže se kroz istoriji. 1918. godine u njemu je zasedala Narodna skupština Srbije, a do 1920. godine priređivane su predstave Narodnog pozorišta. Sadašnji hotel "Kasina" sagrađen je na istom mestu 1922. godine i tada je to bila najviša zgrada na Terazijima i jedno od najekskluzivnijih mesta u Beogradu.

Hotel je saobraćajno najbrže povezana sa poslovnim centrima, kulturnim institucijama, kongresno-koncertnim dvoranama, blizinom autobuske i železničke stanice. Poseduje pekaru, pivnicu, restoran, letnju baštu, banket salu tehnički opremljenu i osposobljenu za organizaciju konferencija za novinare, seminara, simpozijuma i manjih kongresa, kozmetičko-frizerski salon i butik odeće.

Hotel "Kasina" sadrži savremeno opremljenih 5 apartmana,18 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih komfort soba, 23 jednokrevetnih i 19 dvokrevetnih standard soba.

Hotel "Kasina"

+381 11 323 5575
hotelkasina@yahoo.com
www.stari-grad.rs