Lovni/Ribolovni Turizam
 

LOVIŠTE PO SVIM STANDARDIMA

 

Posavsko lovište "Karakuša"- Sremska Mitrovica, nalazi se pored magistralnog puta Novi Sad - Ruma - Šabac, udaljeno od aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu oko 65 km, od Batrovaca 80 km i od Horgoša oko 185 km. Spada u ravničarski tip lovišta sa nadmorskom visinom od 75 do 80 m. Skoro celo lovište, površine 7.895 ha, je pod šumom. Sa zapadne i južne strane omeđeno je rekom Savom, a premreženo je i brojnim mrtvajama, barama  i kanalima koji služe kao pojilišta za divlje svinje i jelene. Ovo lovište, osnovano 1977. godine, po broju životinjskih vrsta predstavlja jedno od najbogatijih staništa u Vojvodini. Glavne vrste krupne divljači, sve u ponudi za lovni turizam, su divlja svinja, običan jelen i prateća vrsta srneće divljači.
Po rečima predstavnika Javnog preduzeća "Vojvodinašume", koje gazduje lovištem "Karakuša", " U ovom lovištu se organizuju  pojedinačni kao i grupni lovovi na divlje svinje, a lov krupne divljači se obavlja sa čeke i prikradanjem, ili kombinacijom ova dva načina.". Smeštaj i ishrana lovaca su u lovačkoj kući "Karakuša" koja raspolaže sa optimalnih 38 ležajeva i maksimalnim kapacitetom od 45 ležajeva.
Lovište "Karakuša" je veoma živopisno, lovačka kuća je udobna, a gastronomski specijaliteti su prvoklasni. U to su se uverili novinari kojima je na ovoj turističko-lovnoj destinaciji, na konferenciji na novinare upriličenoj povodom otvaranja koktela sajmova LORIST, Turizma i Horseville na Novosadskom sajmu, JP "Vojvodinašume" bilo domaćin

    

 

    

     
   

JP "Vojvodinašume"

+381 21 431144
info@vojvodinasume.rs
www.vojvodinasume.rs

    

 

  početna strana