Manifestacije
 NAGRADE NAJBOLJIMA
 

27. septembra 2012. godine, na Svetski dan turizma, koji je ove godine imao osnovnu temu "Turizam i održiva energija: Podsticanje održivog razvoja"," Turistička organizacija Srbije dodelila je nagrade "Turistički cvet" za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma za period jul 2011. - jul 2012. godine.

Dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu finansija i privrede, istakao je da  "Ovogodišnja tema Svetskog dana turizma ima za cilj da istakne ulogu turizma u boljoj energetskoj budućnosti sveta kroz koršćenje obnovljivih energetskih izvora u svom poslovanju", dodajući da je "Turizam je u kriznim godinama na iskušenjima, ali prihodi od turizma rastu i gotovo je sigurno da će tako biti i ubuduće".

Govoreći o ovom najvećem priznanju u turizmu Srbije, Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije, naglasila je u svom uvodnom govoru da "Ovo priznanje potvrđuje da oni koji rade u turizmu to rade na način koji vodi progresu", dodajući da je lepa koincidencija to što se "Turistički cvet" dodeljuje baš na Međunarodni dan turizma.

Nagrade "Turistički cvet" dodeljene su u sledećim kategorijama:

1.
Turistička organizacija: Turistička organizacija opštine Čačak
2.
Specijalni događaj u funkciji promocije turizma (manifestacija, sajam, kongres, izložba): Treći Međunarodni Sajam Turizma i Ruralnog turizma u Kragujevcu
3.
Ugostiteljski objekat za smeštaj: Hotel "Izvor" Aranđelovac
4.
Ugostititeljski objekat za pružanje usluga hrane i pića: "Lorenzo&Kakalamba", Beograd
5.
Seosko turističko domaćinstvo: "Tri hrasta" selo Klatičevo, opština Gornji Milanovac
6.
Turistička agencija: "Panacomp Zemlja Čuda", Novi Sad
7.
Predstavljanje Srbije kao turističke destinacije, preko elektronskih i štampanih medija: Publikacija "Ukus Đerdapa" Javnog preduzeća "NacionalnI park Đerdap", Donji Milanovac
8.
Suvenir:  "Kocka", firma "Balkan magnet"
9.
Organizacija i/ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma Republike Srbije:
Radovan Tanasković, direktor sektora za razvoj turizma u preduzeću a.d."Planinka" u Kuršumliji
Narodni muzej Valjevo 

Ove godine Specijalne nagrade "Turistički cvet" van konkurencije pripale su Paraolimpijskom komitetu Srbije, Javnom solarnom punjaču "Strawberry Drvo" kompanije "Strawberry energy" iz Beograda, i Vinariji "Zvonko Bogdan" sa Palića.

 

    

    

                

Turistička organizacija Srbije

+381 11 6557100
office@serbia.travel
www.serbia-tourism.org

  početna strana