Manifestacije

TURISTIČKI CVET

ZA NAJBOLJE

27. septembra 2013. godine, na Svetski dan turizma, koji je ove godine sa temom ,,Zaštita kao naša zajednička budućnost" usmeren na isticanje posvećenosti turizma očuvanju vitalnih svetskih vodenih resursa, Turistička organizacija Srbije dodelila je nagrade "Turistički cvet" za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma za period jul 2012. - jul 2013. godine.

U uvodnom govoru Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije, naglasila je da je "Zahvaljujući ovogodišnjim temama "Put rimskih careva" i "Kulturno blago Srbije", devizni priliv od turizma za prvih šest meseci povećan za 8% u evrima i da je za sedam meseci broj inostranih turista povećan za 10%, a domaćih za 2%". U daljem izlaganju ona je najavila i temu marketinške kampanje Turističke organizacije Srbije u 2014. godini - "Mladi i nova kretivnost", što znači da će aktivnosti biti pre svega usmerene na elektronske medije i društvene mreže. Ujedno, 2014. godina je u znaku obeležavanja i 700 godina od smrti Jelene Anžujske, kao i 100 godina od početka Prvog svetskog rata, tako da turisti mogu da se prošetaju memorijalnim putevima kroz Srbiju. U funkciji svetske kampanje promovisanja turističke ponude Srbije, premijerno je prikazan i film "Srbija jedno putovanje - bezbroj doživljaja" Boška Savkovića.

Dobitnici nagrade Turistički cvet 2013, koji osim diplome i prigodne statue, dobijaju i  učešće na jednom svetskom sajmu turizma i oglašavanje u štampanim medijima izabrane zemlje Regiona, su:

Turistička organizacija
Gradska turistička organizacija "Kragujevac"
Turistička manifestacija
Međunarodni ambijentalni pozorišni festival "Tvrđava teatar", Smederevo
Receptivna turistička agencija
Poklonička agencija Srpske pravoslavne crkve "Dobročinstvo", Beograd
Ugostiteljski objekat za smeštaj
Seosko turističko domaćinstvo "Golijski konaci", Ivanjica
Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga
Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška Gora" i Ana Petrović, autor suvenira

Specijalne nagrade van konkurencije Turistička organizacija Srbije dodelila je Matematičkoj gimnaziji iz Beograda i Muzeju Nikole Tesle u Beogradu.

   

 

   

   

   

   

Turistička organizacija Srbije

+381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 

 

   
  početna strana