Manifestacije

PRIZNANJE ZA NAJBOLJE

Povodom svetskog Dan turizma, koji je ove godine obeležila tema "MILIJARDA TURISTA - MILIJARDA PRILIKA",, usmerena na promovisanje vrednosti i potencijala koje sa sobom nosi više od milijardu turista koji godišnje putuju svetom, Turistička organizacija Srbije dodelila je (26.09.2015.) u "Palati Srbija" nagrade "Turistički cvet" za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma za period jul 2014. - jul 2015. godine.
Prilikom dodele priznanja, u skladu sa ovogodišnjom porukom Taleba Rifaia, generalnog sekretara Svetske turističke organizacije, u kojoj stoji da "Svaki put kada putujemo, postajemo deo globalnog kretanja koje ima snagu da dovede do pozitivnih promena kako za našu planetu, tako i za sve ljude", bilo je i izlaganje Rasima Ljajića, ministra Trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi republike Srbije, koji je naglasio da "Turizam ima potencijal da bude važna privredna grana zemlje, a u tom pravcu je išla i promotivna kampanju "Moja Srbija", nastala sa ciljem da motiviše građane da deo godišnjeg odmora provedu u zemlji".
Uručujući priznanja "Turistički cvet", Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije, naglasila je da "Turizam jeste šansa Srbije. Uspeli smo da se nametnemo kao lider u regionu koji razvija regionalne projekte, a na domaćem tržištu objedinjujemo i  predstavljamo turističke destinacije zemlje prema programu "52 vikenda u Srbiji".
Dobitnici nagrade Turistički cvet 2015, koji osim diplome i prigodne statue, dobijaju i učešće na jednom svetskom sajmu turizma i oglašavanje u štampanim medijima izabrane zemlje Regiona, su:

 Turistička organizacija - TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE KNJAŽEVAC
Tokom 2014. godine TO Knjaževac je učestvovala na konkursu "Izuzetne destinacije Evrope - EDEN", na kome je proglašena pobednikom. Organizacijom manifestacijama i turističkom ponudom uspešno prati i realizuje program "Letujmo u Srbiji".

  Turistička manifestacija - NIŠVIL DŽEZ FESTIVAL, Niš
Ovaj najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope odlukom Ministarstva kulture Srbije  proglašen je Manifestacijom od nacionalnog značaja. Doprinosi promociji Niša ali i cele zemlje.

 Receptivna turistička agencija - "TARATOURS", Bajina Bašta

Agencija specijalizovana za područje Zapadne Srbije koja je osmislila nove, originalne programe: Rafting za početnike na Drni, Drinski višeboj (korporativne aktivnosti), Srpsko veče (za inostrane goste uz njihovo aktivno učestvovanje), Povratak u ledeno doba, Živeti sa prirodom i druge.

  Ugostiteljski objekat za smeštaj:
HOTEL "MOSKVA" Beograd - Odlikuju ga primena novih tehnologija u cilju kvaliteta usluga, priznanja "Ambasadori dobre usluge"  (najuspešniji hotel 2014.) i "Menadžer godine 2014", saradnja sa FIJET-om kao "Kuća turističkih novinara sveta".

TURISTIČKO REKREATIVNI CENTAR "MOMČILO ČEKOVIĆ", Koštunići - 5 vajata, 7 čardaka i 9 kaca za smeštaj, sa ukupno 75 ležaja, opremljenih po najsavremenijim standardima. Sastavni deo je fabrika bio hrane "Grab" koja prati tradicionalnu srpsku kuhinju. 


 Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga:

REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA ZLATIBOR d.o.o. Užice - Veliki doprinos razvoju, promociji i upravljanju potencijalima Turističke regije Zapadna Srbija je i uspostavljanje žiga garancije "Planinski doručak" - Zlatibor, Tara, Zlatar

BORA DIMITRIJEVIĆ, direktor Narodnog muzeja Zaječar - Ulaže izuzetne napore da carska palata Feliks Romulijana, i Narodni muzej Zaječar, budu okosnica kulturnog turizma, kako u istočnoj Srbiji, tako i na širem međunarodnom planu.
 

    

    

Specijalne nagrade van konkurencije Turistička organizacija Srbije dodelila je EKOLOŠKOM CENTRU "RADULOVAČKI" iz Sremskih Karlovaca i ISTRAŽIVAČKOJ STANICI "PETNICA".

Povodom svetskog Dana turizma, Turistička organizacija Srbije, organizator nacionalnog izbora za "Izuzetne destinacije Evrope" European Destinations of Excellence - EDEN ), dodelila je i nagrade pobednicima ovog takmičenja koje se odvijalo pod nazivom "Turizam i lokalna gastronomija", sa posebnim naglaskom na proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom


Pobednička destinacija - opština Pirot, konkurisala je sa gastronomskom ponudom koja uključuje pirotski kačkavalj, pirotsku peglanu kobasicu, staroplaninska jela, pirotski roštilj, sarme od lipovog lista i jagnjeći čomlek, a prateće destinacije su Sjenica i Leskovac.

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 655 71 00
office@serbia.travel
www.srbija.travel

Projekat EDEN

+ 381 11 655 71 12
eden@serbia.travel
www.srbija.travel/EDEN