Manifestacije
 VREME SAJMOVA
 

U terminu koji bi, uz sveobuhvatnu promociju tokom cele godine, i bolje profilisanje, mogao da bude dobar u narednim godinama, u Novom Sadu je održan 49. Međunarodni sajam turizma (29.09.-1.10.2016.).  U izlagačkom delu predstavljena je turistička ponuda Srbije i Regiona. Nastupile su Turistička organizacija Vojvodine, koja je objedinila nastupe Apatina, Banje Junaković, Bača, Bačkog Petrovca, Bele Crkve, Kanjiže, Kovačice, Pančeva, Sombora, Palića, Subotice, Sremskih Karlovaca, Vršca, Zrenjanina, Vrdnika i drugih mesta,  Turistička organizacija Srbije, Turističke organizacije Beograda i Novog Sada, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA, koja je ove godine, zajedno sa turističkim agencijama pripremila posebne ponude za đački i školski turizam, a s tim u vezi i organizovala konferenciju posvećenu realizaciji školskih ekskurzija i putovanja, Udruženje banja Srbije, sa nekoliko svojih članica, poput Vrnjačke Banje, Atomske banje Gornja Trepča, Niške, Koviljače i drugih, kao i Klaster Panonska pčela. Organizovan je i Gastronomski kutak sa nastupom vinara koji su priredili izložbu vina, uz promocije i degustacije.

Zemlja partner ovogodšnjeg sajma turizma - Crna Gora, predstavila se pod sloganom "Sve što ti srce poželi" i promovisala ponudu za zimsku sezonu, novogodišnje manifestacvije i cene u hotelima i privatnom smeštaju. Pored Srbije, na sajmu turizma u Novom Sadu nastupili su i Republika Srpska, Hrvatska i Slovenija.

Sajam turzma pratili su i stručni skupovi i konferencije. Turistička organizacija Vojvodine, podržana Vitezovima vina, najavila je buduće aktivnosti vezane za vinski turizam, Balkanska alijansa hotelijera održala je forum na temu "Turizam kao faktor regionalne saradnje", turistički vodiči su imali svoj godišnji skup, dok su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ambasada Crne Gore organizovali forum na temu "Turizam kao faktor regionalne saradnje".

Prilikom otvaranja sajma, Rasim Ljajić,  ministar Trgovine, turizma i telekomunikacija, naglasio je da "Uspeh merimo time koliko ćemo povećati turistički promet, poboljšati turističku ponudu i privući stranih turista. Iz godine u godinu, ti rezultati su za Srbiju i Vojvodinu bolji i imamo sve uspešnije turističke godine u odnosu na one prethodne. U turizmu nije važno ono što imate, važno je da ono što imate znate na najbolji način da iskoristite".

Pored 49. Međunarodnog sajma turizma, u periodu od 28. septembra do 2. oktobra priređeni su i Međunarodni sajmovi "Lorist" (49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam "Eko-svet"), dok je od 30. septembra do 2. oktobra trajao i 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana.

    

 

    

    

    

    

Novosadski sajam

+ 381 21 4830000
info@sajam.net
www.sajam.net

Tradicionalno dodeljene su i brojne nagrade i priznanja koje ISTN daje u dodatku.
 
  početna strana