TRADICIJA U FUNKCIJI TURIZMA

Manifestacije

                         

Turistička organizacija
Bački Petrovac

fax: + 381 21 780 478
turizam@backipetrovac.rs

http://www.backipetrovac.rs

TO Bački Petrovac

 

početna strana

 

 

Od 23. do 25. maja 2008. godine u Bačkom Petrovcu je održana tradicionalna, šesta po redu manifestacija "Dani Petrovca". Trodnevnu proslavu obeležio je festival kulena - "Kulenijada" i izbor za najbolju rakiju. Nagrade za najbolje kulene otišle su u ruke ekipa iz Bačkog Petrovca, dok je priznanje za najbolju rakiju pripalo proizvođaču iz Slovačke republike.

Za vreme "Dana Petrovca" Udruženje žena Bačkog Petrovca organizovalo je prodajnu izložbu torti, a Udruženja pčelara priredilo je izložbu i prodaju meda i propolisa. Sportski deo manifestacije bio je namenjen takmičenju sportskih ribolovaca i ponudi ribljih specijaliteta, takmičenju u stonom tenisu i odbojci, fudbalskim utakmicama, takmičenju u spremanju zečjeg paprikaša "Zlatni kotlić" i brojnim drugim aktivnostima.

U organizaciji Turističke organizacije Bačkog Petrovca, ekološkog udruženja "Zeleni" i ZZ "Kulen", kao sastavni deo manifestacije "Dani Petrovca" održan je i "Dan parkova" a sve zajedno je pred brojnim gostima i turistima iz Srbije i okolnih zemalja završilo velikim narodnim veseljem.