Manifestacije

  I BEZ VUKA SVI ZADOVOLJNI

Savkog februara Nacionalni park Đerdap, Turistička organizacija Golubac, Mesna zajednica Dobra i Lovačko udruženje "Kuna" u Dobri organizuju tradicionalnu lovno-turističko-zabavnu manifestaciju "Susret s vukom". Ove godine, i pored smetova i do jednog metra i temperature nešto ispod nule, okupilo se osamdesetak učesnika pristiglih iz Beograda, Požarevca, Kučeva, Donjeg Milanovca, Boljetina, Velikog Laola, Šapina, Dobre i Golupca.

     

- Vukovi su veliki ajduci. Tu su, u šumi, ali ih mi danas nismo videli - kaže lovac iz Kučeva, momak koji je odstrelio šakala, prvog u Kučevu - Sve je super, dobri su tereni, organizacija takođe, a mi smo došli da se pre svega družimo.

Po mišljenju organizatora i učesnika, ova lovno-turistička manifestacija bila je uspešna,  viđeni su tragovi divljih svinja i srndaća, što govori da je lovište bogato. Uz dobru saradnju Lovačkog udruženja "Kuna" i Nacionalnog parka Đerdap, kao i uz saradnji sa lovačkim društvima u okruženju, najavljena je i sledeći jubilarni 10. "Susreti s vukom".  

LOVAČKI GULAŠ

Dok su lovci i pogoniči bili u potrazi za vukom, u Dobri su se nadmetali kulinari. U desetak kotlića pred dobranskim Domom kulture, krčkao se lovački gulaš. - Meso, luk i ostalo. A to ostalo je tajna - vrlo kratko i uz osmeh odgovaraju kulinari. Takmičarski, kao i 300 litara lovačkog gulaša kuvanog u velikom kazanu, u slast su pojedeni i dogovoreno novo lovačko druženje. Ako ne pre, ono idućeg februara na desetom, jubilarnom "Susretu s vukom" u Dobri.

          

 

    

 
Informacije

Nacionalni park Đerdap

+ 381 30 590788
Fax +381 30 590877
office@npdjerdap.org
www.npdjerdap.org

  početna strana