Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

UPOZNAVANJE SRBIJE
 
Promotivni karavan ,,Moja Srbija“, deo istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) namenjene domaćem tržištu u cilju predstavljanja turističke ponude zemlje u letnjem periodu, nastavljen je i ove godine. Po rečima Marije Labović, v.d.direktorke TOS-a, „Dobri prošlogodišnji rezultati, porast broja domaćih turista za 14%, podstakli su nas da i ove godine pozovemo građane da svoj letnji odmor, ili njegov deo, provedu na destinacijama širom Srbije. Uradili smo i obimno istraživanje o ponašanju domaćih gostiju, prema kome domaći gost, mahom obrazovan i iz urbanih sredina, na odmor ide automobilom, sam rezerviše putovanje i bira privatni smeštaj“.

Zajedno sa TOS-om u promotivnom karavanu ,,Moja Srbija“, u okviru koga se predstavljaju i subvencionisane mere Vlade Republike Srbije – VAUČERI ZA ODMOR U SRBIJI, i obeležava 160 godina od rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, učestvuju i lokalne turističke organizacije, Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, hotelijera i restoratera „HORES“ i „Srbija za mlade“, kao i JP „Skijališta Srbije“.

Posetioce na gradskim trgovima očekuju štandovi brendirani logotipom “Moja Srbija” na kojima se informišu o mogućnostima za odmor u Srbiji, bogat zabavni program, projekcije turističkih filmova, kao i nagradni kviz znanja „Koliko poznaješ Srbiju – 52 vikenda u Srbiji“. Na štandovima lokalnih turističkih organizacija posetioci degustiraju karakteristične lokalne specijalitete u skladu sa novim programom TOS-a - „52 ukusa Srbije“

Posebno mesto u kampanji zauzima promotivni film Turističke organizacije Srbije „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ koji je, nakon uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu, na jubilarnom 50. filmskom i video festivalu „US International Film & Video Festival“ u Los Anđelesu, u konkurenciji preko 1000 filmova iz 29 zemalja, nagrađen srebrnim priznanjem.


 RASPORED KARAVANA  
1. Užice 3.06.2016. 8. Kruševac 18.06.2016.
2. Novi Pazar 4.06.2016.  9. Valjevo 24.06.2016.
3. Zaječar 9.06.2016. 10. Čačak 25.06.2016
4. Niš 10.06.2016 11. Novi Sad 1.07.2016.
5. Vranje 11.06.2016. 12. Zrenjanin 2.07.2016.
6. Požarevac 16.06.2016. 13. Sombor 8.07.2016.
7. Kragujevac 17.06.2016. 14. Beograd 9.07.2016.
   
Program na svakoj stanici Karavana „Moja Srbija“ traje od 17-22 časa.  
top

BEOGRAD U GRADOVIMA REGIONA
 

Turistička organizacija Beograda, u okviru promotivnih aktivnosti u regionu, organizuje, u saradnji sa Sekretarijatom za privredu, ambasadama ili konzulatima RS, lokalnim turističkim organizacijama regije i drugim relevantnim institucijama i udruženjima, promociju Beograda u Temišvaru (27.05.2016.), Beču (4.-6.06.2016.), Zagrebu (15.-16.06.2016.), Sofiji (30.06.–2.07.2016.), Ljubljani, Sarajevu, Banjaluci, Podgorici, Skoplju, Solunu, Atini, Tirani, Istanbulu, Budimpešti i Pragu. U promociji učestvuju i predstavnici Air Serbie, Turističke organizacije Srbije, Privrednih komora Srbije i Beograda, udruženja Hores i Yuta, receptivnih turističkih agencija, hotela, kao i organizatori manifestacija.

Po rečima Miodraga Popovića, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, “Ova kampanja ima za cilj podizanje vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada Srbije.

Plan aktivnosti na svakoj destinaciji je prilagođen specifičnostima tržišta i uključuje poslovne sastanke domaćih i inostranih agencija, turoperatora i poslovnih partnera, kao i promociju za publiku na otvorenom prostoru gradskih trgova. Na stajalištu je parkiran i brendirani autobus kojim obilazimo region u funkciji promocije turizma Beograda“.

 

            

Turistička organizacija Beograda

www.tob.rs

top

JUBILEJ NA VRHU

U društvu saradnika, poslovnih partnera, prijatelja i novinara JP „Skijališta Srbije“, jedan od stubova razvoja turizma Srbije, proslavilo je značajan jubilejdeceniju rada, za koje vreme su skijanje, zimski i letnji sportvovi, ali i kompletan razvoj turizma na planinama Srbije, postali sastavni deo života velikog broja domaćih i inostranih turista. Pozdravljajući prisutne, Dejan Ljevnaić, v.d. dirketora „Skijališta Srbije“, je rekaoSezona 2015/16. definitivno je obeležila rad „Skijališta“, budući da smo postigli odlične rezultate. Bez prekida smo radili 138 dana. Ostvarili smo promet od 805 miliona dinara, što je za 15% više u odnosu na prethodnu sezonu. Broj domaćih i stranih gostiju veći je za 40%. Nastojimo da ski centri u Srbiji, razvojem skijaške infrastrukture, dostignu standarde evropskih i svetskih ski destinacija, i postanu što pristupačniji i atraktivniji turistima. A postavili smo sebi i zadatak – da svako dete u Srbiji stane na skije, zavoli prirodu i planinu. U narednom periodu razvoj letnjeg turizma na planinama Srbije jedan je od prioritetnih ciljeva u poslovanju JP „Skijališta Srbije“.

Što se tiče turista koji svoj odmor u letnjem periodu nameravaju da provedu na planinama Srbije, njih očekuju brojni zanimljivi sadžaji. Pored adrenalinskih, poput boba na šinama, zip lajna i tjubinga, na raspolaganju su i planinski bicikli, mountain cartovi, kao i organizacja raznih sportskih turnira.  U godini jubileja JP „Skijališta Srbije“ turiste čeka i popust od 20% na pakete za zabavne sadržaje u terminima TOP SUMMER VIKENDA. Za organizatore putovanje, turoperatore, agencije i zainteresovane pojedince, JP „Skijališta Srbije“ izradilo je i prezentaciju letnjih sadržaja Kopaonika, Tornika (Zlatibor) i Stare Planine.

Kompletan prikaz planinskih centara Kopaonika, Zlatibora i Stare Planine je u rubrici Planinski turizam.

   

      

JP „Skijališta Srbije“

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs

top
 
TURISTIČKI CVET ZA NAJBOLJE

Turistička organizacija Srbije raspisala je konkurs za dodelu nagrade „Turistički cvet“ za period od jula 2015. do jula 2016. godine. Nagrada se dodeljuje za najznačajnija ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma i to u sledećim kategorijama:
1. Turistička organizacija
2. Turistička manifestacija
3. Receptivna turistička agencija
4. Ugostiteljski objekat za smeštaj (sa dve podkategorije: ugostiteljski objekat tipa HOTEL i ostali ugostiteljski objekti za smeštaj)
5. Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga

Postupak kandidovanja i kriterijumi za dodelu nagrade, propisani su Pravilnikom o dodeli nagrade „Turistički cvet“ koji se nalazi na sajtu Turističke organizacije Srbije www.serbia.travel.

Predlozi mogu stizati najkasnije do 19. avgusta 2016. godine.

ISTN daje u dodatku Pravilnik o dodeli nagrada.
   
         

Dostavljanje predloga:
Turistička organizacija Srbije
Beograd, Čika Ljubina 8/II, poštanski fah 90,
sa naznakom „Turistički cvet“

fax. +381 11 26 26 767
office@serbia.travel
www.serbia.travel

top

 

   SVE RUŽE LIPOLISTA
 

Lipolist, selo na obroncima Cera, dvadesetak kilometara udaljeno od Šapca, jedno je od najcvetnijih u Srbiji. Mesto je održavanja nadaleko čuvenog Festivala cveća „RUŽE LIPOLISTA“. U želji da predstave lepotu ruža na njihovom izvoru, samu turističko-privrednu manifestaciju, ali i turističke mogućnosti destinacije, Grad Šabac, Turistička organizacija Šapca i Udruženje „Ruže Lipolista“, ugostili su u najmirisnijem selu turističke novinare. Po rečima Nemanje Pajića, predsednika skupstine grada Šapca, “Festival ima veliki i ekonomski i turistički potencijal. Grad to prepoznaje, podržava i afirmiše vredan rad proizvođača cveća u Lipolistu koji godišnje proizvedu oko milion sadnica ruža“. Dragojlo Lazić, direktor Turističke organizacije Šapca, dodaje da “Budući da je Srbija osmi izvoznik cveća u svetu, tu sigurno značajnu ulogu igra i Lipolist sa svojim ružama”.
Novinari su, kao i turisti kada dođu, posetili Rasadnik „Topalović“, koji se svrstava u vodeće proizvođače ruža i ukrasnog bilja u okruženju. Potom su obišli Etno dvorište i galeriju Slobodana Topalovića, samoukog slikara, koji decenijama prikuplja zaboravljene delove tradicionalnog mačvanskog sela. Boravak je zaokružen posetom vili Albedo u selu Varna, na 10 km od Šapca, u kojoj se nudi odmor u ambijentu sa stilom iz vremena Jevrema Obrenovića. Milojka Kovačević, vlasnica Vile Albedo,  i začetnica seoskog turizma u šabačkom kraju, ove godine obeležava jubilarnu desetu godinu rada.

22. Festival cveća „RUŽE LIPOLISTA“ (16.–18.06.2016.), ima rekordan broj izlagača. Biraju se najbolji proizvođači, kao i najlepši i najkreativniji aranžmani od ruža.

ISTN kompletan prikaz boravka u selu Lipolist daje u rubrici SEOSKI TURIZAM.

 

         

Turistička organizacija grada Šapca

+381 15 347383
tossabac@gmail.com
www.sabacturizam.org

top

PUTEVI KULTURE I TURIZMA
 
Kao doprinos razvoju kulturnog turizma i pružanju podrške regionalnoj saradnji, predstavljanje Spomen zbirke Pavla Beljanskog iz Novog Sada u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu izložbom “KOLEKCIJA PAVLA BELJANSKOG: BISERI MODERNE” (19.11.2015. - 10.01.2016.), i paralelna realizacija izložbe “MIROSLAV KRALJEVIĆ I SLEDBENICI” (3.12.2015. – 21.02.2016.) iz zbirke Moderne galerije iz Zagreba u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, proglašeno je za PROJEKAT GODINE, a autori projekta razmene ovih izložbi, Dr Jasna Jovanov, direktorka Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, i Dr Zvonko Maković, profesor i istoričar umetnosti, dobitnici su nagrade Nacionalnog komiteta ICOM-a, asocijacije koja je i podržala ovaj projekat. U obrazloženju odluke o nagradi se kaže da su „Ove izložbe doprinele rasvetljavanju umetničkih pojava s početka 20. veka u regionu, prikazuju povezanosti umetničke scene Beograda i Zagreba, kao i povezanost pojedinih umetnika“.
U funkciji povezivanju kulture u turizma u ovom trenutku je i izlaganje izabranih dela iz kolekcije Spomen zbirka Pavla Beljanskog u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajla Rendolfa Skata. Ovaj izuzetni kulturno-turistički događaj, prikazivanje stvaralaštva koje je nezaobilazno u sagledavanju umetničkih tokova nacionalne moderne umetnosti prve polovine 20. veka, inspirisan programom "Umetnost u ambasadama (AIE)" koji u okviru Stejt departmenta SAD postoji od 1963. godine, gotovo koliko i Spomen zbirka Pavla Beljanskog, traje do 14. jula 2016. godine.
 

            

Spomen-zbirka Pavlja Beljanskog
Novi Sad, Trg galerija 2

+381 21 4729966
kontakt@pavle-beljanski.museum
www.pavle-beljanski.museum

top

SEZONA MOŽE DA POČNE

Kopaonik, jedan od najposećenijih planinskih centara Srbije, koji zbog svog izuzetnog položaja i gotovo 200 sunčanih dana godišnje nosi naziv „Planina Sunca“, u letnjem periodu je veoma tražena turistička destinacija. Upravo zbog toga su JP „Skijališta Srbije“ i „MK Mountain Resort“, koji raspolaže smeštajnim kapacitetima na najboljim lokacijama – Hotelima „Grand“ i „Anđela“, kao i apartmanskim naseljem „Konaci“, ponudili  turistima razne pogodnosti. U organizaciji „Skijališta Srbije“ gosti mogu da šetaju, voze bicikle, bave se paraglajdingom, uživaju u brojnim adrenalinskim sadržajima poput boba na šinama, zip lajna, tjubinga i drugim, i to sa popustom od 20% u terminima TOP SUMMER VIKENDA (7.-10.07., 28.-30.07., 11.-14.08., 25.-28.08.). Sa svoje strane “MK Mountain Resort“ onima koji žele da provedu odmor u prirodi, uz Spa & wellness sadržaje, zatvoreni i otvoreni bazen, kuglanu, tenis i bogatu gastronomsku ponudu nudi, sve do kraja juna radnim danima, dodatni popust od 50% za drugu osobu.

 
          
 

MK Mountain Resort

+ 381 11 655 75 85,
+ 381 11 655 75 86
info@mkresort.com
www.mkresort.com

JP Skijališta Srbije

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs 

top

MAMAC ZA TURISTE

Povodom upisa naivnog slikarstva Slovaka u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, u Beogradu je, u organizaciji Turistička organizacija Srbije i Galerije Babka iz Kovačice, održan (16.05.2016.) okrugli sto na temu “Nematerijlano kulturno nasleđe u funkciji održivog razvoja lokalne zajednice na primeru slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji“.

Budući da je naivno slikarstvo Slovaka osnov turističke ponude Kovačice, ma Danijela Vićentijevic, samostalni savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavila je Kovačicu kao veliki turistički potencijal, praveći paralelu između kulturnih dela i turističkih suvenira između kojih je, u konkretnom slučaju, “tanka razlika”.

Kako Galerija Babka u Kovačici, osnovana pre 25 godina, deluje po Uneskovom principu “Living human treasure – živog ljuskog blaga”, koji podrazumeva besplatno generacijsko prenošenje znanja i veština u izradi umetničkih predmeta i suvenira, opšti zaključak je išao u pravcu da “Treba povezati turizam u kulturu da bi se očuvala autentičnost, i da bi destinacija bila zanimljiva i atraktivna za turiste”.                     

Doprinos vidljivosti Kovačice na turističkoj mapi Srbije daje i Kreativni centar za turizam, umetnost i kulturu Kovačice koji je osmislio i, uz pomoć reditelja Borislava Miljkovića, i realizovao, promotivni film “Jedinstvena zemlja nadomak nas” koji svojim jezikom, hranom, bojama, slikarstvom i autentičnošću otkriva turističke potencijale ove destinacije (https://www.youtube.com/watch?v=jV7xoNXflhg).

 

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

Galerija Babka

+381 13 661631
office@babka-center.com
www.babka.rs

Kreativni centar za turizam, umetnost i kulturu Kovačice

kreativni.centar.tuk@gmail.com
Facebook: kreativni.centar.tuk

top

 

OSVAJANJE TRŽIŠTA

 

SB “Merkur” iz Vrnjačke Banje nedavno je posetila studijska grupa sačinjena od predstavnika turističkih agencija, medija i udruženja dijabetičara iz Švedske. Nakon upoznavanja sa Vrnjačkom Banjom i okruženjem, uživanja u „Merkurovim“ uslugama Spa centra “Rimski Izvor”, gostoprimstva i konzumiranja lokalnih gastronomskih specijaliteta, precizirala modalitete buduće saradnje, tako da se dolazak prve grupe gostiju iz ove zemlje  očekuje u avgustu mesecu. Po rečima Miodraga Miljkovića, direktora marketinga „Merkura“, “Švedsko tržište je novo za nas. Pozicioniramo Vrnjačku Banju i „Merkur“ kao atraktivnu  destinaciju za švedske turiste, a ova poseta svakako govori da „Merkur“ poseduje kvalitet koji je potreban da se ovaj cilj i realizuje”.

U SB “Merkur”, čiji su glavni aduti dobro osmišljeni zdravstveni i spa programi, rade i na unapređenju prodaje i promocije putem novih tehnika. Oformljen je kontakt centar (call centar), služba koja direkno putem telefona ostvaruje dvosmernu komunikaciju sa postojećim i potencijalnim gostima. Bojana Beljić, PR „Merkura“, ističe da su „Mladi ljudi, koji su prošli obuku, povećavajući prodaju i poslovnu produktivnost, koristeći telekomunikacijske i informatičke sisteme u kombinaciji s prodajnim i uslužnim veštinama,  počeli sa “Telemarketingom” u cilju održavanja bliskog kontakta sa postojećim ili ostvarivanja kontakta s novim potencijalnim kupcima na domaćem i inostranom tržištu”.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe „Merkura“.
                  
 

            

Specijalna bolnica “Merkur”
Vrnjačka Banja

+381 36 611626
office@vrnjcispa.rs
www.vrnjcispa.rs, www.rimskiizvor.rs

top

 

KAD TISA PROCVETA

 

Banja Kanjiža domaćin je brojnim pojedincima i grupama koji dolaze u Kanjižu da bi prisustvovali jedinstvenom prirodnom fenomenu - “Cvetanju reke Tise”. U periodu između 10. i 26. juna, samo nekoliko dana, i samo na nekoliko sati Tisa "procveta". Na  šetališnoj  stazi  „Tiski cvet“, na 150-om kilometru  obale reke Tise, na izlazu iz Kanjiže prema Horgošu,  insekt „Tiski cvet” ili Palngenia longicauda, u svom ritualu ljubavne igre se roji, razvije, posle nekoliko minuta poleti iznad vode da bi kratkotrajnim letenjem, posle parenja, još do zalaska sunca, završio svoj život. Ovaj jedinstveni događaj koji se, osim na reci Tisi u Severnom Banatu i Potisju, odvija još samo u Velikoj žutoj reci u Kini, prati na hiljade turista iz Srbije i Evrope sa čamaca ili sa kopna.

Banja Kanjiža, koja koja raspolaže lekovitim blatom i termomineralnom vodom temperature od 51 do 72°C, promovisala je nedavno na VII REGIONALNOM FORUMU WELLNESS I SPA INDUSTRIJE (24.05.2016.) svoju ponudu, letnje programe i pakete: MOJ VIKEND, ULTRA LAST MINUTE, ŠOPING I SPA VIKEND i PROGRAM ZA 10 DANA: OSTEOPOROZA. Tom prilikom najavljena je akcija prijavljivanja za vaučere Vlade Srbije u visini od 5.000 RSD. Po rečima Elene Veselinov, PR Banje Kanjiža, “Da bi boravak gostima bio što prijatniji organizujemo razgledanje grada i brojne izlete, a počela je sa radom i brodska linija do Segedina (18. jun, 2. i 23.jul, 21. avgust 2016.godine)”.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe i cenovnik wellness usluga Banje Kanjiža, kao i cenovnik i raspored plovidbe do Segedina.
 

            

Specijalna bolnica za rehabilitaciju
„Banja Kanjiža“

+ 381 24 875 163
marketing@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković”
Prigrevačka bb, Apatin
+381 25 772477,  +381 25 772311
office@banja-junakovic.rs
www.banja-junakovic.rs

CENTAR ZDRAVLJA I ZABAVE
 

U Banji Junaković, koja je 17. juna 2016. godine počela svoju punu turističku sezonu puštajući u promet otvorene bazene sa termalnom vodom i olimpijski bazen, a 18.juna bila domaćin Turnira odbojke na pesku, u toku je akcija OSTVARITE 10% POPUSTA koja traje do 1.oktobra 2016. godine. Posetioce Banje Junaković očekuju i brojna dešavanja, poput LIČKE OLIMPIJADE (28.06.2016.), manifestacije koju je ustanovila Opština Apatin i na kojoj se učesnici, prema utvrđenim propozicijama, takmiče u više disciplina tradicionalnih starih sportova, uz bogat kulturno-umetnički program, a nakon toga slede APATINSKE RIBARSKE VEČERI (2. - 6.07.2016.).
Banja Junaković, nudi gostima, osim manifestacija, lekovite vode, otvorenih i zatvorenih bazena, i saunu, podvodne i ručne masaže, razne vrste wellness tretmana i programa, osmostaznu kuglanu „Banja Junaković“ i teniske terene, a preporučuje i šetnje kroz park šumu „Junaković“ i obilazak Apatina i Sombora. Atraktivan deo ponude čine razne vrste vikenda za dve osobe (i porodice sa decom), paketi za dvoje i porodični paketi, dnevni i mini paketi, a prisutna je i ponuda za sindikate i penzionere sa plaćanjem na rate.

Banja Junaković, u saradnji sa resornim Ministarstvom, i ove godine podržava akciju dodele VAUČERA u visini od 5.000 dinara.

ISTN u dodatku daje aktuelne pakete i programe Banje Junaković.

 

          

top

 

DOČEKAJTE LETO SPREMNI
 

Pod sloganom „Dočekajte leto spremni“, a idući u korak sa razvojem zdravstvenog turizma Srbije, pre svega Beograda, DIVA, dermatološka ustanova sa najdužom tradicijom na Balkanu, koja se bavi DERMATOLOŠKIM ANTIAGING PROCEDURAMA i LASERIMA, u svom novom DIVA LASER CENTRU realizuje brojne programe. Po rečima Nataše Zmbov, osnivača DIVA LASER CENTRA, “Osnovana pre dve i po decenije,  DIVA  je jedinstvena po tome što je jedina ustanova na ovim prostorima koja poseduje deset dermatoloških i hirurških lasera i radiotalasa, čijom kombinacijom se postižu izuzetni i trajni rezultati. Zahvaljujući stalnim usavršavanjima, stručni tim DIVE, dermatolozi i plastični hirurzi, postižu zavidne rezultate u dijagnostici, lečenju i podmlađivanju kože, bez obzira na složenost problema. Bave se dijagnostikom i uklanjanjem mladeža, bradavica, fibroma i keratoza, podmlađivanjem i uklanjanjem bora, fleka i kapilara, lečenjem akni, trajnom epilacijom i antiaging procedurama: 4D combo laser, hijaluron, botox, konturiranje i povećanje usana, 3 D mezoniti, mezoterapija”.

U DIVA LASER CENTRU, koji se nalazi u Beogradu, u ulici Prote Mateje 9, u kome se sprovode nove metode neinvazivne lipolize, kao i najefikasniji tretmani celulita i gojaznosti, Konsultacije za dermatološke lasere su besplatne.

 

         

top

Turistički svet doo

+ 381 11 3050 716
info@turistickisvet-hotnews.com
www.turistickisvet-hotnews.com

PRAZNIK WELLNESSA

U organizaciji Redakcije časopisa za savremeno hotelijerstvo & turizam Turistički Svet i Wellness akademije Peđa Filipović, u Beogradu je pod naslovom „U SUSRET LETU“ i sa lajtmotivom “Sreća je zdravlje!”, održan II Wellness & Spa Fest (21.05.2016.), manifestacija koja promoviše wellness & spa industriju i turizam. Posetioci manifestacije vežbali su na platou ispred TC “Ušće” jogu, pilates i tai-či, oprobavali se u sportskim veštinama poput atletike i streljaštva, upoznavali se sa ponudom hotelskih i banjskih wellness & spa centara, i uživali u masažama i brojnim radionicama vezanim za wellness & spa industriju.  

Po rečima Ljiljane Rebronje, urednice časopisa “Turistički svet”, “Kroz brojne aktivnosti,  promocije "Beauty" programa, prezentacije novih proizvoda, usluga i trendova, radionice poznatih masera, terapeuta i kozmetologa, zajedničke vežbe sa profesionalnim trenerima, besplatne tretmane i konsultacije sa stručnjacima iz raznih oblasti, degustacije zdrave hrane i napitaka, dečije radionice, igru i smeh, kao sastavni deo koncepta zdravlja, kao i džez koncert beogradskih saksofonista u završnici festivala, ispričali smo priču o aktivnom, zdravom životu za sve slojeve stanovništva”.

Program ove manifestacije činili su Wellness rituali zvučne masaže sa tibetanskim posudama, kao i  masaže sa kristalima himalajske soli i toplim filipinskim skoljkama (Peđa Filipović: 7 PULSACIJA), Selfness radionice u programima šumske medicine (Medical Spa Asocijacija Srbije), Art Joga Similiris (JOGA SAVEZ SRBIJE), Merenje na Tanita vagi (Čigota), Sport za sve (Atletski klub Crvena zvezda), i druge aktivnosti i učesnici. Humana misija ovog Wellness & Spa Festa bila je borba protiv dijabetesa.

 

          

top

FORUM WELLNESS I SPA INDUSTRIJE

U organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije u Beogradu je održan VII REGIONALNI FORUM WELLNESS I SPA INDUSTRIJE (24.05.2016., hotel Crowne Plaza) u cilju podrške održivom razvoju malih i srednjih preduzeća i klastera iz oblasti wellness i spa industrije kroz razmenu informacija, znanja i iskustava zasnovanih na primerima dobre prakse lidera iz zemalja EU. Po rečima Nataše Ranitović, predsednice Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije, “Ciljevi ovog Foruma za otvoreni dijalog između zainteresovanih predstavnika industrije su u skladu sa EU strategijom razvoja do 2020.godine  (EU 2020), Strategijom razvoja jugoistočne Evrope (SEE 2020), CEI planom aktivnosti i strategijom razvoja malih i srednjih preduzeća Srbije u godini preduzetništva“.

VII REGIONALNI FORUM WELLNESS I SPA INDUSTRIJE, koji je okupio eksperte iz Srbije, Italije, Austrije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, obeležila su izlaganja i primeri dobre prakse: “Održivi turistički marketing” (Mr Christoph Tschaikner, Austria), “Istraživanje motivacija turista u spa turizmu Srbije” (Marija Belij, Srbija), “Terme Čatež, marketinška strategija, sa fokusom na srpsko tržište” (Boštjan Koren, Slovenia), “Profitabilni koncept u termalnim banjama Italije” (Dr Massimo Giovanetti, Italija), “Alfold SPA – termalni region Evrope” (Attila Toth, Mađarska), “Zdravlje i dugovečnost u Rumuniji” (Luiza Spiru, Rumunija) i druge.

Na Forumu je potpisan i Sporazum o saradnji sa regionalnim klasterima (Central Europien regional cluster partnership).

 

        

Klaster zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije

+ 381 26 92746
velnes.klaster@gmail.com
www.hwsconference.com

top