TURISTIČKI CVET ZA NAJBOLJE
 

Turistička organizacija Srbije (TOS) raspisala je konkurs za dodelu svog najvećeg priznanja - nagrade „Turistički cvet“, za period od jula 2016 do jula 2017 godine. Nagrade, koje će najboljima biti uručene 27. septembra 2017. godine na SVETSKI DAN TURIZMA, čija je ovogodišnja tema “Održivi turizam – poluga razvoja”, dodeljuju se za najznačajnija ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u sledećim kategorijama:

1.
Turistička organizacija - učešće na jednom sajmu turizma u inostranstvu

2.
Turistička manifestacija - jedno oglašavanje u štampanim medijima u zemljama regiona
3.
Receptivna turistička agencija - učešće na jednom sajmu turizma / radionici u inostranstvu
4.
Ugostiteljski objekat za smeštaj - (sa dve podkategorije: ugostiteljski objekat tipa HOTEL i ostali ugostiteljski objekti za smeštaj) - učešće na jednom sajmu turizma / radionici u inostranstvu
5.
Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga – poseta jednom međunarodnom sajmu turizma u inostranstvu
Postupak kandidovanja i kriterijumi za dodelu nagrade, propisani su Pravilnikom o dodeli nagrade „Turistički cvet“ koji se nalazi na sajtu TOS-a www.serbia.travel.
Predlozi mogu stizati najkasnije do 18. avgusta 2017.godine.

Podržavajući ovu nagradu Turističke organizacije Srbije, ISTN POZIVA, kako poslenike turističke privrede, tako i one koji kao turisti putuju Srbijom, da predlože sve za koje misle da zaslužuju TURISTIČKI CVET. Samo tako će kvalitet zaista i biti prepoznat, nagrada će otići u prave ruke, a turizam Srbije zauzeće mesto koje mu i pripada.   

 

Dostavljanje predloga:
Turistička organizacija Srbije
Beograd, Čika Ljubina 8/II,
poštanski fah 90,
sa naznakom „Turistički cvet“
fax. +381 11 26 26 767
office@serbia.travel
www.srbija.travel

        

top

DUNAV – AMAZON EVROPE
 

Na Međunarodni dan Dunava (29.06.2017.) u Beogradu je, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i Dunavskog centra za kompetenciju (DCC), održana Međunarodna konferencija “Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu – Nove perspektive” na kojoj su, pored predstavnika Srbije, učestvovali i gosti iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Mađarske, Slovačke, Moldavije, Austrije i drugih zemalja.

Otvarajući Konferenciju, čiji je cilj bio uspostavljanje politike i strateškog osnova za održivi razvoj zajedničkog turističkog proizvoda i marketing platforme u Dunavskom regionu, Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, naglašava da je za Srbiju “Dunav jedna od tri najprioritetnije destinacije sa najvećim mogućim potencijalom, ne samo u domenu turizma već i ekonomskog razvoja svih oblasti, regiona i gradova, kroz koje Dunav protiče.

Preko 40 lokaliteta na celom toku Dunava je pod zaštitom UNESKO-a, i više od 30 nacionalnih parkova, što čini Dunav „Amazonom Evrope”.

Svi učesnici Konferencije, na čelu sa Talebom Rifaiem, Generalnim sekretarom Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), istakli su da je potrebno „Mnogo raditi na unapređenju infrastrukture kako bi Dunav postao simbol saradnje među državama regiona. Dunav je ogroman potencijal koji Srbija treba da iskoristi”.

ISTN daje kompletan prikaz Konferencije u rubrici Manifestacije.

Ministarstvo trgovine,
turizma i telekomunikacija

Sektor turizma

+ 381 11 3139687
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

 
            
top

  SAVRŠEN ODMOR NA DOHVAT RUKE

Predstavljanjem u Beogradu (7.07.2017.), Turistička organizacija Srbije (TOS) zaokružila je promotivnu kampanju "Moja Srbija" namenjenu domaćem tržištu u cilju predstavljanja turističke ponude zemlje u letnjem periodu. Nastala sa ciljem da motiviše građane da deo godišnjeg odmora provedu u zemlji, a sa dobrim prošlogodišnjim rezultatima koji pokazuju porast broja turista za oko 20%, ovogodišnja kampanja pod nazivom „SAVRŠEN ODMOR TI JE NA DOHVAT RUKE“ realizuje se u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, Udruženjem banja Srbije, Udruženjem hotelijera i restoratera (HORES), Skijalištima Srbije i Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija Srbije (YUTA). Na trgovima u Nišu (16.06.), Čačku (23.06.), Novom Sadu (30.06.) i Beogradu (7.07.), kroz animaciju, muziku, brendirana vozila i promotivne materijale, nagradni kviz znanja za posetice „Koliko poznaješ Srbiju“, uz odgovarajuće nagrade, i uz degustaciju lokalnih specijaliteta, predstavljene su turističke destinacije Srbije, kako bi se objedinila regionalna ponuda prema programu “52 VIKENDA U SRBIJI”.

Po rečima Marije Labović, direktorke TOS-a, „Pokrenuli smo Srbiju, animirali građane i prikazali im čime sve u turističkom smislu raspolažu drugi delovi zemlje“. Da je Srbija animirana pokazuje i podatak koji je izneo Rasim Ljajić, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija „Mi smo planirali za celu godinu 60.000 vaučera, ali je interesovanje  toliko veliko da smo do sada izdali 65.000 vaučera, te smo morali da izdvojimo dodatna sredstva iz budžetske rezerve da bi se akcija nastavila“.
Što se dalje promocije turističke ponude Srbije tiče, ona će u narednom periodu biti predstavljena i kroz manifestacije: Guča (9.–13.08.2017.), Nišville International Jazz festival (10.–13.08.2017.), Belgrade Beer fest (16.–20.08.2017.), Nušićijada (25.–27.08.2017.) i Roštiljijada (28.8–3.9.2017.).

   

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.serbia-tourism.org
www.serbia.travel

 

               

top

 

PLANINSKI DOŽIVLJAJ LETA
 

Letnja sezona na planinama Srbije - Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini u punom je jeku. U organizaciji JP „Skijališta Srbije“ turistima su na raspolaganju svi letnji sadržaji od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a petkom, subotom i nedeljom od 9 do 16 časova. Po rečima Dejana Ćike, direktora JP „Skijališta Srbije“, „Kopaonik radi punom parom ovog leta. Dobio je sve letnje sadržaje koje imaju i najrazvijeniji planinski centri u svetu. A prvi put ovog leta radimo i svakog dana“. Gosti Kopaonika uživaju u planinskom biciklizmu, paraglajdingu, safari turama, vožnji kvadova po off road stazama, panoramskom razgledanju žičarom, streličarstvu, pešačkim turama, školi jahanja i aktivnostima zabavnog parka – bobu na šinama, zip lajnu i tjubingu, a u ponudi su i sportsko-edukativni kampovi za decu koji razvijaju zdrave navike i ljubav prema prirodi. Hoteli MK Grupe – „Grand“, „Angella“ i Apartmani „Konaci“, pod naslovom „Kopaonik – novi doživljaj leta“, dočekali su otvaranje sezone sa punim kapacitetima i promotivnom ponudom paketa koji podrazumevaju aktivnosti u prirodi, odmor i zabavu za celu porodicu.

Za sve koji na Kopaoniku, Zlatiboru (Tornik) i Staroj Planini vole planinski biciklizam, adrenalinske i avantura sadržaje, Skijališta Srbije tokom leta organizuju i PROMOTIVNE PAKETE – LETO 2017 (21.-23.07., 4.-6.08., 25.-27.08.) koji podrazumevaju 15% popusta na određene zabavne sadržaje.

        

„MK Mountain Resort“

+381 11 6557585
info@mkresort.com
www.mkresort.com

 

JP Skijališta Srbije

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs 

           

top

   OSVEŽENJEM PONUDE DO POVEĆANJA PRIHODA
 

Kako istraživanja pokazuju, kroz pojedine turističke destinacije u jugozapadnoj Srbiji dnevno prođe i do 10.000 putničkih vozila. To je bio povod da Program razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD), koji finansira švajcarska vlada, uspostavi partnerstvo sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističkom organizacijom Srbije (TOS) i JP Putevima Srbije i pokrene zajednički projekat za postavljanja turističke signalizacije, kao sredstva za povećanje prometa u tranzitnom turizmu. Da bi se unapredila koordinacija između svih u lancu turističke ponude i potražnje, a sve u cilju boljeg plasmana na tržištu, napravljen je inventar turističkih atrakcija i lokaliteta Zapadne Srbije.
Nakon njihovog mapiranja, 70 turističkih atrakcija,  odredišta i objekata od turističkog značaja, uključujući po prvi put i 20 proizvođača tradicionalnih proizvoda, obeleženo je adekvatnom turističkom signalizacijom. Promocija ovih atrakcija, ali i drugih turističkih atrakcija Srbije, počinje već na graničnim prelazima na kojima su postavljeni bilbordi dobrodošlice i omogućena besplatna “WI-FI“ konekcija preko koje turisti mogu da preuzmu besplatnu “android/IOS“ mobilnu aplikaciju – Audio vodič kroz Srbiju”.

Ponuda u tranzitnom turizmu je obogaćena i za 20 DEGUSTACIONIH CENTARA tradicionalne proizvodnje koji su, uz podršku PSD, pripremili prostor za prijem individualnih turista i turističkih grupa. Njima je omogućeno da pogledaju proizvodni proces, probaju tradicionalne proizvode kao što su pršuta, rakija i džemovi, kupe ih, i tako utiču na povećanje prodaje i prihoda tradicionalnih proizvođača. Najvažniji pokazatelj uspešnosti ove inicijative je broj dodatnih tranzitnih turista koji su posetili obeležene lokalitete. U PSD ističu “ Već u 2016. godini, promet turista na obeleženim lokalitetima se povećao za 20% samo zahvaljujući signalizaciji, dok se promet kod tradicionalnih proizvođača povećao u proseku za 15%”.

Sve informacije o DEGUSTACIONIM CENTRIMA Jugozapadne Srbije nalaze se na sajtu PSD - http://www.tradicionalniproizvodi.com
ISTN u dodatku predstavlja neke od DEGUSTACIONIH CENTARA.

 

            

ZLATIBOR PSD

+ 381 31 601 490
office@zlatiborpsd.rs
www.tradicionalniproizvodi.com

top

 

   „MOJA ZAPADNA SRBIJA „ U PRVOM LICU

Turistička organizacija regije
Zapadna Srbija

+ 381 31 500155
office@westserbia.org
www.westserbia.org

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, u saradnji sa Turističkim organizacijama Zlatibora, Užica, Bajine Bašte, Zlatara, Prijepolja, Sjenice, Ivanjice, Arilja, Požege i Kosjerića, pokrenula je promotivnu kampanju na društvenim mrežama pod nazivom “Moja Zapadna Srbija”, sa idejom da motiviše korisnike da na Instagramu i Fejsbuku šeruju fotografije i video materijale sa haštagom #MojaZapadnaSrbija u kojima se u prvom licu prikazuju doživljaji u ovom delu zemlje.

Po rečima idejnih tvoraca kampanje “Da biste učestvovali u kampanji potrebno je da načinite sledeća 3 korakada posetite bilo koji deo Zapadne Srbije, da napravite fotografiju ili video o sebi na tom prostoru i da to podelite na Instagramu ili Fejsbuku sa haštagom #MojaZapadnaSrbija. Možete da kreirate fotografije na kojima se vidi kako grizete komplet lepinju, dodirujete stalaktit u pećini, veslate jezerom, pijete rukom vodu sa čistog planinskog izvora, spuštate se niz stenu, zabavljate se sa porodicom ili društvom, vozite bicikl, jašete konja i uživaju u mnogim drugim vrhunskim doživljajima u Zapadnoj Srbiji”.

Organizatori kampanje su predvideli da se svake nedelje biraju najlepše fotografije i video snimci koji će autorima doneti besplatni boravak u Zapadnoj Srbiji. Osim nedeljnih, u narednih 6 meseci obezbeđene su i mesečne nagrade koje podrazumevaju boravak u prestižnim hotelima Zapadne Srbije. Na kraju kampanje biće izabrane najlepše fotografije koje će se naći i u promotivnim materijalima Turističkih organizacija.

   

                

top

LETO U VRTU GALERIJA

Kulturno-turistička manifestacija “LETO U VRTU GALERIJA”, koju od 2012.godine u Novom Sadu organizuju Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice srpske, nastavljena je i ove godine. Po rečima Dr Jasne Jovanov, direktorke Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, “Ideja je da se sugrađanima i gostima Novog Sada, Evropske prestonice kulture 2021., tokom letnjih večeri ponudi zanimljiv i raznovrstan program, kreiran da postane prepoznatljiva kulturno-turistička ponuda grada.

Ova manifestacija ima za cilj i da ukaže na dinamičan i odgovoran odnos muzeja prema publici i neposrednom okruženju. Upotpunjujemo je i novim sadržajima koji na nekonvencionalan način promovišu kulture različitih zemalja. Publiku očekuju atraktivne teme s namerom da se ukaže na značaj svetske kulturne baštine i njenog očuvanja, u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti”.

Manifestacija “LETO U VRTU GALERIJA“ se održava svakog četvrtka tokom jula i avgusta, od 21 do 23 časa, uz putopisne priče, muziku, ples i druženje. Za sve Novosađane, i goste Novog Sada, ulaz je slobodan.

ISTN u dodatku daje program manifestacije “LETO U VRTU GALERIJA”

   

         

Spomen-zbirka Pavlja Beljanskog
Novi Sad, Trg galerija 2

+381 21 4729966
kontakt@pavle-beljanski.museum
www.pavle-beljanski.museum

 

top

TESLA DANI 2017

 

Klaster puteva kulture, koji umrežava preko 40 institucija kulture, turističkih organizacija i agencija, privrednika i fakulteta, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), i ove godine jednomesečnom manifestacijom “TESLA DANI 2017” obeležava, kako rođendan velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, tako i 125 godina od Teslinog dolaska u Srbiju. Po rečima Manuele Graf, generalne menadžerke Klastera puteva kulture, “Tokom čitavog jula 2017. godine, brojnim zanimljivim izložbama, eksperimentima, predavanjima, neobičnim turama i obilascima, kao i raznim drugim dešavanjima, inspirisanim Nikolom Teslom i njegovim životom, širom Srbije se proslavlja Teslin rođendan (10. jul 1856. godine). Na taj sam dan, pre 126 godina, on je u svojoj laboratoriji izveo eksperiment sa visokonaponskim transformatorom od 12 miliona volti“.

Manifestacija „TESLA DANI“ je deo rute „Putevima Tesle kroz Srbiju“, koja obuhvata sam Muzej Nikole Tesle, Beograd iz ugla Nikole Tesle (sve ono što je Tesla video i obišao kada je 2. juna 1892. godine posetio Beograd), Negotin kao rodni grad Đorđa Stanojevića, deset malih starih hidroelektrana Elektroprivrede Srbije, koje su nastale dobrim delom zahvaljujući  prijateljstvu i saradnji Tesle i Stanojevića, muzej Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, Teslinog omiljenog pesnika, manastir Šišatovac, odakle potiče priča o Teslinoj ljubavi prema golubovima, kao i Zavičajni kompleks Mihajla Pupina u Idvoru.

KLASTER PUTEVA KULTURE

+ 381 11 21 81 046
office@cluster-culturalroutes.org
www.teslaways.rs

 

   
Program manifestacije "TESLA DANI 2017",  koja traje tokom celog meseca jula, nalazi se na sajtu "Putevima Tesle" (www.teslaways.rs).
 

          

top

 

POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU KROZ ONLINE STUDIJE

DOBA Fakultet

+ 381 11 2206669
Mob. + 381 65 2287999
info@doba.rs
www.doba.rs

Podatak koji je Taleb Rifai, generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), izneo na konferenciji „Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu: Nove perspektive“ (Beograd, 29.06.2017.), i koji kaže da je „Svaki jedanaesti zaposleni u svetu vezan za sektor turizma“, pokazuje koliko je turizam brzo rastuća delatnosti i pokretačka snaga razvoja. Ta činjenica prepoznata je i u Srbiji koju je u prvoj polovini ove godine posetilo 10% više turista nego u istom periodu prošle godine. Korak sa ovakvim rastom moraju da drže svi u lancu turističke ponude i potražnje, da raspolažu znanjima iz oblasti održivog turizma i da budu adekvatno edukovani o pravilima poslovanja i ponašanja prema klijentima. A da bi uz rad mogli i da studiraju, postarao se DOBA Fakultet koji organizuje online studije. Po rečima menadžmenta DOBA Fakulteta “Mi smo vodeći izvođač online studija u celini, jedini 100% online fakultet u Srbiji, i jedini fakultet sa međunarodnom akreditacijom online studija UNIQUE u jugoistočnoj Evropi. Prvi smo probili led na području online studija, i danas imamo najkvalitetnije, najsavremenije i najobimnije online studije koje konstantno unapređujemo i nadograđujemo. Studenti su nam izuzetno zadovoljni a 3.596 diplomaca je dokaz koliko smo na tom području uspešni. Naš akreditovani online studijski program iz područja turizma na srpskom jeziku – POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU koncipiran je tako da se tokom studija obrađuju savremeni, praktični, međunarodno orijentisani sadržaji. Studente tokom studija uče stručnjaci iz prakse, prate ih odlični online mentori, pripremajući ih za rad u turizmu da bi dali što bolje rezultate i bili što cenjeniji.”
Budući da je interesovanje za ovakav vid studiranja veliko, da bi svima zainteresovanima izašao u susret, a kapaciteti mu to dozvoljavaju, DOBA Fakultet je prijavljivanje za online studije produžio do 30.septembra 2017. godine.
ISTN u dodatku daje Uslove za upis u program POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU  kao i Informacije o samom programu

   

         

top

STUDIO DOMINO
Beograd, Kralja Petra 10

+ 381 11 2620313
draganadomino@gmail.com
www.studiodomino.rs

TURIZAM, UMETNOST I VINO

Turistička ponuda Beograda upotpunjena je manifestacijom DOMINO ART WEEK koju organizuje Studio DOMINO koji se nalazi u srcu turističkog dela grada, u pešačkoj zoni u ulici Kralja Petra. Po rečima Dragane Stojanović, vlasniceStudija DOMINO, “Počeli smo za Beograđane i goste Beograda da organizujemo izložbe umetnika, uz promociju domaćih vina. Prvi gost je bio umetnik Steva Mandić sa svojim crtežima, a promovisali smo vina sa notom vinarije Piano iz Jagodine. U galerijskom prostoru, pored nameštaja i stvari za kuću domaćih i stranih dizajnera, izlažemo i veliki izbor poklona, crteža, sika poznatih stvaralaca i umetnički izrađenih suvenira. Studio DOMINO je prošlog leta proširio svoju delatnost i otvorio u sklopu prodavnice kafe i letnju baštu, mesto za osveženje i predah u srcu starog Beograda uz zvuke jazza i bosse, ukuse domaćih slatkiša, 1oo% arabike, sveže ceđenih sokova, čajeva i sortnih vina“.
Studio DOMINO je turističku ponudu grada obogatio i velikim izborom umetnički dizajniranih suvenira namenjenih turistima koji žele da ponesu ovakvu vrstu uspomene iz Beograda.

   
         
top

BOGATSTVO PONUDE

SB „Kanjiža”, svojim DETOX paketom koji obuhvata bazen, saunu, opštu relaksacionu masažu, ceđeno voće i vitaminsku salatu, AI CHI programom koji podrazumeva harmonizaciju duha i tela na bazenima, i SLANOM SAUNOM u kojoj se koriste cigle od slanih kamenih stena sa Himalaja u kombinaciji sa drvetom, pruža gostima mogućnost da, uz odmor i rekreaciju, steknu i uvid u svoje zdravstveno stanje.

Banja Kanjiža, koja raspolaže lekovitim blatom i termomineralnom vodom temperature od 51 do 72°C, pored zdravstvenog kompleksa, koji čine hoteli „Abela“ i „Akvamarin“, nudi i smeštaj u hotelu „Akvapanon“ (4*) koji poseduje i spa centar, otvoreni i zatvoreni bazen sa slanom vodom, đakuzi i saunu. Da bi boravak bio što atraktivniji, gostima se predlaže da deo svog slobodnog vremena provedu u prirodi, bilo krstareći rekom Tisom bilo na organzovanim ručkovima pored nje. SB “Banja Kanjiža” svojim gostima, u saradnji sa DMO Kanjiža, organizuje i izlete  „Upoznavanje Kanjiže“, „Šoping tura do Segedina“ i „Poseta robnoj pijaci u Subotici“.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe Banje Kanjiža.
 
 

       

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“

+ 381 24 875 163
marketing@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top

CENTAR ZDRAVLJA I ZABAVE

U Banji Junaković, koja je 1.jula 2017.godine počela svoju punu turističku sezonu puštanjem u promet, pored već otvorenih spoljnih bazena sa termalnom vodom, i olimpijskog bazena, nude gostima i raznovrsne wellness i spa programe, lekovitu vodu, saunu, vežbe u bazenu, wellness tretmane i različite masaže.

Gosti Banje Junaković uživaju u bazenima sa toboganima, skakaonicom i drugim pratećim sadržajima, u terenima za odbojku na pesku, tenisu, stonom tenisu, igralištu za decu i osmostaznoj kuglani.

Za one koji to žele organizovano su i pecanje na Tozinoj bari, kao i šetnja Stazom zdravlja kroz šumu „Junaković“ (spomenik prirode III kategorije), na čijem obodu je banja i izgrađena. Banja Junaković je biciklističkim stazama povezana sa obližnjim Apatinom (3,5 km) i Prigrevicom (4,5 km). Predviđeni su i obilasci Apatina i Sombora.

   

Atraktivan deo ponude Banje Junaković čine razne vrste vikenda za dve osobe (i porodice sa decom), paketi za dvoje i porodični paketi, dnevni i mini paketi, a prisutna je i ponuda za sindikate i penzionere sa plaćanjem na rate.

ISTN u dodatku daje aktuelne pakete i programe Banje Junaković
 

         

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković”
Prigrevačka bb, Apatin
+381 25 772477
+381 25 772311
office@banja-junakovic.rs
www.banja-junakovic.rs

top

I LEPI I ZDRAVI

Zdravstveni turizam Srbije upotpunjen je DIVA LASER CENTROM, dermatološkom ustanovom koja se bavi DERMATOLOŠKIM ANTIAGING PROCEDURAMA i LASERIMA, i koja pod sloganom „Dočekajte leto spremni“, uz popuste koji u ovom letnjem periodu iznose i do 30%, realizuje brojne programe.

Po rečima Nataše Zmbov, osnivača DIVA LASER CENTRA, “DIVA je jedinstvena po tome što je jedina ustanova na ovim prostorima koja poseduje deset dermatoloških i hirurških lasera i radiotalasa, čijom kombinacijom se postižu izuzetni i trajni rezultati.

Zahvaljujući stalnim usavršavanjima, stručni tim DIVE, dermatolozi i plastični hirurzi, postižu zavidne rezultate u dijagnostici, lečenju i podmlađivanju kože, bez obzira na složenost problema, kao i u svim ostalim antiaging procedurama.

Prateći svetske trendove i zahteve tržišta u svoju ponudu smo uvrstili i EXTREME LIFT, kremu namenjenu nezi zrele kože, koja poboljšava njenu mekoću, čini je elastičnom i jača konture lica“. U DIVA LASER CENTRU, koji se nalazi u Beogradu, u ulici Prote Mateje 9, u kome se sprovode i nove metode neinvazivne lipolize, kao i najefikasniji tretmani celulita i gojaznosti, Konsultacije za dermatološke lasere su besplatne.

 

         

+381 11 2444676
info@divalasercentar.com
www.divalasercentar.com
top

Internet Serbia Travel News

+381 63 6383955
office@istnews.com
www.istnews.com

 

PERU – PRVI TURISTIČKI REGION 2017 GODINE

 

Prateći podatke Svetske turističke organizacije (UNWTO) po kojima "Svakoga dana više od 3 miliona turista prelazi međunarodne granice, a svake godine skoro 1,2 milijarde ljudi putuje u inostranstvo”, turistički vodič LONELY PLANET svake godine, pod naslovom “Naša preporuka onoga što treba da posetite”, predloži šta neizostavno treba obići.

Kako su SAD i Španija i dalje najposećeniji, a u stopu ih prate Kina, Francuska, Nemačka, ali sve više i Južna Amerika, tako je LONELY PLANET, kao prvi na listi od deset regiona koje treba posetiti u 2017.godini, stavio PERU i region Choquequirao, pored Maču Pikčua poslednje uporište Inka.

Predlog Lonely Planet-a slaže se i sa već iskazanim inrteresovanja turista, budući da se među zemljama Južne Amerike – Argentini, Brazilu, Peruu, Kolumbiji, Boliviji i Čileu, koje se, objedinjene u turističku turu, nalaze u sve većem broju ponuda svetskih turoperatora, najviše počeo da izdvaja Peru.

Ovu zemlju, svedoka mističnog carstva Inka u Svetoj dolini i na Maču Pikčuu, u kojoj izvire najveća, najduža i najtajanstvenija reka Amazon, u kojoj Andi dodiruju nebo a nepregledne plaže zapljuskuje Tihi okean, čiji glavni grad Lima nikada nema kišu a prepun je zelenila, i za koju se smatra da ima jednu od najboljih kuhinja na celom svetu, posetila je ekipa Internet Serbia Travel News-a.

Reportaža sa ovog putovanja nalazi se u rubrici SA KOFEROM KROZ SVET.

 

          

top  
  67000