top
PRIZNANJE ZA NAJBOLJE

Povodom svetskog Dan turizma, koji je ove godine obeležila tema “ODRŽIVI TURIZAM – POLUGA RAZVOJA“, Turistička organizacija Srbije (TOS) dodelila je (27.09.2017.) u Belom dvoru u Beogradu nagrade "Turistički cvet" za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma za period jul 2016. - jul 2017. godine.

Prilikom dodele priznanja Rasim Ljajić, ministar Trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi republike Srbije, naglašava da “Vlada priprema set mera za podršku razvoju turizma, prioritet je ulaganje u privatni sektor koji treba da pronađe svoj interes u turizmu“. 

Uručujući priznanja „Turistički cvet“, Marija Labović, direktorka TOS-a, objašnjava da je ove godine konkurencija bila žestoka jer je prijavljen najveći broj kandidata do sada, i ističe  da je „Ostvaren veliki priliv domaćih i inostranih turista, čemu je doprineo i TOS svojim kampanjama, radionicama, prezentacijama, učešćem na međunarodnim sajmovima i organizacijom brojnih poseta stranih novinara i turoperatora. Ove godine prvi put emitovana je globalna kampanja na BBC-u i EUROSPORT-u. On line kampanja SERBIA THE PLACE TO BE i dalje je u toku, a pregledi na internet srtranicama i društvenim mrežama povećani su za 596%, dok su reakcije uvećane za 165%. O Srbiji su pisali Gardian, New York Times, Travel Channel i Discovery“.

Turistička organizacija Srbije
„Turistički cvet“

fax. +381 11 26 26 767
office@serbia.travel
www.srbija.travel

Na dobro organizovanoj dodeli priznanja Turistički cvet 2017, sa svojim utiscima o Srbiji gostovali su novinari redakcija Lonely Planet Italija, koja je objavila i novi vodič o Srbiji, Discovery Rusija i časopisa DELO Slovenija. Premijerno je najavljena i kampanja Srbije na Travel Chanell-u za 2018. godinu. Dodela nagrade Turistički cvet 2017 podseća da je već počelo takmičenje za najbolje u turizmu Srbije za 2018. godinu.

Dobitnici nagrade Turistički cvet 2017, koji osim diplome i prigodne statue, dobijaju i učešće na jednom svetskom sajmu turizma i oglašavanje u štampanim medijima izabrane zemlje Regiona, su:

Turistička organizacija – ORGANIZACIJA ZA TURIZAM I KULTURU SOKOBANJA
Turistička manifestacija – „DANI LUDAJE“ KIKINDA
Receptivna turistička agencija – „SABRA COMPANY d.o.o.“
Ugostiteljski objekat za smeštaj:
„FALKENSTEINER HOTEL BELGRADE“, Beograd
„ETNO SELO VRHPOLJE“, Ljubovija
Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga:
AD „AERODROM NIKOLA TESLA“, Beograd
ALEKSANDRA MIKATA, novinarka „Večernjih novosti“
Specijalna nagrada van konkurencije pripala je kineskoj knjizevnici Danjan Čen, koja daje veliki doprinos promociji Srbije na kineskom tržištu

ISTN daje kompletan prikaz dodele nagrada „Turistički cvet“ u rubrici MANIFESTACIJE

       

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor za turizam

+ 381 11 3122855
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

top

 

SVETSKO TURISTIČKO TRŽIŠTE 

 

Kineski grad Čengdu bio je mesto održavanja (9.-17.09.2017.) 22. sednice Generalne skupštine Svetske turističke organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) na kojoj su prihvaćena  uputstva za usvajanje nacrta okvirne Konvencije o etici u turizmu, formiran je ad hoc komitet za pripremu konačnog teksta, a Zurab Pololikašvili, sadašnji ambasador Gruzije u Španiji, Maroku, Alžiru i Andori, imenovan je za generalnog sekretara UNWTO za period od 2018. do 2021. godine.

Srbiju je na Skupštini, kojoj je prisustvovalo oko 500 predstavnika iz javnih i privatnih organizacija, destinacija, nevladinih organizacija, obrazovnih institucija i drugih tela, iz preko 150 zemalja, predstavljala Renata Pindžo, Pomoćnik ministra za turizam. Učestvujući u generalnoj debati na temu inovativnih mehanizama finansiranja i razvojne saradnje sa ciljem osnaživanja turizma u pogledu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja i UN Agende 2030., predstavljajući rezultate srpskog turizma, ona je naglasila da “Kao i u svim razvijenim i uspešnim ekonomijama modernog sveta, i stav Srbije počiva na idejama privatne inicijative, preduzetničkog duha i društvenog konsenzusa o važnoj ulozi države i čitavog društva u podsticanju takvih vrednosti i dugoročnih politika“.
Pored 22. sednice Generalne skupštine Svetske turističke organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) u Čengduu su održani i 62. sastanak Regionalne komisije za Evropu, kao i 106. i 107. sednica Izvršnog saveta UNWTO. Tom prilikom uručene su i nagrade za najbolji turistički film. Na ovom takmičenju, na kome je Srbija učestvovala sa filmom ,,Dunav u Srbiji – 588 utisaka“, u kategoriji Region Istočna Azija&Pacifik pobedio je Indonežanski film „Wonderful Indonesia“ koji je, ujedno pobrao i najviše glasova onih koji su glasali preko interneta.
 
   

ISTN u dodatku daje filmove „Wonderful Indonesia“ i ,,Dunav u Srbiji – 588 utisaka“

 

            
 

Svetska turistička organizacija
UNWTO

www.unwto.org

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor turizam

+ 381 11 3139687
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

top
  IZUZETNE DESTINACIJE EVROPE - SRBIJA

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 

Turistička organizacija Srbije (TOS), organizator nacionalnog izbora za „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence – EDEN), raspisala je konkurs (15.09.2017.) za ovaj projekat čija je ovogodišnja tema KULTURNI TURIZAM. Dok je tema 2014.godine bila „Nematerijalno kulturno nasleđe“ (pobednik opština Knjaževac), a 2015.godine „Turizam i lokalna gastronomija“, (pobednik opština Pirot), ovogodišnja tema ima za cilj da identifikuje i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju teritorijalno-specifično materijalno kulturno nasleđe: na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.
Po rečima Dejana Crnomarkovića, rukovodioca projekta EDEN u TOS-u, “Jedna pobednička i dve prateće destinacije najužeg izbora u Srbiji biće uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network), čiji ciljevi su stvaranje platforme za razmenu dobrih primera iz prakse među nagrađenim destinacijama i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog turističkog razvoja. U decembru ove godine biće održana nacionalna dodela EDEN nagrada, a pobednička i prateće destinacije biće promovisane i na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža”. 
Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2017. godine u 23:59 časova, a ovogodišnji ambasador EDEN-a u Srbiji je Dragan Vučelić, urednik „Kulturnog dnevnika“ Radio-televizije Srbije.
ISTN u dodatku daje OBRAZAC ZA PRIJAVU NA KONKURS, kao i LISTU OPŠTINA U SRBIJI, koje su kvalifikovane za učešće na konkursu po osnovu kriterijuma da ukupan godišnji broj turista po kvadratnom kilometru pojedinačne opštine mora da bude manji od nacionalnog proseka za 2016. godinu (31,11).
 

                    

top

VREME IZAZOVA
 

Novosadski sajam

+381 21 4830000
info@sajam.net
www.sajam.net

U terminu koji bi, uz osmišljen pristup i sveobuhvatnu promociju tokom cele godine, mogao da bude veoma dobar, u Novom Sadu se od 5. do 7. oktobra 2017. godine održava 50 . Međunarodni sajam turizma. Po rečima organizatoraOd ove godine se sajam koncepcijski redefiniše u Sajam receptivnog turizma u čijem centru je turista za kojeg se kreira ponuda zasnovana na savremenim motivima, očekivanjima i iskustvima. Okosnica ovog jubilarnog sajma je Dunavski region koji karakteriše širok spektar kompleksnog i raznolikog istorijskog nasleđa, kultura, religija, tržišta, zajednica i država”.

Pored uobičajenog nastupa turističkih organizacija Vojvodine, Srbije, Beograda, Novog Sada i gradova i opština širom zemlje, Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, Udruženja banja Srbije i drugih, za ovogodišnji sajam najavljenje su i brojne atrakcije. Pre svih to je organizacija centralne izložbe „Putevima rimskih imperatora“ Arheološkog instituta u Beogradu. Da će gastronomija biti u prvom planu pokazuje i najava sa arheološkog nalazišta Viminaciujum da će na Sajmu ponuditi đakonije spravljene po receptima rimskih legionara.

Svoj nastup su najavile i Vojvodinašume  sa promocijom lovnog turizma ali i gastronomskih specijaliteta iz sopstvenih lovišta. Na Sajmu se održava i Seniorsko takmičenje kuvara profesionalaca, prvi “Gastro kup Srbija”, u okviru Gastro izazova Dunavskog regiona, u Master hali je trasirana Vinska ulica, a u okviru Gastro planet-a kuvaće predstavnici ambasada u Srbiji.

U poslovnom delu Sajma, čija je zemlja partner Crna Gora, u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom, postavljena je i B2B platforma u okviru međunarodnih susreta „Dani karijere“. Ovaj program je nastao u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a zamišljen je da pomogne zainteresovanima da dođu do posla u turizmu.

Sve najavljeno pokazuje da bi Sajam turizma u Novom Sadu, koji je do sada imao problema sa koncepcijom, mogao da napravi iskorak. Da li će uspeti, videćemo u toku  same manifestacije.

Zajedno sa Sajmom turizma i sporta (5. – 7.10.2017.) odvijaju se i: Sajam lova, ribolova i sporta LORIST, Sajm hortikulture, sajam EKO SVET (3.-10.10.2017.), i Sajam konjarstva i sersana (5. – 8.10.2017.).

 
   

top

„GROŽĐEBAL“ – U VINSKOM GRADU U SLAVU VINA
 

U Vršcu su održani 60. DANI BERBE GROŽĐA (14. – 17.09.2017.), u narodu poznati  kao „GROŽĐEBAL”. Ova manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, ima dugu tradiciju i organizuje se svake godine, trećeg vikenda u septembru. Tada u Vršcu vlada prava festivalska atmosfera, ulice su pune vinara, roštiljdžija, prodavaca suvenira i proizvoda domaće radinosti.
Ovogodišnji, jubilarni, „GROŽĐEBAL" koji su posetili i turistički novinari Srbije i Rumunije, pratila su brojna dešavanja: Uručivanje ključeva grada Vinku Loziću, izložba grožđa, vina i voća – “Banatski kolaž”, Boulder fest, izbor za mis berbe, ulične trkesportska takmičenja, koncerti umetničke, zabavne i narodne muzike.

Zaštitni znak “GROŽĐEBALA" je otvaranje “Vinske ulice” na trgu Svetog Teodora Vršačkog u kojoj svi mogu da vide kako se proizvodi vino i da ga probaji. Posebne atrakcije su: nagradna igra BACANJE GROŽĐA IZ AVIONA i Grožđebalski KARNEVAL, u kome je ove godine učestvovalo 20 grupa. Predstavili su se učesnici iz Zrenjanina, Srpske Crnje, Pančeva, Leskovca, Vršca i drugih mesta. U povorci su se našli i VITEZOVI VINA, kulturno-umetnička društva, sportski klubovi, klub mačevalaca, klub ljubitelja Vespa motora i mnogi drugi.
Po rečima Julkice Mitrašinović, direktorke Turističke organizacije Vršca, „Posetioci manifestacije imaju priliku da se tokom četiri dana u Vršcu upoznaju sa tradicijom vinogradarstva i vinarstva ovog kraja, kao i da uživaju u brojnim programima koji se organizuju na različitim gradskim lokacijama”.

Nakon boravka na ovoj manifestaciji koju je, po proceni organizatora, posetilo preko  100.000 ljudi iz svih krajeva Srbije, kao i susedne Rumunije, nametnuo nam se utisak da je, pored dobre organizacije, sjajna atmosfera ono što je njena najznačajnija odlika. Posećenost sledećih - 61. DANA BERBE GROŽĐA, GROŽĐEBAL-a” ( 13.-16.09.2018.) već sada je osigurana.

ISTN daje prikaz 60. DANA BERBE GROŽĐA – “GROŽĐEBAL” u rubrici “Putevi hrane i vina”.
 

            

Turistička organizacija opštine Vršac

+ 38113 832999
toovrsac013@yahoo.com
www.to.vrsac.com

top
DUNAV BIZNIS FORUM
 

U Novom Sadu se održava šesti po redu „Dunav biznis forum“ posvećen Dunavskoj strategiji i ulozi biznisa u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala. U radu ovog Foruma, čiji su organizatori Media Invent i Institut Evropskih regiona iz Salzburga, partneri Privredna komora Vojvodine, Savet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i opština Srbije i Vanjskotrgovinska komora BiH, a pokrovitelj Privredna komore Srbije, učestvuju predstavnici iz 14 zemalja Podunavlja.
Na Forumu, čiji je moto „Svi za jednog, jedan za sve“, biće reči o ulozi mladih preduzetnika, regionalnoj saradnji, investicijama u funkciji održivog razvoja i drugim aktuelnim temama.

Konferencija se održava 5. i 6. oktobra 2017. godine u Privrednoj komori Vojvodine, Master centar Novosadskog sajma.
 

            

Privredna komora Vojvodine

www.pkv.rs

top

 

   ZAVRŠENA LETNJA SEZONA NA PLANINAMA SRBIJE

Nakon tri meseca rada završena je letnja sezona na planima Srbije – Kopaoniku i Zlatiboru. Po izveštaju JP „Skijališta Srbije“, „Za ovo vreme na nivou preduzeća ostvaren je promet za 50% veći nego prethodne sezone, a prodato je više od 82.000 karata. Prvi put ovog leta sadržaji Skijališta Srbije su radila tokom cele nedelje, a letnja sezona počela je početkom juna, mesec dana ranije nego prošle godine. Ostvareno je više od 37.000 vožnji na zabavnim i adrenalinskim sadržajima na Kopaoniku, i 43.000 na Torniku na Zlatiboru“. 

Tokom leta posetioci Kopaonika i Tornika uživali su u panoramskim vožnjama žičarom, pešačkim turama, trim stazama, stazama za mountain bike i mountain cart, kao i u vožnjama bobom na šinama i zip lajnu. Na Kopaoniku je otvoren i Avantura park, organizovane su brojne trke koje su promovisale planinski biciklizam, a Skijališta Srbije su prvi put organizovala i trku „Triatlon – 3S“, koja ubuduće treba da postane tradicionalna manifestacija tokom leta. Za turiste su bili značajni i PROMOTIVNI PAKETI – LETO 2017 u okviru kojih su Skijališta Srbije odobravala popust od 15% na cenu zabavnih sadržaja.

JP Skijališta Srbije

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs 

Po završetku letnjeg režima rada na planinama Srbije počinju intenzivne pripreme za predstojeću zimsku skijašku sezonu.
 

          

top

   POSEBNE PONUDE – SENIOR 55+
 
 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković”
Prigrevačka bb, Apatin
+381 25 772477
+381 25 772311
office@banja-junakovic.rs
www.banja-junakovic.rs

Pod nazivom POSEBNE PONUDE – SENIOR 55+ Banja Junaković, u kojoj su gostima na raspolaganju bazeni sa termomineralnom vodom, raznovrsni wellness i spa programi, sauna, vežbe u bazenu, wellness tretmani i različite masaže, kao i tereni za razne sportove, u periodu od 1. oktobra 2017. godine do 30. aprila 2018. godine organizuje za sve osobe od 55 i više godina posebne ponude za vikend boravak, boravak na bazi BO dana i punog pansiona, sa mogućnošću plaćanja na rate.

Menadžment Banje Junaković izašao je na tržište i sa programom ŽIVETI U BANJI JUNAKOVIĆ. Ponuda se odnosi na boravak na bazi 30 i više punih pansiona. U cenu su uračunati korišćenje bazena, lekarski pregledi, medicinski nadzor 24 sata, i brojne druge pogodnosti.

Dodatni popust od 10% se odobrava za bračne parove. Za posetioce Sajma turizma u Novom Sadu (5. – 8.10.2017.), na kome nastupa i Banja Junaković, predviđeni su vaučeri sa 10% popusta na smeštaj i wellness usluge, koji mogu da se iskoriste do 1. maja 2018. godine.

ISTN u dodatku daje aktuelne pakete i programe Banje Junaković

         
top
PONUDA KOJU NE TREBA PROPUSTITI
Nakon predstavljanja na Sajmu turizma u Zaječaru (29. – 30.09.2017.), Specijalna bolnica „Banja Kanjiža” promoviše svoje kapacitete i na Sajmu turizma u Novom Sadu (5. – 8.10.2017.). Ponuda za predstojeću sezonu obuhvata programe MOJ VIKEND, ULTRA LAST MINUTE, ŠOPING I SPA VIKEND i PROGRAM ZA 10 DANA: OSTEOPOROZA, DETOX paket i AI CHI program harmonizacije duha i tela.
Posebna atrakcija je, pored renoviranog bazena, i SLANA SAUNA u kojoj se koriste cigle od slanih kamenih stena sa Himalaja u kombinaciji sa drvetom.

Kompletan boravak pruža gostima mogućnost da, uz odmor i rekreaciju, steknu i uvid u svoje zdravstveno stanje. A da bi i slobodno vreme bilo ispunjeno, u saradnji sa DMO Kanjiža, organizuju se izleti „Upoznavanje Kanjiže“, „Šoping tura do Segedina“ i „Poseta robnoj pijaci u Subotici“.
U Banji Kanjiža i dalje je aktuelan popust za penzionere od 20%, a u vreme trajanja Sajma turizma u Novom Sadu odobrava se i poseban sajamski popust od 10%.

 

ISTN u dodatku daje aktuelne programe Banje Kanjiža

 

            

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“

+ 381 24 875 163
marketing@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top

KAKO DO SVETSKIH STANDARDA U TURIZMU
 

Svetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je podatak da je u svetu u prvoj polovini ove godine bilo 598 miliona turista, što je za globalni turizam najveći rast broja turista od 2010. godine. U svim regionima sveta zabeležen je povećan dolazak stranih turista. Na osnovu toga Taleb Rifai, generalni sekretar UNWTO, zaključuje da je „Rast turizma jako važan zbog stvaranja radnih mesta, privrednog rasta i razvojnih mogućnosti za mnoge zajednice širom sveta“, uz naglasak da tome doprinose i domaća i međunarodna putovanja.

Srbija sve više i sve brže hvata korak sa svetskim turističkim trendovima, između ostalog zahvlajujući i sve ozbiljnijim i sveobuhvatnijim edukacijama u oblasti turizma. Doprinos tom napretku daje i DOBA Fakultet organizujući online studije koje omogućavaju potpunu fleksibilnost u ovom domenu angažovanja. Po rečima menadžmenta DOBA Fakulteta “Mi smo vodeći izvođač online studija u celini, jedini 100% online fakultet u Srbiji, i jedini fakultet sa međunarodnom akreditacijom online studija UNIQUE u jugoistočnoj Evropi. Prvi smo probili led na području online studija, i danas imamo najkvalitetnije, najsavremenije i najobimnije online studije koje konstantno unapređujemo i nadograđujemo. Studenti su nam izuzetno zadovoljni a 3.596 diplomaca je dokaz koliko smo na tom području uspešni. Naš akreditovani online studijski program iz područja turizma na srpskom jeziku – POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU koncipiran je tako da se tokom studija obrađuju savremeni, praktični, međunarodno orijentisani sadržaji. Studente tokom studija uče stručnjaci iz prakse, prate ih odlični online mentori, pripremajući ih za rad u turizmu da bi dali što bolje rezultate i bili što cenjeniji.”

ISTN u dodatku daje Uslove za upis u program POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU kao i Informacije o samom programu

 

            

+381 11 2206669
Mob. + 381 65 2287999
info@doba.rs
www.doba.rs
top

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 
MANIFESTACIJE – DANI DOBRE ZABAVE

 

 

Istraživanja sprovedena među domaćim i inostranim turistima u Srbiji pokazuju da su MANIFESTACIJE jedan od najčešće spominjanih razloga za turistička kretanja po zemlji.  Ima ih oko 2.000 i iz godine u godinu njihov broj raste.

Već smo pisali o tome da se u avgustu i septembru veliki broj manifestacija preklapa, što nije dobro ni za organizatore ni za posetioce. Ipak, u oktobru je kalendar manifestacija bolje raspoređen, te turisti mogu više toga da obiđu. 

     

Za nastupajuće dane Internet Serbia Travel News predlaže da posetite sledeće:

Od 6. do 8. oktobra u Topoli, uvrštenoj u Mrežu izuzetnih destinacija Evrope – EDEN, je „Oplenačka berba grožđa“, tradicionalna privredno-turistička manifestacija kada se slavi grožđe i degustrira vino. Berbu prati i Sabor narodnog stvaralaštva (www.oplenackaberba.org.rs)

 
10. oktobra na destinaciji Vranjska banja – Besna kobila održava se DŽIPIJADA koja, uz druženje sa četvorotočkašima, promoviše prirodne i kulturno-istorijske lepote kraja  (www.tovranje.org.rs)
     
14. oktobra je „VAŠAR U RAŠKI“, jedan od najstarijih u Srbiji. Poznat je po „Domaćinskoj ulici“ sa izložbeno-prodajnim programom, kao i zabavnim sadržajima (www.raska-turizam.rs)
 
19. oktobra u Trsteniku se organizuje SAJAM LOVA, RIBOLOVA I SEOSKOG TURIZMA koji najavljuje početak lovne sezone, kao i novine u zimskoj turističkoj ponudi (www.turizamtrstenik.rs)
     
Od 20. do 22. oktobra u Beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija održava se SKADARLIJA FEST, čiji je cilj promocija turističkih potencijala grada i očuvanje duha starog Beograda (www.sacen.eu)
 
Od 27. do 28. oktobra u Futogu (Novi Sad) je FUTOŠKA KUPUSIJADA na kojoj se, osim promocije futoškog kupusa, održavaju i takmičenja u pripremanju jela od kupusa i izbor najteže glavice (www.futoskikupus.org)
top

BLAGODETI PRIRODNIH BANJA
 

16. novembra 2017. godine u Radenci Spa & Health Resort-u (Slovenija) održava se Evropska konferencija o prirodnim banjama i wellnessu - EUROPEAN NATURAL SPAS CONFERENCE (ENSPA).

Ova konferencija, prvi put realizovana 2012. godine, pruža uvid u širok izbor prirodnih banja Evrope i lekovita svojstva njihovih termalnih voda. Po rečima Iztoka Altbauera, direktora Udruženja banja Slovenije, “Evropske prirodne banje su više od mesta samo za lečenje i smanjivanje bolova. To su hramovi wellnessa i prevencije. One  mogu da ponude mnogo više budući da termalna voda, i drugi prirodni elementi, vekovima pomažu u lečenju.

Danas su ljudi sve više svesni koliko je važno fizičko i psihičko zdravlje. Tempo je brz, a mi tražimo mogućnosti za regeneraciju. Sa konferencijom ENSPA želimo da omogućimo transfer znanja, ukažemo na primere dobre prakse i nove ideje u krugu stručnjaka i zaposlenih u banjama”.

   

Na konferenciji ENSPA stručni govornici iz različitih obrazovnih, istraživačkih i konsultantskih institucija i kompanija za zdravstveno osiguranje pokrenuće teme poput: “Koji su trendovi u banjskoj industriji”, “Kako se lekovita svojstva banjske vode mogu koristiti za obnovu fizičke i psihičke energije i očuvanje zdravlja”, “Koji su održivi i društveno odgovorni ciljevi banja”, “Kako podsticati promociju zdravlja”, “Šta kompanije za zdravstveno osiguranje treba da znaju” i druge.

 

            

Udruženje banja Slovenije

+386 (0)3 544 21 11
ssnz@ssnz.si
www.en-spa.eu

top  
  67000