top

 

   VIDI SRBIJU – ZIMSKI ODMOR JE NA DOHVAT RUKE

Turistička organizacija Srbije (TOS), koja je pred brojnim svetskim turoperatorima (Regent Holidays, Travel the Unknown, Exodus, Thomas Cook...) i medijima (Travel Channel, Travel Weekly, Food and Travel magazine, Sailing Travel Magazine, BBC, National Geographic...) predstavila turističku ponudu zemlje na sajmu turizma ''World Travel Market'' (WTM) u Londonu (6.-8.11.2017.), promotivnu medijsku kampanju za  zimsku sezonu 2017/2018 na domaćem tržištu počela je (10.11.2017.) pod sloganom ,,Vidi Srbiju – Zimski odmor je nadohvat ruke“.

Kampanjom, koja traje do kraja februara 2018. godine, obuhvaćeni su zimski planinski centri (Kopaonik, Stara Planina, Zlatibor, Tara, Zlatar, Divčibare, Sjenica...), banje Srbije (Vrnjačka, Niška, Bukovička, Sokobanja, Prolom banja, Atomska banja Gornja Trepča...), kao i gradski centri (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Kragujevac, Novi Pazar...) sa posebnim akcentom na aktuelnu muzejsku ponudu i atmosferu u gradovima tokom zimskih praznika. Budući da su, prema podacima Zavoda za statistiku, planinski i banjski centri Srbije u prva tri meseca ove godine imali porast broja gostiju veći od 20% u odnosu na prošlu godinu, ovom kampanjom treba još više da se približe domaćim i inostranim gostima.

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 

Namera je da se ukaže na raznovrsnost ponude, ali i na srpsku kreativnost, inovativnost, zabavu i gastronomiju.

Marija Labović, direktorka TOS-a, ističe „Publici ćemo turističku ponudu Srbije u zimskom periodu da približimo i kroz promotivne poruke poput ,,Vidi Srbiju...kad poželiš prazničnu magiju“, ,,Vidi Srbiju...i doživi najnežnije zimske trenutke“, „Vidi Srbiju... i probudi dete u sebi“...Poseban akcenat stavljamo na promociju putem društvenih mreža Facebook i Instagram. Predlozi za zimski odmor u Srbiji će kroz digitalne medije biti predstavljeni kroz inovativne formate poput Facebook Frame-ova, live Facebook reakcija, cinemagraph-a i 180° videa, posebno kreiranih u svrhu kampanje“.

         

 

          

top

ZASLUŽENO PRIZNANJE
 

Nacionalni savet za razvoj turizma Srbije, na čijem je čelu Dr Rasim Ljajić, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, održao je (16.11.2017.) u novom sastavu sednicu u Palati Srbija. Osim definisanja konkretnih mera za razvoj turizma zemlje, Sednica je bila i povod za proslavu najznačajnijeg priznanja Svetske turističke organizacije (UNWTO) koje je Prof dr Slobodanu Unkoviću, emeritusu Univerziteta Singidunum u Beogradu, i potpredesdeniku Nacionalnog saveta, uručio Taleb Rifai, generalni sekretar UNWTO (23.10.2017.) u prostorijama UNWTO u Madridu. Priznanje je Profesoru Unkoviću, koji preko 40 godina sarađuje sa UNWTO kao ekspert, dodeljeno za višegodišnji uspešan rad u stimulisanju razvoja turizma u svetu, posebno u oblasti obrazovanja visoko stručnih kadrova za turizam.

U susretu sa članovima Saveta, saradnicima i turističkim novinarima, Profesor Unković je naglasio „Ovo je priznanje kako meni, tako i Srbiji, budući da je Srbija sada, zajedno sa svojim Regionom, sigurno među 50 najtraženijih turističkih destinacija sveta. Turizam nije sporedna stvar, već važan deo privrede koji omogućava otvaranje brojnih radnih mesta. Realno očekujemo u ovoj godini prihod od turizma oko 1,5 milijardu dolara, ali cilj su nam 3 milijarde. I ono što je posebno važno, turizam mora da povede više računa o prirodi jer ima mnogo loših primera iz prakse, poput krčenja šuma radi izgradnje hotelskih apartmana. Zato će jedna od naših prvih narednih sednica biti posvećena zastiti prirodne sredine jer, pored ekonomske, mora da postoji i ekološka dimenzija“.

Redakcija ISTN-a upućuje najiskrenije čestitke Profesoru Unkoviću na priznanju.

 

            

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor turizam

+ 381 11 3139687
+ turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

top

 

   IZUZETNE DESTINACIJE EVROPE – NOVI PAZAR (SRBIJA)

Turistička organizacija Srbije (TOS), organizator nacionalnog izbora za „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence – EDEN), objavila je da je pobednik konkursa održanog u Srbiji, čija je ovogodišnja tema KULTURNI TURIZAM, opština NOVI PAZAR. Prateće destinacije su Sremska Mitrovica i Zaječar. Budući da projekat EDEN promoviše modele održivog razvoja turizma u zemljama članicama i kandidatima za članstvo u EU, i da su njegovi opšti ciljevi povećanje vidljivosti manje poznatih turističkih destinacija, stvaranje svesti o raznolikosti i kvalitetu evropske turističke ponude, ublažavanje sezonalnosti i usmeravanje turističkog prometa ka netradicionalnim destinacijama, uz nagrađivanje održivih formi turizma, pobednička destinacija u Srbiji konkurisala je sa materijalnim kulturnim nasleđem koje, između ostalog, obuhvata spomenike na UNESKO listisrednjovekovni kompleks Stari Ras sa Crkvom Svetih apostola Petra i Pavla (Petrova crkva), manastire Sopoćani i Đurđevi Stupovi, koji su deo kulturne rute Saveta Evrope „Transromanika“, znamenitosti iz osmanskog perioda – Novopazarsku tvrđavu sa starom čaršijom, Altun-alem i Lejlek džamiju, Isa-begov hamam i mnoštvo drugih lokaliteta i sadržaja koji odslikavaju viševekovno bogatstvo tradicije i dinamičan razvoj ove multikulturalne sredine.

Po rečima Dejana Crnomarkovića, rukovodioca projekta EDEN u TOS-u, “ Na konkurs je stiglo ukupno 26 važećih prijava, a konačan redosled utvrđen je nakon poseta kandidatima u užem izboru - Zaječaru, Kuršumliji, Novom Pazaru, Baču i Sremskoj Mitrovici. Jedna pobednička i dve prateće destinacije biće uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network) i promovisane i na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža”.

U decembru ove godine biće održana i nacionalna dodela EDEN nagrada u okviru tradicionalnog godišnjeg događaja koji za svoje saradnike i medije pravi Turistička organizacija Srbije.

   

            

Turistička organizacija Srbije
- Projekat EDEN -

+ 381 11 6557112, 6557136
office@serbia.travel
www.srbija.travel

top
 
PROŽIMANJE KULTURE I TURIZMA

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, jednoj od najznačajnijih i naposećenijih kulturno-turističkih atrakcija Srbije i Novog Sada, održana je (3.11.2017.) ceremonija proglašenja i 50. dodela Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za najbolji diplomski rad iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nagrada je dodeljenaStefanu Žariću za rad Modna ilustracija Milene Pavlović Barili (1926–1945). Po rečima Dr Jasne Jovanov, direktorke Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, „Ova nagrada je jedinstvena u zemlji. Nastala je zahvaljujući posebnom Darovnom ugovoru Pavla Beljanskog iz 1965. godine, kada je kolekcionar ustanovio Nagradu poklonovši sliku Vlaha Bukovca „Velika Iza“Spomen-zbirci i time zaokružio institucionalni rad svog Legata“.

Doprinoseći prožimanju kulture i turizma Spomen-zbirci Pavla Beljanskog iz Novog Sada, grada koji je proglašen za prvi grad van EU koji će 2021. godine poneti titulu EVROPSKE PRESTONICE KULTURE, i Kuća legata iz Beograda organizovale su izložbu “Petar  Lubarda 1907 – 1974 – 2017” najpre u Crnoj Gori, potom u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, i sada u Beogradu u Kući legata (9.11. 2017 - 10.01.2018.), gde su izložene i Lubardine slike iz Muzeja Grada Beograda, Muzeja Srpske pravoslavne crkve, Vlade Republike Srbije, Galerije Matice srpske i Galerije „Milan Konjović“ iz Sombora. Nakon toga izložba odlazi u Galeriju Andrićevog instituta „Petar Lubarda“ u Andrićgradu.

   
         

Spomen-zbirka Pavlja Beljanskog
Novi Sad, Trg galerija 2

+381 21 4729966
kontakt@pavle-beljanski.museum
www.pavle-beljanski.museum

top

 

KAD JE SREĆA OD PLANINE VEĆA

Na planinama Srbije - Kopaoniku, Zlatiboru (Tornik) i Staroj Planini pripreme za zimsku sezonu 2017/2018. su u toku. Otvaranje sezone, popularni „Ski opening“, na Kopaoniku je predviđen od 7. do 10.decembra, na Staroj Planini od 14. do 17. decembra a na Zlatiboru (Tornik) od 21. do 24. decembra 2017. godine. Najavljeni su i PROMO VIKENDI, a sve je spremno i za veštačko osnežavanje staza.

Oslanjanjući se na podatak da je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni na Kopaoniku ostvaren promet 50% veći nego prošle godine, Dejan Ćika, direktor JP „Skijališta Srbije“, najavljuje “Pred nama je nova skijaša sezona, koju vredno pripremamo. Očekujemo veliki broj skijaša, domaćih i inostranih, pa samim tim i još bolje rezultate.

Prvi put u istoriji ovog preduzeća, ovogodišnje cene ski karata ostaju na nivou prošlogodišnjih“. Verovatno je i zbog te odluke MK Mountain Resort, koji raspolaže smeštajnim kapacitetima na najboljim lokacijama Kopaonika, dao naslov svojoj ovogodišnjoj zimskoj kampanji „Kad je sreća od planine veća“.

 
A šta će sve ova zima doneti na planinama Srbije – Kopaoniku, Zlatiboru (Tornik) i Staroj planini, JP „Skijališta Srbije“ prikazuju na Međunarodnom sajmu zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPOZIM koji se održava od 7. do 10. decembra 2017. godine u hali 4 Beogradskog sajma. Skijališta Srbije i ove godine na ovom sajmu odobravaju popust od 10% na cene ski karata.
   
ISTN u dodatku daje cenovnik „Skijališta Srbije“ za zimsku sezonu 2017/2018.
 

         

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs 

top
 
KREIRANJE BUDUĆNOSTI
 

U organizaciji Redakcije magazina za savremeno hotelijerstvo & turizam "Turistički Svet", a u partnerstvu sa Univerzitetom Singidunum, u Beogradu je održan 14. FORUM HOTELIJERA (10.11.2017., Hotel Falkensteiner Beograd). Dominantna tema bila je “LIDERSTVO: Filozofija, Veština ili Talenat?!” o čemu su govorili ostvareni stručnjaci iz ove oblasti poput Prof. dr Slobodana Unkovića i Prof. dr Slobodana Čerovića (Univerzitet Singidunum), Jelene Šuleić ("A Hoteli"), Žarka Radulovića (Hotel Group Monteregro Stars), Gorana Kovačevića (Hotel "Square Nine"), Dr sci. med. Dejana Stanojevića (SB "Merkur" Vrnjačka Banja) i drugih. Po rečima Ljiljane Rebronje, direktorke i urednice časopisa "Turistički Svet", „I ove godine Forum je inspirisao na akciju.

On ne postavlja pitanja već donosi rešenja, povezuje, motiviše, otkriva novine u industriji, hrabro ide u susret izazovima svetske turističke scene”.

Utisak ekipe Internet Serbia Travel News-a je da su na 14. FORUMU HOTELIJERA brojni zaposleni u hotelskoj industriji, ali i studenti, budući zaposleni u turizmu, pažljivo slušali motivacione govore koji su odgovarali na pitanja: „Da li se lider rađa ili postaje?“, „Koje osobine ga razlikuju od drugih?“, „ Da li se lider krije u svakome od nas?“, „Kako unaprediti svoje liderske veštine?“, „Koji je ključ uspeha“ i druga. To je jako dobro, jer sticanje ovakvih znanja sigurno doprinosi izrastanju novih kadrova u buduće profesionalce  turističke industrije koji su Srbiji itekao potrebni.

Redakcija magazina "Turistički Svet" organizuje i GALA VEČE hotelijera (15.12.2017., Hotel Crowne Plaza, Beograd) sa dodelom nagrada, od ove godine na regionalnom nivou, AMBASADORI DOBRE USLUGE.  

 

        

Turistički svet doo

+ 381 11 3050 716
info@turistickisvet.com  
www.turistickisvet.com

top

 

   KADA „MLADO“ VINO POSTAJE „PRAVO“ VINO

Slovenački poslovni klub (SPK) u Beogradu, osnovan 2003. godine sa ciljem unapređenja privredne saradnje između Srbije i Slovenije, obeležio je (17.11.2017.) u Skadarliji „Martinovanje“, stari slovenački praznik kada „mlado“ vino postaje „pravo“ vino. U Sloveniji se “Martinovanje” slavi više od ostalih vinskih praznika, a prema običajima svetkovina počinje 11. novembra, u 11 sati, 11 minuta i 11 sekundi. Po rečima Danijele Fišakov, predsednice SPK, “Ova manifestacija, dobrim delom okrenuta ka turizmu, prilika je da se Slovenija predstavi kao “Zelena, aktivna i zdrava” destinacija, u kojoj turisti mogu da uživaju. Svake godine promovišemo drugi kraj zemlje te je ove godine na redu Nova Gorica, grad star 70 godina, poznat po ljudima, hrani, vinu, ružama, reci Soči. Ovo naše druženje doprinosi da Srbi više odlaze u Sloveniju, a Slovenci u Srbiju, i svake godine se povećava broj turista. Kroz tu saradnju ima poslova za sve nas“.
“Martinovanje” je u Beogradu obeleženo uz veliki broj gostiju. Matej Arčon, župan Nove Gorice, predstavljajući ovu turističku destinaciju, nazdravio je svima uz mlado vino, a Nj.E. Vladimir Gasparič, ambasador Slovenije u Srbiji, naglasio je da je “Sve bolja saradnja između Slovenije i Srbije, i da brojne mogućnosti saradnje na planu turizma, i privrede u celini, dovode do još kvalitetnijeg regionalnog uvezivanja«. Sastavni deo “Martinovanja”, kome su prisustvovale mnogobrojne zvanice, članovi i poslovni partneri Slovenačkog poslovnog kluba, predstavnici turističke organizacije Slovenije ali i turističkih agencija Srbije, kao i mediji, bili su i zabavni program, kao i tradicionalni gastronomski specijaliteti koje je pripremio Saša, vlasnik Gostione Žogica iz Nove Gorice, poput kraškog pršuta, jurčkove paštete, paštefažola, pečenice, ribića u panceti, dinstane repice u drugih đakonija. Poseban užitak su, pored tek „krštenog“ mladog vina, bila vina iz Vipavske doline i Goriških brda, poput belog pinoa, zelena, kaberne sovinjona i drugih.

 

            

+381 11 2252590
klub@spk.rs
www.spk.rs

top

 

   ZDRAV PUT DO LEPOTE
 
Na nedavno održanom 8. CEI REGIONALNOM FORUMU WELLNESS&SPA INDUSTRIJE ukazano je da se danas 5% svih međunarodnih putovanja odnosi na medicinski turizam. U strukturi sadašnjeg ukupnog prometa medicinskog turizma oko 40 % odlazi na stomatološke usluge, 42% na ortopediju, kardiologiju, kardiohirurgiju i neurohirurgiju, a 15 % na estetske zahvate. Zdravstveni turizam raste po stopi između 15 i 20% godišnje, a osnovni razlog je starenja populacije i orijentisanje prema zdravlju i lepoti.  

U tom pravcu se razvija i DIVA LASER CENTAR u Beogradu, dermatološka ustanova sa najdužom tradicijom, koja se bavi DERMATOLOŠKIM ANTIAGING PROCEDURAMA i LASERIMA. Po rečima Nataše Zmbov, osnivača DIVA LASER CENTRA, “Kombinacijom dermatoloških i hirurških lasera i radiotalasa postižemo izuzetne i trajne rezultate. Stručni tim DIVE, dermatolozi i plastični hirurzi, bave se dijagnostikom, lečenjem i podmlađivanjem kože, bez obzira na složenost problema, kao i svim ostalim antiaging procedurama. U ponudi su i EXTREME LIFT, krema namenjena nezi zrele kože, koja poboljšava njenu mekoću, čini je elastičnom i jača konture lica, kao i AQUA LIFT, krema koja hidrira i prilagođena je svim tipovima kože”.

U DIVA LASER CENTRU, koji se nalazi u ulici Prote Mateje 9 u Beogradu, sprovode se i nove metode neinvazivne lipolize, kao i najefikasniji tretmani celulita i gojaznosti. U toku su i brojne akcije i popusti. Konsultacije za dermatološke lasere su besplatne.

    
 
top
 
U NOVU GODINU OPUŠTENO

 

Banja Kanjiža, jedan od lidera zdravstvenog turizma Srbije, koja je na ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom Sadu osvojila dve velike zlatne medalje za VISOK KVALITET USLUGA U MEDICINSKOM TURIZMU i AMBIJENTALNU CELINU I KVALITET SMEŠTAJNIH JEDINICA, uspešno je nastupila na Festivalu zdravlja u Beogradu (Dom Vojske 2.-3.11.2017.), predstavljajući svoju izuzetnu zdravstveno-turističku ponudu, kao i welleness, vikend programe i programe kreirane za penzionere. Ponuda obuhvata programe MOJ VIKEND, ULTRA LAST MINUTE, ŠOPING I SPA VIKEND i PROGRAM ZA 10 DANA: OSTEOPOROZA, DETOX paket i AI CHI program harmonizacije duha i tela. Posebna atrakcija je, pored renoviranog bazena, i SLANA SAUNA. Kompletan boravak pruža gostima mogućnost da, uz odmor i rekreaciju, steknu i uvid u svoje zdravstveno stanje. Za one koji to žele organizuju se i izleti „Upoznavanje Kanjiže“, „Šoping tura do Segedina“ i „Poseta robnoj pijaci u Subotici“.

Banja Kanjiža, u kojoj je i dalje aktuelan popust za penzionere od 20%, izašla je na tržište i sa ponudom Dočeka Nove 2018. godine, u restoranu ili na bazenu, što je i ranijih godina bio apsolutni hit među gostima.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe Banje Kanjiža, kao i program dočeka Nove Godine.

 

        

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“

+ 381 24 875 163
marketing@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top

BORAVAK KOJI SE NE ZABORAVLJA
 

Banja Junaković predstavlja tržištu program pod nazivom „Nezaboravan doček Nove 2017. godine u Banji Junaković – Apatin”. U svom pozivu menadžment Banje Junaković kaže „ Dočekajte Novu 2018. godinu u Banji Junaković! Aranžmani traju 2, 3 i 4 dana sa dočekom i reprizom. Korišćenje zatvorenog bazena sa geotermalnom vodom temperature 35°C uračunato je u cenu boravka. Tu je i mnoštvo dodatnih sadržaja, popusti za decu, mogućnost plaćanja na rate i drugi. Za uplate u celosti do 20.12.2017. odobreno je 10% popusta“.

Inače, u Banji Junaković u toku je realizacija i POSEBNE PONUDE – SENIOR 55+, programa koji traje do 30. aprila 2018. godine, i odnosi se na sve osobe od 55 i više godina. Ponuda obuhvata vikend boravak, boravak na bazi BO dana i punog pansiona, sa mogućnošću plaćanja na rate“. Banja Junaković, u kojoj su gostima na raspolaganju bazeni sa termomineralnom vodom, raznovrsni wellness i spa programi, sauna, vežbe u bazenu, wellness tretmani i različite masaže, kao i tereni za razne sportove, u ponudi ima i program ŽIVETI U BANJI JUNAKOVIĆ koji se odnosi na boravak na bazi 30 i više punih pansiona. U cenu su uračunati korišćenje bazena, lekarski pregledi, medicinski nadzor 24 sata, i brojne druge pogodnosti. Dodatni popust od 10% se odobrava za bračne parove.

ISTN u dodatku daje aktuelne pakete i programe Banje Junaković , kao i Novogodišnji paket aranžman
 

 

            

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković”
Prigrevačka bb, Apatin
+381 25 772477
+381 25 772311
office@banja-junakovic.rs
www.banja-junakovic.rs

   
            
top
KAKO DO SVETSKIH STANDARDA U TURIZM
Svetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je podatak da je u svetu u prvoj polovini ove godine bilo 598 miliona turista, što je za globalni turizam najveći rast broja turista od 2010. godine. U svim regionima sveta zabeležen je povećan dolazak stranih turista. Na osnovu toga Taleb Rifai, generalni sekretar UNWTO, zaključuje da je „Rast turizma jako važan zbog stvaranja radnih mesta, privrednog rasta i razvojnih mogućnosti za mnoge zajednice širom sveta“, uz naglasak da tome doprinose i domaća i međunarodna putovanja.

Srbija sve više i sve brže hvata korak sa svetskim turističkim trendovima, što pokazuju i podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji kažu da je u periodu januar/septembar 2017. godine u Republici Srbiji boravilo 12% više turista u odnosu na isti period prošle godine. Između ostalog zahvaljujući i sve ozbiljnijim i sveobuhvatnijim edukacijama u oblasti turizma. Doprinos tom napretku daje i DOBA Fakultet organizujući online studije koje omogućavaju potpunu fleksibilnost u ovom domenu angažovanja. Po rečima menadžmenta DOBA Fakulteta “Mi smo vodeći izvođač online studija u celini, jedini 100% online fakultet u Srbiji, i jedini fakultet sa međunarodnom akreditacijom online studija UNIQUE u jugoistočnoj Evropi.

Prvi smo probili led na području online studija, i danas imamo najkvalitetnije, najsavremenije i najobimnije online studije koje konstantno unapređujemo i nadograđujemo. Naš akreditovani online studijski program iz područja turizma na srpskom jeziku – POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU koncipiran je tako da se tokom studija obrađuju savremeni, praktični, međunarodno orijentisani sadržaji. Studente tokom studija uče stručnjaci iz prakse, prate ih odlični online mentori, pripremajući ih za rad u turizmu da bi dali što bolje rezultate i bili što cenjeniji.”

ISTN u dodatku daje program POSLOVANJE I MENADŽMENT U TURIZMU  kao i Informacije o samom programu

         

+381 11 2206669
Mob. + 381 65 2287999
info@doba.rs
www.doba.rs
top

 

   UMETNOST DIZAJNIRANJA SUVENIRA
 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar/septembar 2017. godine u Republici Srbiji boravilo je 18% više stranih turista u odnosu na isti period prošle godine, od čega najviše u Beogradu (51%). I sigurno je gotovo svaki od tih turista poneo za uspomenu i neki suvenir. Da je važno da suvenir bude originalan, autentičan, unikatan, kako bi se turisti što bolje upoznali sa vrednostima Srbije, pokazuje i to da u Strategiji razvoja turizma Srbije postoje smernice u kojima se naglašava da „Suveniri treba da predstavljaju istovremeno i tradicionalnu i modernu Srbiju“.

U tom smislu je i turistička ponuda Beograda upotpunjena onim što se nudi u Studiju DOMINO, koji se nalazi u srcu turističkog dela grada, u pešačkoj zoni u ulici Kralja Petra. Po rečima Dragane Stojanović, vlasnice Studija DOMINO, “Studio DOMINO je turističku ponudu grada obogatio velikim izborom umetnički dizajniranih suvenira namenjenih turistima koji žele da ponesu ovakvu vrstu uspomene iz Beograda. U galerijskom prostoru, pored nameštaja i stvari za kuću domaćih i stranih dizajnera, izlažemo i veliki izbor poklona, crteža, sika poznatih stvaralaca i umetnički izrađenih suvenira. Organizujemo izložbe umetnika a u sklopu prodavnice su kafe i bašta, mesto za osveženje i predah u srcu starog Beograda uz zvuke jazza i bosse, ukuse domaćih slatkiša, 100% arabike, sveže ceđenih sokova, čajeva i sortnih domaćih vina“.

 

         

STUDIO DOMINO
Beograd, Kralja Petra 10

+381 11 2620313
draganadomino@gmail.com
www.studiodomino.rs

top
GASTRONOMIJA U PRVOM PLANU

U Ljubljani se od 31. januara do 3. februara 2018. godine održava 12. Međunarodni strukovni sajam ukusa – GASTEXPO 2018. Po rečima organizatora “Sajam UKUSA je za dvanaest godina postao jedan od najkvalitetnijih sajmova, okrenut tržištu Slovenije i susednih država. Sadržajno pokriva sajmove Gastronomije, Pića, Kafe, Poslastičarstva, Pekarstva i ugostiteljsko-hotelske opreme. Paralelno se održavaju i Sajmovi SLADOLEDA i VINA, kao i sajam turizma ALPE ADRIA“.

Pored izlagača sa najnovijim ugostitelsjkim trendovima na sajmu će biti organizovane i  radionice izrade pića, sladoleda i kolača, a održava se i takmičenje u izradi sladoleda i pice, na koje su posebno pozvani takmičari iz Srbije.

   

            

GASTexpo
Primorski sejem d.o.o.

+ 386 5 6260216
info@gast.si
www.gast.si

top

 

NAŠA SOPSTVENA ODGOVORNOST

Adria Hotel Forum, mesto susreta brojnih hotelskih lanaca, hotelijera, lokalne samouprave, državnih tela i stručnjaka iz oblasti investicija u hotelsku industriju, u cilju razmene iskustava i projekata, biće održan po šesti put u Zagrebu 14. i 15. februara 2018. godine (hotel „Sheraton“). Glavna tema ovog Foruma je „Naša sopstvena odgovornost“. Po rečima organizatora Foruma, „Geopolitička i sigurnosna situacija u svim evropskim zemljama uveliko utiče na turističke rezultate.

U poslednje dve godine prisutnost međunarodnih investitora i velikih hotelskih kompanija u regionu je sve veća. Hrvatska je u prvih šest meseci zabeležila rast iznad proseka, od 22%, ali za njom ne zaostaju ni Srbija, Slovenija, Albanija i Bosna. U tom smislu postavljamo pitanja „Jesmo li zaslužni za rast ili nam se događa sam od sebe? i „Jesmo li konkurentni?“. U skladu sa osnovnom temom biće razrađivane i, za sada preliminarne, teme poput „Ugostiteljski izgled regiona za 5 godina ili "Šta će se dogoditi kada se Turska i Afrika vrate", „Stav investitora“, „Novi model upravljanja - Upravljanje, franšize, zakup - možemo li imati ugovore kao u zapadnoj Evropi“, „Ugostiteljske kompanije na berzanskom tržištu“, „Poređenje u razvoju hotela: Beograd - Zagreb - Ljubljana – Sarajevo“, „Investiranje u Lojalnost“ i druge.

Adria Hotel Forum i ove godine prati internacionalno studentsko takmičenje ASIC.
 

        

top  
  67000