top
   TURIZAM SRBIJE NA DOHVAT RUKE
Iako je statistika uvek podložna različitim tumačenjima, ona se ipak zasniva na proverljivim brojkama. U tom smislu i u turizmu Srbije se na kraju godine, između ostalog i na osnovu nje, planira strategija promocije za sledeću godinu. Zato i jesu zanimljivi podaci Republičkog zavoda za statistiku za period januar/oktobar 2017. godine, koji kažu da je u Republici Srbiji boravilo 13% više turista u odnosu na isti period prošle godine. Od toga domaćih je bilo 8%, a inostranih 18% više. Ostvareno je 11% više noćenja. Domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima (39%), zatim slede planinska mesta (34%), dok su inostrani najviše boravili u Beogradu (52%). Što se zemalja tiče, najveći porast broja turista je iz Izraela (270%), Kine (174%), potom iz Belgije (41%), Nemačke (22%), SAD (26%), Turske (21%), Rusije (15%) itd. U nominalnim ciframa izraženo, največi broj turista je iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske, Rusije, Nemačke i drugih zemalja.

Budući da su ovakvi rezultati dobrim delom i posledica aktivnosti Turističke organizacije Srbije (TOS), Marija Labović, direktorka TOS-a, ukazuje da promotivne kampanje i idu u pravcu približavanja Srbije domaćim i inostranim gostima. Namera je da se ukaže na raznovrsnost ponude, ali i na srpsku kreativnost, inovativnost, zabavu i gastronomiju.

U novu turističku 2018. godinu TOS uvodi Srbiju promotivnom  kampanjom pod sloganom ,,Vidi Srbiju – Zimski odmor je nadohvat ruke“, koja traje do kraja februara 2018. godine. Njome su obuhvaćeni zimski planinski centri (Kopaonik, Stara Planina, Zlatibor, Tara, Zlatar, Divčibare, Sjenica...), banje Srbije (Vrnjačka, Niška, Bukovička, Sokobanja, Prolom banja, Atomska banja Gornja Trepča...), kao i gradski centri (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Kragujevac, Novi Pazar...) sa posebnim akcentom na aktuelnu muzejsku ponudu i atmosferu u gradovima tokom zimskih praznika. Posebna pažnja je posvećena promociji putem društvenih mreža Facebook i Instagram, a predlozi za zimski odmor u Srbiji predstavljaju se kroz inovativne formate poput Facebook Frame-ova, live Facebook reakcija, cinemagraph-a i 180° videa, posebno kreiranih u svrhu kampanje.

 
            
 

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

          
top

NOVI PAZAR POSTAO IZUZETNA DESTINACIJA EVROPE
 

Turistička organizacija Srbije (TOS), organizator nacionalnog izbora za „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence – EDEN), čija je ovogodišnja tema KULTURNI TURIZAM, pobedničkom destinacijom konkursa, na koji je stiglo 26 važećih prijava, proglasila je opštinu NOVI PAZAR. Prateće destinacije su Sremska Mitrovica i Zaječar. Pobednička destinacija u Srbiji konkurisala je sa materijalnim kulturnim nasleđem koje, između ostalog, obuhvata spomenike na UNESKO-voj listi – srednjovekovni kompleks Stari Ras sa Crkvom Svetih apostola Petra i Pavla (Petrova crkva), manastire Sopoćani i Đurđevi Stupovi, koji su deo kulturne rute Saveta Evrope „Transromanika“, znamenitosti iz osmanskog perioda – Novopazarsku tvrđavu sa starom čaršijom, Altun-alem i Lejlek džamiju, Isa-begov hamam i mnoštvo drugih lokaliteta i sadržaja koji odslikavaju viševekovno bogatstvo tradicije i dinamičan razvoj ove multikulturalne sredine. Pobeda na konkursu bila je povod da turistički novinari Srbije posete Novi Pazar, ali i da se uvere da ovu destinaciju, osim obilja vrednih kulturno-istorijskih spomenika, originalne gastronomije i trgovine u usponu, oslikavaju i gostoprimljivi, topli i ljubazni ljudi. U tom smislu Ljiljana Lešević, direktorka Turističke organizacije Novog Pazara, i Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, bili su izuzetni domaćini novinarima koji su, nakon svega što su videli i doživeli, zaključili da Novi Pazar treba da postane nezaobilazna destinacija u programima turističkih obilazaka Srbije. 

 

Pobednička i dve prateće destinacije biće uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network) i promovisane i na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

Nakon boravka na terenu, i neposrednog upoznavanja, INTERNET SERBIA TRAVEL NEWS  reportažu o NOVOM PAZARU daje u rubrici TURISTIČKE DESTINACIJE

 

Turistička organizacija Srbije
- Projekat EDEN
-

+ 381 11 6557112, 6557136
eden@serbia.travel
www.srbija.travel

            

Turistička organizacija
Novog Pazara

+ 381 20 338030
tonp@live.com
www.tonp.rs

top

 

   JOŠ JEDAN KORAK NAPRED

BANJA KANJIŽA, zvanično osnovana 1913. godine, svečano je proslavila SVOJ DAN (24.11.2017.). Specijalna bolnica Banja Kanjiža, izuzetna zdravstveno-turistička ustanova, opremljena najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju namenjenu kako onima kojima koji dolaze preventivno koristeći razne anti-stres, spa i sportske programe, tako i onima kojima je potrebna rehabilitacija, ostvarila je ove godine, zaključno sa mesecom oktobrom, čak 55.000 noćenja. Korišćenje vaučera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije u 2017. godini uvećano je za 239% u odnosu na prehodnu godinu. Znatna sredstva su uložena u medicinsku opremu, a početkom godine započela je značajna investicija – rekonstrukcija bazenskog prostora koji sadaispunjava sve potrebe kako standardnih gostiju, tako i invalida i majki sa decom. Po rečima  Ivana Đokovića, Potpredsednika Vlade Vojvodine, „Ova bolnica je trenutno vodeća u Vojvodini i pored zdravstvenog ima i veliki turistički značaj. Posetioci nisu samo iz Srbije već i iz zemalja okruženja. Svojim vanpansionskim uslugama, i bogatstvom ponude, ova banja odudara od ostalih banja“. U svečarskoj atmosferi Dr Slobodanka Drndarski, direktorka Banje Kanjiža, navodi dalje planove “Imamo projekte za osavremenjivanje ponude, a to su druga faza blatnog bloka i obnova hidro bloka. U toku je i izrada studije izvodljivosti za jedan otvoreni bazen“.

DAN BANJE KANJIŽA bio je prava prilika da se prikažu rezultati uloženih investicija i ekipa INTERNET SERBIA TRAVEL NEWS-a uverila se da ova banja zaista omogućava gostu kombinaciju i zdravog, i lepog, i korisnog. Uz preporuku, i aktuelne programe, prikaz proslave DANA BANJE KANJIŽA dajemo u rubrici Zdravstveni turizam.

   
   

        

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“

+381 24 875163
office@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top
 
IZUZETAN JUBILEJ

 

AMADEUS, vodeći pružalac naprednih tehnoloških rešenja za celokupnu industriju putovanja, proslavio je (22.11.2017.) jubilarnih 30 godina od osnivanja kompanije. Priča kompanije započinje u Španiji 1987. godine, kada su Air France, Iberia, Lufthansa i SAS odlučili da formiraju novi globalni distribucioni sistem. Za samo 7 godina preko 100.000 putničkih agencija i avio kompanija povezano je sa AMADEUS sistemom, čiji su korisnici avio kompanije, hoteli, rent-a-car, železničke kompanije, putničke agencije, online portali, korporacije, putnici i drugi. AMADEUS zapošljava oko 15.000 ljudi širom sveta, koji rade u centrali kompanije u Madridu, razvojnom centru u Nici, računarskom centru u Erdingu, kao i u preko 70 lokalnih Amadeus Komercijalnih Organizacija širom sveta u preko 190 zemalja.

Na proslavi jubileja, Srđan Džuver, Direktor AMADEUS-a za tržišta Srbije, Kosova i Crne Gore, je istakao "Ovaj jubilej za nas predstavlja 30 godina kontinuirane saradnje sa našim partnerima, 30 godina neprekidnog ulaganja u unapređenje postojećih i razvoj novih sistema, ali i 30 godina stvaranja i oblikovanja industrije putovanja. Ma šta da budućnost nosi, možete se osloniti na AMADEUS, koji je posvećen stalnim ulaganjima u istraživanje i razvoj. Sada i u godinama koje dolaze“.

    

 

            

top

LJUDSKI RESURSI I TURIZAM BUDUĆNOSTI

Na Univerzitetu Singidunum u Beogradu održana je (15.12.2017.) Međunarodna naučna konferencija iz oblasti turizma i hotelijerstva SITCON 2017 (Singidunum International Tourism Conference) sa temom „Ljudski resursi i turizam budućnosti", sa idejom da se definiše osnova za dalju saradnju sa predstavnicima turističke privrede na razvoju obrazovnih studijskih programa u oblasti turizma i hotelijerstva. U konstruktivnoj atmosferi komunikacije sa studentima, Prof. dr Slobodan Unković, emeritus, predložio je da „Mlade ljude po turističkim mestima već u najranijem uzrastu počnu da uče kako da budu dobri domaćini“, a Prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, insistirao je na razmeni mišljenja sa učesnicima turističko-ugostiteljske privrede da bi se „Iskristalisao profil budućih stručnjaka, i da bi turistička privreda zaista dobila kadrove koji su joj potrebni“.  
Osnovna ideja panel diskusije, kojom je inspirativno koordinirao Dr Jovan Popesku, profesor, bila je zasnovana na potrebi, sa jedne strane studenata da poseduju inovativna znanja iz turizma, hotelijerstva, ekonomije hrane i drugih komplementarnih delatnosti, a sa druge menadžmenta turističko-hotesko-ugostiteljske industrije da dobije kadrove koji su neophodni u praksi. Na to su ukazivali i učesnici panela poput Doc. dr Miroslava Kneževića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,  Aleksandra Seničića, YUTA, Dr Georgi Genova, HORES, Živorada Vasića, Delta Holding, i drugih, dodajući da potrebe i zahteve menadžmenta mora da prati i odgovarajuća nadoknada za rad zaposlenih.
Po završetku panela dodeljene su i nagrade i priznanja predstavnicima turističke privrede u okviru projekta „Ocena kvaliteta turističke ponude grada Beograda“ koji Univerzitet Singidunum već drugu godinu organizuje zajedno sa partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom i  Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima HORES i YUTA.

ISTN u dodatku daje spisak dobitnika nagrada
   

        

+ 381 11 3093229
office@singidunum.ac.rs
www.singidunum.ac.rs
top
POGLED SA VISINE

Početak zimske turističke sezone u Srbiji označilo je najpre tradicionalno Veče Kopaonika na kome su „Skijališta Srbije“, zajedno sa hotelom “Kraljevi čardaci” i agencijom “Supernova Travel”, okupila zaljubljenike u zimu, sneg i skijanje i pozvala ih da ne propuste Kopaonik, na kome ih očekuju „150 dana najboljeg zimskog provoda, vrhunski hoteli, odlično pripremljene staze, neograničen izbor zabavnih sadržaja i niz zanimljivih manifestacija tokom cele sezone“.
Potom je usledio Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPOZIM 2017 na kome su „Skijališta Srbije“, nastupajući pod ovosezonskim sloganom „Pogled sa visine“, prodavala ski karte sa popustom od 10%, kao i novu seriju atraktivnih zimskih suvenira,a zatim je i puna ski sezona na planinama Srbije – Kopaoniku, Zlatiboru (Tornik) i Staroj planini najavljena veoma popularnom i posećenom manifestacijom „Ski opening“.
Dejan Ćika, direktor JP „Skijališta Srbije“, ističe da su „"Skijališta Srbije potpuno spremna za početak nove skijaške sezone. U ski centru Kopaonik sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad. Za ovu sezonu, Kopaonik je bogatiji za još jednu noćnu stazu. Postavljeno je osvetljenje na Karaman grebenu a radno vreme noćne staze je od 19 do 22 časa. Ove godine interesovanje skijaša izuzetno je veliko, a to pokazuje i povećanje prodaje ski karata od 30% u pretprodaji, u odnosu na prehodnu godinu”.
 
"Skijališta Srbije" svake godine organizuju i niz promotivnih aktivnosti u koje spadaju i Top ski vikendi. U okviru njih skijaši i borderi mogu da iskoriste popust od 20% na trodnevne i četvorodnevne pojedinačne ski karte.
TOP SKI VIKENDI 2018
25. – 28. januar
22. -  25. februar
15. – 18. mart
5. –   8. april

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs 

 
ISTN u dodatku daje cenovnik „Skijališta Srbije“ za zimsku sezonu 2017/2018.
 

                    

top

AMBASADORI DOBRE USLUGE

U organizaciji Magazina za savremeno hotelijerstvo & turizam "Turistički Svet", člana ALCO grupe, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, najistaknutijim ličnostima i organizacijama u hotelijerstvu na Gala večeri hotelijera dodeljena su priznanja Ambasadori dobre usluge (Beograd, 15.12.2017., hotel „Crowne Plaza“).

Po rečima Ljiljane Rebronje, direktorke i urednice časopisa "Turistički Svet", „Ovo priznanje, ustanovljeno s idejom da dobrim primerima iz prakse ohrabruje druge na rast i pozitivne promene, dodeljuje se više od deset godina najuspešnijima u hotelskoj industriji i pratećoj privredi za iskorak u osvajanju i odbrani kvaliteta proizvoda i usluga, njihovo unapređenje, inovativnost, postavljanje novih standarda i profitabilnijih koncepata, kao i za izuzetne poslovne rezultate u tekućoj godini“.

 

Na ovom, po mišljenju ekipe Internet Serbia Travel News-a, veoma dobro osmišljenom događaju, priznanja Ambasadori dobre usluge za 2017. godinu, dodeljena su u 14 kategorija. Stručni žiri, kome je predsedavao Prof. dr Slobodan Unković, emeritus, izabrao je tako da ovo esnafsko okupljanje dobije smisao čiji je krajnji cilj motivisanje dobrih da budu još bolji, a ostalih da slede primere najboljih. Suština toga, kao i podrška kvalitetu bez koga turizam Srbije ne bi ove godine beležio tako dobre rezltate, jasno je bila izražena i u uvodnim obraćanjima Doc. dr Miroslava Kneževića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Ivana Đokovića, Potpredsednika Vlade Vojvodine, koji su dobitnicima čestitali, ne toliko na nagradama, koliko na postignutim rezultatima koji su do njih doveli.

Uvođenjem novog, ekskluzivnog priznanja Guest Star, po prvi put događaj se okrenuo i prema regionu, te je ovog puta zemlja partner bila Crna Gora. Glasalo se za najbolji crnogorski hotel a birala ga je publika, glasavši za jedan od 5 hotela na predlog Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Priznanje „Guest Star 2017“, po izboru gostiju, pripalo je hotelu „Splendid“ u Bečićima.   

ISTN u dodatku daje spisak dobitnika priznanja AMBASADORI DOBRE USLUGE 2017
 

            

Turistički svet doo

+ 381 11 3050 716
info@turistickisvet.com  
www.turistickisvet.com

top

   PRVI SRPSKI ZDRAVSTVENO-TURISTIČKI BREND

Specijalna bolnica „Čigota“ na Zlatiboru, poznata po lečenju štitaste žlezde i gojaznosti, rešenjem Zavoda za zaštitu intelektualne svojine, brendirala je svoje usluge u oblasti medicine i zdravstvenog turizma i tako postala prvi brend u Srbiji, i jedini u Evropi, koji je zaštitio svoje usluge pod geografskim poreklom. Brend „Čigota“ obuhvata: lečenje i rehabilitaciju oboljenja štitaste žlezde, program za redukciju telesne težine i promenu kvaliteta života odraslih, kao i program za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju gojaznosti kod dece i adolescenata. Na predstavljanju novog brenda Dr Željko Stakić, direktor Specijalne bolnice „Čigota“, naglašava da niko do sada nije brendirao ovako postavljene medicinsko-turističke usluge, i podseća da je „1964.godine grupa vodećih endokrinologa i klimatologa na osnovu analiza vazduha utvrdila povoljno dejstvo zlatiborskih klimatskih uslova na brže izlečenje poremećaja štitaste žlezde. To je rezultiralo izgradnjom lečilišta za hipertireozu koje se, tokom vremena, razvilo u savremen medicinski centar, jedinstvenu ustanovu na planu i medicine i turizma Srbije i okruženja“.
Kako Specijalna bolnica „Čigota“, referentna ustanova za dijagnostiku i oboljenja štitaste žlezde i metabolizma, beleži sve značajniji porast domaćih ali i gostiju iz inostranstva, u planu je izgradnja modernog wellness centra, kao i adaptaciju postojećih i izgradnju novih smeštajnih kapaciteta.

 

            

Specijalna bolnica „Čigota“

+ 381 31 597597
office@cigota.rs
www.cigota.rs

top
   NOVI IZAZOVI
 

Banja Junaković, 2017. godinu završava kako programom pod nazivom“Nezaboravan doček Nove 2018. godine“, tako i novim spa&wellness centrom koji posedujeFinsku saunu, Body therm kabinu, Jacuzzi, Tepidarijum i Tuševe doživljaja. U novu poslovnu 2018. godinu ova banja ulazi sa realizacijama brojnih planova. Osmišljen je poseban  program pod nazivom POSEBNE PONUDE – SENIOR 55+, koji traje do 30. aprila 2018. godine  i odnosi se na sve osobe od 55 i više godina. Ponuda obuhvata vikend boravak, boravak na bazi BO dana i punog pansiona, sa mogućnošću plaćanja na rate. U ponudi je i program „PROVEDITE ZIMU U BANJI JUNAKOVIĆ“, sa povoljnostima za boravak od 30 i više dana. Sačinjena je i SPECIJALNA PONUDA ZA PENZIONERE, au toku je i  POPUST OD 10% za sve koji avansno uplate svoj aranžman u celosti 10 dana pre dolaska. Popust se odnosi na pojedinačne direktne rezervacije i traje do 1. maja 2018. godine.

Po rečima menadžmenta Banje Junaković, „Naši programi obiluju raznovrsnom uslugom. Gostima su na raspolaganju bazeni sa termomineralnom vodom, raznovrsni wellness i spa programi, vežbe u bazenu, wellness tretmani, podvodne i ručne masaže (relax, anticelulit, med i čokolada, refleksomasaža stopala, scrub marine spa tretman, holistička i ajurvedska masaža, arga terapija i limfna drenaža), tretman tela algama, „gipsane bermude“, marokanski wellness program, kao i upotreba osmostazne kuglane „Banja Junaković“.

ISTN u dodatku daje aktuelne pakete i programe Banje Junaković.
 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Junaković”
Prigrevačka bb, Apatin
+381 25 772477
+381 25 772311
office@banja-junakovic.rs
www.banja-junakovic.rs

        
   
 
 
 
          
top

MEDICINA I PREVENCIJA - DOBITNA KOMBINACIJA

Ponuda zdravstvenog turizma Beograda obogaćena je dobitnom kombinacijom medicine i prevencije. Prva privatna opšta bolnica u Srbiji „BelMedic“, koja pruža raznovrsne medicinske usluge - preglede, najsavremeniju dijagnostiku, hirurško lečenje (operacije), bolničko lečenje i postoperativnu hospitalizaciju u luksuznim apartmanima, kućne posete, sanitetski prevoz pacijenata i druge usluge, koja se prostire na pet lokacija u Beogradu povezanih jedinstvenim Call-centrom i integralnom kompjuterskom mrežom, pokrenula je, zajedno sa „Sarunom“, Fitness i Wellness centrom iz Beograda, projekat “Zdravlje je snaga“. „BelMedic“, 22 godine lider iz oblasti privatnog zdravstva u ovom delu Balkana, sa preko 600 direktnih saradnika, stručnjaka iz različitih oblasti medicine, i „Saruna“, koja je 15 godina na tržištu wellness i fitness industrije, sa treneniram, terapeutima i nutricionistima, ponudili su tržištu prožimanje zdravlja i preventive. Na predstavljanju ove saradnje u Beogradu (1.12.2017., Hotel Crowne Plaza), Dr Ivana Petrović, Medicinski direktor BelMedica, ističe „Ovaj zajednički projekat omogućava našim pacijentima i korisnicima da, pre nego što počnu planirano i dozirano da vežbaju, i da se rekreiraju, prethodno provere svoje zdravstveno stanje. Da znaju svoj start, da bi definisali svoj cilj“.

Projekat „Zdravlje je snaga“ obuhvata programe: Hedonist Wellness, Active Business i Gold paket, Helath program basic i program plus, Korektivne terapeutske programe, Beauty program, Belmedic medical check up i druge mogućnosti. 

 

            

Opšta bolnica „BelMedic“

+ 381 11 3091000
belmedic@belmedic.com
www.belmedic.com

top

NOVOGODIŠNJI I BOŽIĆNI PRAZNICI U BEOGRADU
 

Do kraja januara 2018. godine u Beogradu, koji ove godine beleži porast broja turista za 20%, odvijaju se brojne manifestacije povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Pod nazivom “Beogradska zima" Beograđani i gosti Beograda iz cele Srbije, Regiona i Evrope, imaju na raspolaganju različite sadržaje i programe zbog čega je svojevremeno portal Lonely Planet, u svojoj sekciji sa preporukama za putovanja, i predložio Beograd kao destinaciju koju treba posetiti u januaru mesecu.

Na Trgu Republike je organizovan Trg otvorenog srca (do 15.01.2018.) sa drvenim kućicama u kojima se prodaju tradicionalni novogodišnji proizvodi, na Trgu Nikole Pašića prazničnu atmosferu upotpunjava klizanje na otvorenom (do 31.01.2018.), dok se Zimski festival sa klizanjem odvija na Tašmajdanu (do 31.01.2018.). U toku je i promocija novog gradskog plato – TC Rajićeva, sa brojnim kulturnim programima (do 8.01.2018.). Novogodišnji koncerti 30. i 31. decembra 2017. godine, ispred Doma narodne skupštine, čine Beograd nezaobilaznim mestom dobre zabave. Ulica otvorenog srca je manifestacija koja je prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše porodični i gostoljubivi duh grada. Svake godine 1. januara prostor Svetogorske i Makedonske ulice obeležava karnevalska atmosfera uz mnoštvo uličnih zabavljača, muzike, klovnova, žonglera, programa za decu, Deda Mraza. Ovogodišnju prazničnu atmosferu upotpunjava „Božićno seoce kod Hrama” (4.-28.01.2018.), sa umetničkim programima koji tematski ispunjavaju svaki kalendarski dan posebno namenjen praznicima poput Badnjeg dana, Božića i krsnih slava. Pravoslavna proslava Božića tradicionalno se obeležava 7. januara liturgijom u Hramu svetog Save na Vračaru i lomljenjem Česnice na Trgu Republike. Pravoslavna Nova godina 13. januara, osim na ulicama gradaslavi se i po restoranima i klubovima a pre svega u boemskoj Skadarliji sa tradicionalnom kuhinjom, živom muzikom i atmosferom za pamćenje.                     

ISTN u dodatku daje Novogodišnje program manifestacije “Beogradska zima“. 

Grad Beograd
Sekretarijat za privredu


www.beograd.rs

 

 

 

Turistička organizacija Beograda

www.tob.rs

            

top
U DOBROM RASPOLOŽENJU U NOVU GODINU

Turistički centar Zlatibor, kojina kraju 2017. godine beleži ukupan porast broja turista za 5% (inostranih turista za 7%), brojnim manifestacijama i aktivnostima ulazi u Novu 2018. godinu. Doček Nove godine na Kraljevom trgu i po svim hotelima, izleti do okolnih lokaliteta poput Starog sela Sirogojno i Stopića pećine, Dino park koji je prilagođen zimskom turizmu, klizališe, staze za sankanje i skijanje, Avantura park sa dečijom ski stazom, sastavni su deo ponude ove planine koja je u 2017. godini ugostila preko 30.000 turista. Na predstavljanju zimske sezone Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, najavljuje nastavak izgradnje gondole, koja do kraja 2018. godine treba da poveže centar Zlatibora sa Tornikom (do sada je urađena izlazna stanica), završava se i izgradnja Kulturnog centra, multifunkcionalnog objekat sa salama za pozorišne i bioskopske predstave, izložbe slika, sa bibliotekom i prostorima za druge namene. Po njegovim rečima, opština Čajetina potpisala je i Ugovor o kupovini sportske hale na Zlatiboru, površine 9.200 m2, sa hotelskim kompleksom i ostalim pratećim sadržajima. Vesna Vlatković, PR  menadžerka grupacije A hoteli, najavljuje da će do kraja 2018. godine na Zlatiboru biti otvoren i novi hotel „Tornik“ sa 5*.

U organizaciji „Skijališta Srbije“ turisti na Zlatiboru, osim u šetnjama, mogu da uživaju i u skijanju i adrenalinskim sadržajima kojima ski centar Tornik raspolaže: panoramskom vožnjom šestosednom žičarom, bobom na šinama i tjubing stazom. Četiri staze Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova.

Turistička organizacija Zlatibor

+381 31 841646
Info centar +381 31 845103
info@zlatibor.org.rs
www.zlatibor.org.rs

   

                

top  
  67000