top
 
PRIZNANJE ZA NAJBOLJE

U godini kada vlada veliko interesovanje za odmor u Srbiji, kada je u prvih 10 meseci ove godine u njoj boravilo 11% više turista nego u istom periodu prošle godine, kada su proslavljeni značajni jubileji poput 150 godina organizovanog turizma u Vrnjačkoj Banji i 125 godina na Zlatiboru, kada je znatno pre predviđenog roka Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo svih predviđenih 100.000 vaučera za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, i kada se do kraja godine očekuje devizni priliv od turizma u iznosu od 1,35 milijardi evra, Turistička organizacija Srbije (TOS) dodelila je (11.12.2018.) svoje najveće priznanje - "Turistički cvet", nagradu za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u 2018. godini.

Dodelom "Turističkog cveta" simbolično je zaokružena ova, po rečima Rasima Ljajića, ministra Turizma Srbije, „Najuspešnija godina od 2014. godine budući da je broj turista u odnosu na nju porastao za 55%, broj stranih turista za 65%, dok je devizni priliv veći za  56%“. Kako su se najposećenijim mestima Srbije – Beogradu, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji, Zlatiboru i Kopaoniku, ove godine pridružili i Sokobanja i Niš, Ljajić najavljuje do 2020. godine uvođenje na turističku mapu Srbije još 3 velike destinacije: DONJE PODUNAVLJE (u toku su radovi na rekonstrukcijama Golubačke tvrđave, Ramske i Smederevske tvrđave,  tvrđave Fetislam kod Kladova, Rajačkih pimnica kod Negotina i vizitorskog centra u Felix Romulijani kod Zaječara), PALIĆ (izgradnja velikog wellness i spa centra) i DIVČIBARE (privatna investicija koja podrazumeva sportsko-rekreativni kompleks sa turističkim sadržajima). To sve daje vetar u leđa očekivanjima da do 2020.godine broj turista poraste do 4 miliona.

Uručujući priznanja „Turistički cvet“, Marija Labović, direktorka TOS-a, objašnjava da je ove godine konkurencija bila žestoka jer je prijavljeno 56 kandidata za 7 nagrada i dodaje „Velikom broju domaćih i inostranih turista doprineo je i TOS svojim kampanjama, radionicama, prezentacijama, učešćem na međunarodnim sajmovima i organizacijom brojnih poseta stranih novinara i turoperatora.

U tome nas je prepoznala i Evrope te je na sednici Evropske turističke komisije, od 28 zemalja koje su prikazale svoje rezultate, Srbija zauzela 6 mesto“. Najavljujući promocije pre svega u on line medijima i na društvenim mrežama ona navodi podatke da je broj pratilaca na društvenim mrežama premašio 125 miliona indeksa, 5,4 miliona interakcija, a da je video materijale na društvenim mrežama videlo preko 7,7 miliona posetilaca.

Internet Serbia Travel News podseća da je dodelom nagrade Turistički cvet 2018 već počelo takmičenje za najbolje u turizmu Srbije za 2019.godinu.

   
Dobitnici nagrade Turistički cvet 2019, koji osim diplome i prigodne statue, dobijaju i učešće na jednom svetskom sajmu turizma i
oglašavanje u štampanim medijima izabrane zemlje Regiona, su:

  Turistička organizacija
TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA NOVOG SADA
  Turistička manifestacija
„LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE“, Požarevac
  Receptivna turistička agencija
ROBINSON ADVENTURE TEAM, Beograd
  Ugostiteljski objekat za smeštaj:
   - „PREMIER AQUA“, Vrdnik
   - „IVANJIČKI KONACI“, Ivanjica
  Organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga:
  BEOGRADSKI SAJAM
  RADOVAN RAIČEVIĆ, direktor AD „Planinka“ Kuršumlija
Specijalna nagrada van konkurencije pripala je Profesoru Emeritusu SLOBODANU UNKOVIĆU sa Univerziteta
Singidunum
za veliki doprinos razvoju turizma Srbije
ISTN daje kompletan prikaz dodele nagrada „Turistički cvet“ u rubrici MANIFESTACIJE                  
   

Turistička organizacija Srbije
„Turistički cvet“

fax. +381 11 26 26 767
office@serbia.travel
www.srbija.travel

      

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor za turizam

+ 381 11 3122855
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

top

 

    DUNAVSKA TRADICIJA SA VIZIJOM

Prvi put posle dest godina, pod sloganom “Beograd – tradicija sa vizijom”, Turistička organizacija Srbije (TOS) i agencija Danube Tourist Consulting (DTC) organizovali su 23. Međunarodnu konferenciju o Dunavu i turizmu (4.12.2018., hotel Crown Plaza, Beograd) na kojoj su se sreli predstavnici kompanija rečnih kruzera poput A-Rose, Viking cruises, Rius Cruises, Crystal River Cruises, kao i ostali pružaoci usluga duž celog toka Dunava. Svi oni planiraju dovođenje turista brodovima u ove krajeve, posmatraju Dunav ne samo kao jedan od najbitnijih svetskih plovnih puteva, već i kao atraktivnu turističku destinaciju sa kulturom, tradicijom, istorijom, etničkim i prirodnim različitostima.

Zato je Gerhard Skoff, ispred agencije DTC, u svom uvodnom izlaganju i podstakao predstavnike kompanija da sa što više brodova dovode što veći broj turista u Srbiju, da se gosti što duže u njoj zadržavaju upoznajući Beograd, Novi Sad i Dunav u Srbiji, i da ova destinacija bude što prisutnija u programima za 2020.godinu. Kako je prema podacima TOS-a za 2017.godinu, 531 rečni kruzer sa ukupno oko 70.000 turista uplovio u Srbiju, Marija Labović, direktorka TOS-a, podseća da je Dunav stalna tema promocija TOS-a, da je 2016. godine bio čak centralna tema, da je ove godine Dunav predstavljen i u Kini, u sklopu CITM sajma turizma i to sa Nemačkom i Mađarskom, ali da na žalost u programima turističkih agencija Dunav nije dovoljno prisutan što ova konferencija ima šansu da promeni. Koliko je Dunav važan Srbiji pokazuje i podatak koji je izneo Miroslav Knežević, Državni sekretar za turizam,  podsećajući da se Dunav nalazi u strategiji razvoja turizma Srbije do 2025.godine, da je od 2015.godine Ministarstvo uložilo preko 330 miliona dinara u izgradnju pristana na destinacijama od Sremskih Karlovaca do Kladova, da se dodeljuju sredstva i turističkim destinacijama u blizini pristana da bi turisti mogli da posete što više atrakcija poput Petrovaradina, Golubačkog grada, Smederevske tvrđave, Viminacijuma, Lepenskog vira i drugih, a da je za sledeću sezonu predviđeno da bude završeno svih 10 planiranih pristana, od kojih je posebno interesantan onaj koji će se nalaziti u Zemunu.
 

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Sektor turizam

+ 381 11 3139671
turizam@mtt.gov.rs
www.mtt.gov.rs

 

         

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 

top
 
   UDRUŽENOM INICIJATIVOM DO TURISTA

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku teritoriju Vojvodine posetilo je 14,4% više inostranih turista nego prethodne godine, a broj noćenja je povećan za 13,7%. Naposećenije destinacije su Novi Sad, Subotica i Sombor. Proširivanju broja posećenih destinaciju u naredom periodu doprineće i otvaranje projekta (IPA-CBC) „IDENTIS”  (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region) sa Republikom Mađarskom (Čongrad županija) čiji je cilj da se unaprede Potisje i 11 opština koje su njime obuhvaćene.

Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, vodećeg partnera na projektu, kaže „Projekat “IDENTIS” predstavlja udruženu inicijativu oba partnera uključena u svaki segment razvoja. Prioritet je rešavanje problema vezanih za manjak turističke ponude a partneri su saglasni oko potencijala zajedničke turističke ponude koja bi mogla biti zanimljiva kako lokalnom stanovništvu, tako i inostranim turistima. Očekivani glavni rezultat projekta je povećanje broja posetilaca kulturnog nasleđa i atrakcija u Potisju, kao i uspostavljanje saradnje između turističkih organizacija, turoperatora, kompanija i stanovništva dve susedne države“.

Projekat “IDENTIS”, za čiju realizaciju je planirano 206,3 hiljade evra iz sredstava Evropske unije, odobren je za finansiranje u okviru drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija 2014-2020.

 
            

Turistička organizacija Vojvodine

+381 21 452910
office@vojvodinaonline.com
www.vojvodinaonline.com

top

   PLANINSKO REGIONALNO POVEZIVANJE

Nakon učešća na tradicionalnoj VEČERI KOPAONIKA u Beogradu (20.11.2018.), Skijališta Srbije na Međunarodnom sajmu zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPOZIM 2018 (29.11.-2.12.2018., Beogradski sajam) najavila su šta sve čeka skijaše i bordere ove zimske sezone na planinama Srbije - Kopaoniku, Zlatiboru (Tornik) i Staroj Planini ali i u Regionu, pre svega u Republici Srpskoj, na Jahorini. Dejan Ćika, direktor JP „Skijališta Srbije“, i Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji koji podrazumeva razmenu ski karata, pa će vlasnici sezonske ski karte za Kopaonik imati mogućnost četiri dana besplatnog skijanja na Jahorini, a vlasnici sezonskih ski karata za Jahorinu imaće dvodnevno besplatno skijanje na Kopaoniku. Razmena važi i za ski centre Tornik i Stara Planina, gde će vlasnici sezonskih ski karata moći po tri dana besplatno da skijaju u ovim skijalištima.

U funkciji regionalnog povezivanja ovakav vid saradnje Skijališta Srbije su u prethodnom periodu imala i sa slovenačkim i crnogorskim skijaškim centrima. Na početku zimske sezone 2018/2019 Dejan Ćika kaže „U ski centru Kopaonik sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad i pripremaju se staze za početak sezone. Radi se dupli ski lift na Marinim vodama, izgrađene su nove staze u dužini od 2 km na lokaciji Gvozdac, napravljen je novi deo staze ka Pančiću i Dubokoj, od ove zime skijaši će imati još jednu noćnu stazu na Pančićevom vrhu, a uvodimo i atrakciju – taksi tabač. Prodaja ski karata u pretprodaji je skočila za 25%. Prošlogodišnja skijaška sezona je premašila sva očekivanja, ostvareni su značajni prihodi, broj skijaša povećan je za 20% te ove sezone očekujemo još bolje rezultate“.

Skijališta Srbije ove zimske sezone imaju i PROMO VIKENDE - Ski Week (14.01.– 20.01.2019. i 18.02-24.02.2019. sa popustom od 10% na trodnevne do sedmodnevne ski karte) i Ski Weekend (7.-10.03.2019. i 21.-24.03.2019. sa popustom od 20% na dvodnevne do četvorodnevne ski karte) a posetioce Kopaonika očekuju i raznovrsni muzičko-zabavni sadržaji u Dolini sportova, brojna međunarodna takmičenja u alpskom skijanju i snowboard disciplinama, prijateljska 3S trka i razne druge aktivnosti.

ISTN u dodatku daje cenovnik „Skijališta Srbije“ za zimsku sezonu 2018/2019.

 

        

+ 381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs
top

UKUSI ITALIJE U SRBIJI

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici održana je (19.-25.11.2018.) treća po redu NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE U SVETU. Kako je gastronomija jedan od najvažnijih turističkih aduta svake zemlje ovogodišnja tema manifestacije, koja obuhvata preko 1.300 događaja u 110 zemalja sveta, bila je “Mediteranska ishrana”, koju je 2010. godine   UNESCO priznao kao zaštićeno dobro i uvrstio je u Listu usmene i nematerijalne baštine čovečanstva. U tom smislu na uvodnom dešavanju pod nazivom “Ukusi Italije u Srbiji” Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji, je istakao „Cilj događaja nije samo da se uživa u dobroj hrani, već da se ujedine i privreda i kultura i tradicija i da se pokaže šta to mediteransku kuhinju čini najzdravijom na svetu“.

Nedelju italijanske kuhinje u Srbiji organizovala je Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom “Piazza Italia”. Sastavni deo Nedelje italijanske kuhinje u Srbiji bili su i seminari „Italijansko maslinovo ulje – simbol kvaliteta življenja“, “Teritorija, kvalitet, hrana, zdravlje” i “Sirevi Italije, umetnost i veština”, dvodnevni sajam italijanskih proizvoda “Made in Italy in Serbia” kao i veče posvećeno hrani u italijanskim delima “Hrana u italijanskoj književnosti”.

Kulinarska umeća Italije, zbog kojih turisti rado posećuju ovu destinaciju, prikazana su i kroz “kuvanje uživo”, što je jedna od karakteristika Nedelje italijanske kuhinje, italijanski kuvar Eros Piko, ovenčan Mišelin zvezdom, održao je “masterklas”, dok je, u skladu sa tradicijom iz prethodnih godina, pod naslovom “Svi za sto”, 26 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici ponudilo poseban meni za degustaciju posvećen trećoj NEDELJI ITALIJANSKE KUHINJE U SVETU.

AMBASADA ITALIJE U BEOGRADU

www.ambbelgrado.esteri.it

 

            

top

DOPRINOS MLADIH TURIZMU BUDUĆNOSTI

Da učenje kroz praksu sigurno daje najbolje rezultate znaju na Univerzitetu Singidunum te su za studente FAKULTETA ZA TURISTIČKI I HOTELIJERSKI MENADŽMENT iz Beograda, kao i za studente iz Centara Univerziteta Singidunum iz Niša i Novog Sada organizovali posetu (9.-12.11.2018.) Sajmu turizma Philoxenia u Solunu (Grčka) na kome je 350 izlagača iz 32 zemlje predstavilo svoju ponudu. Među učesnicima Sajma su bile i Turističke organizacija Beograda i Niša, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija Republike Srpske i drugi.

U funkciji sticanja novih iskustava studenti Singidunuma boravili su (16.-19.11.2018.) i u Budimpešti i Sentandreji, upoznajući se sa životom Srba u Mađarskoj, bilateralnim i ekonomskim odnosima dve zemlje, kao i turističkom ponudom. Sa svojim kolegama iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i drugih zemalja studenti FAKULTETA ZA TURISTIČKI I HOTELIJERSKI MENADŽMENT Univerzitetu Singidunum sreli su se i u Novom Sadu na V Međunarodnoj konferenciji studenata turizma i hotelijerstva MEKST (23.-25.11.2018.). na kojoj se razgovaralo o primeni digitalnog marketinga u turizmu, novim trendovima u hotelijerstvu i investicionim potencijalima i budućem turističkom razvoju regiona.

 

         

+ 381 11 3093229
office@singidunum.ac.rs
www.singidunum.ac.rs
top

   GRAD GOSTOLJUBIVIH LJUDI

Niš, jedna od najznačajnijih city break destinacija u Srbiji, ujedno je i jedna od najtraženijih destinacija za doček Nove godine. Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, ali i na sajmu Filoxenia u Solunu, veliko interesovanje vladalo je baš za praznične programe u Nišu i Niškoj banji. Iz Turističke organizacije Niša saopštavaju da broj turista koji posećuju ovaj grad raste, pa je tako za prvih devet meseci ove godine taj broj porastao za 17 % u odnosu na isti period prošle godine.

Ne samo iz Srbije i Evrope, u Niš dolaze turisti i sa drugih kontinenata. Trend rasta pre svega inostranih turista poklapa se sa razvojem saobraćaja na Aerodromu Konstantin Veliki, ali i sa pojačanom promocijom grada, učešćem na sajmovima u zemlji i inostranstvu, kao i sa organizovanim posetama novinara iz sveta.

Uroš Parlić, direkor Turističke organizacije Niša, naglašava „Cilj organizovanja studijskih putovanja je podizanje vidljivosti turističke ponude Niša, grada koji se, prema našim istraživanjima, turistima najviše dopada zbog gostoljubivih ljudi”. Da su Nišlije gostoljubive  pokazuju i gotovo rasprodati kapaciteti za doček Nove godine u ovom gradu. Najviše turista stiže iz Bugarske i Makedonije, ali i iz drugih zemalja pre svega Regiona.
 

         

Turistička organizacija Niša

+381 18 505689
info@visitnis.com
www.visitnis.com

top

   ZIMSKA FANTAZIJA

 

Novi Sad, grad koji je „Lonely Planet“ proglasio za treću najbolju destinaciju koju treba posetiti u 2019. godini, i koji će u Novu 2019. godinu ući kao Omladinske prestonice Evrope, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u periodu januar–oktobar 2018. godine posetilo je 8,4% turista više nego u istom periodu prošle godine.
Broj inostranih turista veći je 14,4%, a najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kine, Ruske federacije, Nemačke, Španije, Makedonije, Grčke i drugih zemalja. Podstaknuta ovako dobrom posetom Turistička organizacija Novog Sada započela je kampanju „Zimska fantazija“ koja obuhvata Novosadski Winter Fest“, sa vožnjama fijakerom, prazničnom muzikom, „Ledenom šumom“, klizalištem i tradicionalnim zimskim vojvođanskim specijalitetima.
Šta sve čini „Zimsku fantaziju“, koju su programi planirani ili su u toku, Turistička organizacija Novog Sada postavila je na društvene mreže i sajt:
Sajt: http://novisad.travel/zimska-fantazija-novi-sad/
Facebook: https://www.facebook.com/novisadcity/photos/a
Instagram: https://www.instagram.com/p/BqZlwX5FZfM/

 

           

Turistička organizacija Novog Sada

+ 381 21 421811
tons@novisad.travel
www.novisad.travel

top

   U NOVU GODINU OPUŠTENO

 

BANJA KANJIŽA, jedan od lidera zdravstvenog turizma Srbije, koja je od Centra za istraživanje mišljenja klijenata dobila sertifikat „FIRMA OD POVERENJA“ za odličnu reputaciju, doslednost u radu i korektnu saradnju sa klijentima i poslovnim saradnicima, i koja je vlasnik prestižnog priznanja „TURISTIČKI TISKI CVET“ za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma opštine Kanjiža, spremna je za goste koji će kako u salama tako i veoma originalno na bazenu, što je i ranijih godina bio apsolutni hit među gostima, dočekati Novu 2019.godinu.

Ova izuzetna zdravstveno-turistička ustanova, opremljena najsavremenijim uređajima za fizikalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju namenjenu kako onima koji dolaze preventivno koristeći razne anti-stres, wellness, spa i sportske programe, tako i onima kojima je potrebna rehabilitacija, ima i veoma raznovrsne vikend programe i programe kreirane za penzionere. Elena Veselinov, PR Banje Kanjiža, za Internet Serbia Travel News ističe „Mi ovde  ubrzavamo put do zdravlja i lepote uz primenu lekovitog faktora i uz stručni nadzor izvanrednog medicinskog tima tako da kompletan boravak pruža gostima mogućnost da, uz odmor i rekreaciju, steknu i uvid u svoje zdravstveno stanje“.

Za one koji to žele u BANJI KANJIŽA organizuju i izlete „Upoznavanje Kanjiže“, „Šoping tura do Segedina“ i „Poseta robnoj pijaci u Subotici“.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe Banje Kanjiža, kao i program dočeka Nove Godine.
 

        

    

 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju
„Banja Kanjiža“

+381 24 875163
office@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top
 
MEDICINSKI TURIZAM – ŠANSA KOJU TREBA ISKORISTITI

Na nedavno održanom sastanku (23.11.2018.) u Privrednoj komori Srbije – Privrednoj komori Beograda razgovarano je o „Uspešnom poslovanju i ambijentu privređivanja u 2019.godini“ kroz teme vezane kako za sam Beograd tako i za regionalnu saradnju i inicijative. Jedna od tema odnosila se i na MEDICINSKI TURIZAM koji ima sve šanse da unapredi turističku ponudu grada, ali ima problema u realizaciji zbog zakonodavne neregulisanosti. A da podsetimo, svetska istraživanja na temu medicinskog turizma pokazala su da oko 203 miliona Evropljana godišnje ide na putovanja iz zdravstvenih razloga, i pri tome potroše oko 115 milijardi eura. Statistika takođe kaže da se 5% svih međunarodnih putovanja odnosi na medicinski turizam (U strukturi ukupnog prometa oko 40 % odlazi na stomatološke usluge, 42% na ortopediju, kardiologiju, kardiohirurgiju i neurohirurgiju, a 15 % na estetske zahvate). Iskustvo pokazuje da je ključni faktor u odabiru neke destinacije, osim same cene, svakako i standard medicinske usluge, ali i atraktivnost lokacije u turističkom smislu. U tom pogledu Srbija ima sve šanse da bude interesantna onima koji spajaju lepo, korisno i zdravo, a jedna od traženijih ustanova iz ove oblasti je DIVA LASER CENTAR u Beogradu, dermatološka ustanova sa najdužom tradicijom, koja u estetskoj medicini prati svetske trendove i dostignuća. Nataša Zmbov, osnivač DIVA LASER CENTRA, kaže „U cilju praćenja novina saradnici Diva Laser Centra i dermatolozi Dermatološke ordinacije Diva Medical učestvovali su (6.-9.11.2018.) na 14. Kongresu Evropske Asocijacije Dermato Onkologa (EADO) u Barseloni i upoznali se sa najnovijim dijagnostičkim i terapijskim metodama”.

DIVA LASER CENTAR, u saradnji sa partnerom, dermatološkom ordinacijom „Diva Medical“, u ovom periodu pripremio je brojne praznične popuste, a za pacijente, koji dolaze iz celog regiona, Konsultacije za dermatološke lasere SU besplatne.

 

      

DIVA LASER CENTAR

Beograd, Prote Mateje 9
+381 11 2444676
info@divalasercentar.com
www.divalasercentar.com

top
 
  NAUTIČKI LET U SVET
 

Nautički turizam, večita i nikada do kraja iskorišćena šansa Srbije, uz podršku svih koji imaju šta da ponude, biće predstavljen na 50. jubilarnom sajmu nautike BOOT u Diseldorfu, u okviru paviljona Međunarodnog udruženja IWI (Inland Waterways International). Nautičke potencijale Srbije promovisaće Udruženje nautičara Dunavski propeler i Moja lađa, kao i Nautički Magazin. Budući da će jedna, od ukupno 16, hala biti u potpunosti posvećena plovidbi i nautičkom turizmu na rekama i kanalima, pored Francuske, Irske, Belgije, Kanade, Holandije i drugih zemalja, i Srbija će biti u prilici da predstavi svoju ponudu u kojoj unutrašnje vode čine ozbiljan nautičko–turistički resurs.

Sajam nautike Boot u Diseldorfu, koji obiđe oko 250.000 posetilaca iz više od 100 zemalja,  i na kome učestvuje oko 2.000 izlagača iz sedamdesetak zemalja, održava se od 19. do 27. januara 2019. godine.

 
        

Danube Propeller   

+ 381 63 7162495  
propeller_danube@yahoo.com

top

  ADRIA HOTEL FORUM 2019 U BEOGRADU
 

Adria Hotel Forum (AHF), regionalna hotelsko - investiciona konferencija, po prvi put će biti održana u Beogradu, u skladu sa prvobitnom idejom da se Forum organizuje u svim glavnim gradovima regiona. Tema sedmog po redu Foruma je „Da li je budućnost svetla?“ („Is the future bright?“), u okviru koje će biti pokrenuto pitanje nove finansijske krize koja se prognozira za 2020. godinu, upoređivaće se birokratije sa kojima se susreću investitori u regionu, a razgovaraće se i o rezultatima istraživanja kakvi su projekti najinteresantniji investitorima. Organizatori Foruma kažu da su, uz predstavnike globalnih hotelskih kompanija, investitore i konsultante, svoj dolazak u Beograd već potvrdili i ministri nekoliko zemalja iz regiona.

Adria Hotel Forum se održava od 20. do 21. februara 2019. godine u Beogradu u hotelu Crown Plaza.

 
      

ADRIA HOTEL FORUM/HOW
festival

www.adria-forum.eu
www.howfestival.com

top  
  67000