SPOJ PRIRODE I GASTRONOMIJE U

"KLUBU KOŠUTNJAK"

    

    

Putevi vina
početna strana
Klub Košutnjak

Beograd, Pere Velimirovića 1
+ 381 11 2661344
info@srbijasume.rs
www.srbijasume.rs  

 

Jedan od najzelenijih delova Beograda - prostor Topčiderske doline iznad koje se uzdižu Košutnjak, Dedinje i Kanarevo Brdo, proglašen je za kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. U okviru ovog prostora koji čini kulturno-istorijsku celinu Topčider, nalazi se i "Klub Košutnjak", restoran čija lokacija pomera poslovni i mondenski život Beograda ka šumi. Smešten u prirodnom ambijentu, na samo 4 km od strogog centra grada, uronjen je u zelenilo, uz Rasadnik od nekoliko desetina hiljada različitih dekorativnih biljaka, mesto na kojem se grad i šuma skladno dopunjuju. Ovakva kombinacija prirode i kreativne arhitektonske realizacije eksterijera i enterijera objekta daju Klubu poseban šarm i udobnost i za poslovni i mondenski svet.

"Klub Košutnjak" je otvoren za goste 2000. godine. Posluje u sastavu Šumskog gazdinstva "Beograd", Javnog preduzeća "Srbijašume", a izgrađen je još 1947.godine za potrebe beogradskog šumarstva. Kako kažu u "Srbijašumama", "Od tada do danas, u svojoj bogatoj šumarskoj istoriji, menjao je namenu, ali je uvek bio i ostao stecište pripadnika šumarske struke i nauke".
"Klub Košutnjak" do sada je  ugostio brojne probirljive goste iz poslovnog sveta, strane posetioce Beograda, turiste i krunisane glave, sve koji vole dobru hranu i piće, pre svega ljubitelje specijaliteta od divljači. Poznat je i po organizovanju stručnih seminara i prezentacija, različitih proslava, manifestacija, svadbenih i rođendanskih žurki. Ljubazno osoblje, vrhunski svetski kulinarski specijaliteti, pre svega jela od divljači, i veoma povoljne cene, kompletiraju ponudu ovog restorana.

  

Otmeni ambijent "Kluba Košutnjak", upotpunjavaju i tereni za tenis sa pratećim objektima, kafe-bar sa baštom, fontane i živopisni parking. Ovo je zaista idealno mesto da se izbegne gradska vreva, a da se ne ide daleko.


SPOJ PRIRODE I GASTRONOMIJE U

"KLUBU KOŠUTNJAK"