Seoski turizam
 

Na 23 km od Kanjiže ušuškalo se Totovo selo, prava oaza zelenila i tišine. Turistička organizacija Kanjiže predlaže svojim turistima obaveznu posetu ovom selu, naročito onima kojima prijaju smiraj i tišina vojvođanske ravnice.

Postanak naselja, a i sam naziv svedoči o tome, vezan je za ime zemljoposednika Jožefa Tota koji je u blizini svog salaša isparcelisao oranice i prodao, delom podelio svojim nadničarima i bezemljašima. Kasnije, 1905. godine je izgrađena crkva, potom je sagrađena i škola, otvorena je i trgovinska radnja mešovite robe. Na takav način se iskristalisalo istorijsko jezgro današnjeg sela na raskrsnici više poljskih puteva.

    

Ovim urednim i čistim selom, osim crkve, dominira kompleks objekata Verske zajednice, koji čine i osnovu turističke ponude, i koji raspolažu sa 40 smeštajnih kapaciteta, restoranom sa specijalitetima domaće mađarske seoske kuhinje, kao i kongresnom salom opremljenom za održavanje kongresa, seminara i tematskih sastanaka. Cene boravka u Totovom selu su veoma povoljne te noćenje sa doručkom staje 800 RSD, samo noćenje 650 RSD, ručak/večera 250 RSD, zakup kongresne sale 4.000 RSD po danu.

Atrakcija Totovog sela je i etno kuća sa muzejskom postavkom običaja iz života ovog kraja.

 

    

Turistička organizacija
opštine Kanjiža

+381 24 875163
turkanj@eunet.rs
www.kanjizatourism.org.rs

     
                
 

  početna strana