Turističke destinacije
 

NOVI KVALITET U

    
NOVIM BANOVCIMA
 

Naselje Novi Banovci nalazi se na obali Dunava, 12 kilometara uzvodno od Zemuna, nadomak Starih Banovaca. Ima izvanredan geografski položaj jer je smešteno na čvorištu  međunarodnih i regionalnih puteva. Pored ovog naselja prolazi autoput E-75 koji predstavlja glavnu vezu Novih Banovaca i Beograda, kao i vezu Novih Banovaca i Novog Sada (60 km). Na svega 3 km od mesta je Batajnica, a na 7 km Stara Pazova.

     

Kroz Nove Banovce prolazi put koji spaja sva živopisna naselja pored Dunava, od Beograda, preko Sremskih Karlovaca do Novog Sada, te ova naselja na Dunavu, ali i ostala sela, imaju sjajne potencijale za izgradnju marina, plaža, terena za golf, ali i za lov i ribolov. Regionalnim putem se vrlo brzo stiže do autoputa Beograd-Zagreb što Nove Banovce čini mestom idealnim za razvoj tranzitnog turizma.

   RASKRSNICA PUTEVA
Kroz naselje prolazi regionalni put koji povezuje Banovce sa Batajnicom, Zemunom, Beogradom i Surčinom, kao i regionalni put koji Banovce povezuje sa podunavskim selima Belegišom, Surdukom, Novim i Starim Slankamenom, Krčedinom i Beškom, a potom
sa Sremskim Karlovcima i Novim Sadom. Takođe postoje i regionalni putevi Banovci-Nova Pazova-Šimanovciu i Banovci-Stara Pazova-Inđija-Golubinci-Ruma-Sremska Mitrovica.

 TURISTIČKE ATRAKCIJE

Područije na kojem se nalaze Novi Banovci naseljavano je još od davnina o čemu svedoči rimsko arheološko nalazište Burgena u centru naselja.

Ova destinacija je kroz istoriju  predstavljala raskrsnicu Istoka i Zapada, te i danas u centru postoji kuća pod nazivom "Janeskina kafana" koja je u tursko vreme služila kao konačište za sve vojnike i trgovce koji su putovali za Istanbul i Beč.

 
   GDE ODSESTI - ISTN preporučuje Hotel "Novella Uno"

U Novim Banovcima, na samo 150 m od autoputa Beograd - Novi Sad i obilaznice oko Beograda, 8 km od aerodroma, i 20 minuta vožnje od samog centra Beograda, počeo je sa radom novi hotel "Novella Uno".
Svojom izrazito povoljnom lokacijom predstavlja pravo rešenje kako za tranzitne turiste i poslovni svet, tako i za sve ostale goste koji žele da u prijatnom ambijentu organizuju svoja privatna i poslovna druženja. Hotel sa 22 komforne sobe nudi uslugu noćenja sa doručkom, kao i mogućnost pansionske ishrane. U  sklopu hotela je parking sa 20 mesta koji je 24h pod video nadzorom. Hotel Novella Uno u svom sastavu ima restoran kapaciteta 130 mesta, konferencijsku salu do 80 mesta, aperitiv bar i room service. Recepcija radi 24 h.

    


 

Hotel "Novella Uno"

+381 22 2150504/6
Fax. +381 22 2150507
novellauno@gmail.com , office@novellauno.rs
www.novellauno.rs  

 

        
 
početna strana