Manifestacije

ZA NOVI KVALITET

U TURIZMU

U organizaciji časopisa "Turistička prizma" iz Novog Sada u Beogradu je održan WESTM 2018 - 5. Winter Events & Spa Travel Market (24.-25.10. 2018., hotel Hyatt Regency), poslovni skup namenjen organizatorima kongresa, seminara i drugih događaja, hotelima i ostalim smeštajnim objektima, kongresnim centrima, turističkim organizacijama, organizatorima putovanja, ponuđačima pratećih usluga, kompanijama koje posluju u okviru kongresnog (MICE) turizma. Za Internet Serbia Travel News Nikola Mihajlović, projekat menadžer WESTM 2018, kaže "Naš cilj je uspostavljanje bolje saradnje između turističkih privreda zemalja Jugoistočne i Centralne Evrope, kao i sa kompanijama izvan Evrope zainteresovanim za saradnju sa ovom regijom. Pored sastanaka B2B, koji su osnova WESTM-a, učesnici na pratećim konferencijama upoznaju i najnovije trendove iz oblasti primene informacionih tehnologija u MICE industriji i turizmu". U tom smislu sastavni deo skupa WESTM 2018 bila je i konferencija "Belgrade tourism & MICE forum" koju su organizovali Turistička organizacija Beograda i CERTUS - Centar za razvoj turizma Srbije. Na panelima "Turizam u gradovima", "Globalni trendovi i osvrt na Srbiju i Jugoistočnu Evropu", "Tehnologije i događaji","Organizacija događaja i optimizacija budžeta" i drugim, pored učesnika iz Srbije bilo je i gostiju iz Amerike, Grčke, Belgije, Danske, Rusije, Velike Britanije, Poljske, Azerbejdžana, Mađarske, Francuske i drugih zemalja. Posebno su bila zanimljiva izlaganja Alistera Tarnera (Velika Britanija), Anisie Evdokimove (Rusija), Eline Jutelite (Belgije), Stele Ariadni Konstatinu (Danska) i drugih učesnika.

   

   

   

Poslovni skup WESTM 2018 pratila je i tradicionalna dodela priznanja "TURISTIČKA PRIZMA" koje je redakcija časopisa "Turistička prizma" osmislila još 1997.godine kada je pokrenula akciju "Za novi kvalitet u turizmu". Đorđe Mihajlović, direktor i urednik "Turističke prizme", kaže "Od samog početka ideja vodilja je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u turističkoj industriji regije. Trudili smo se da zajedno sa kolegama iz raznih redakcija (članovima žirija), koji prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, nagradimo one koji to zaista zaslužuju. Ove godine žiri je odlučio da dodeli svega deset priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i nameri da akciju zadržimo kao i do sada na visokom nivou".
U okviru skupa WESTM 2018, i dodele Priznanja, promovisan je i godišnjaka "Turistička prizma 2019".  

 

   

Ovogodišnji dobitnici "TURISTIČKE PRIZME":

HOTEL HILLS, Sarajevo, BIH - kategorija kongresni centri i hoteli

INTERCONTINENTAL, Ljubljana, Slovenija - kategorija poslovni hoteli

NACIONALNI PARK KORNATI, Hrvatska - kategorija eko i etno turizam

HOTEL VERDE COMPLEX, Podgorica, Crna Gora - kategorija kongresna industrija

KRANJSKA GORA, Slovenija - kategorija destinacije i turističke organizacije (DMO)

HOTEL TUTTO, Janče, NP Mavrovo, Makedonija - kategorija mali hoteli

VELIKOGOSPOJINSKI DANI, Novi Bečej, Srbija - kategorija manifestacije i događaji

SOLARIS RESORTS, Vrnjačka Banja, Srbija - kategorija wellness & spa centri i hoteli

RESTORAN AMPHORA, Beograd, Srbija - kategorija restorani i ostali ugostiteljski objekti

UNIVERZITET SINGIDUNUM - FAKULTET ZA TURISTIČKI I HOTELIJERSKI MENADŽMENT, Beograd, Srbija - specijalna nagrada za podršku razvoju turizma i naučni doprinos
 

Turistička prizma Ltd

+ 381 21 3006274
info@westm.rs
www.turistickaprizmans.com