top

   PUTOVANJE KROZ VREME, PRIRODU I ISTORIJU

U skladu sa podrškom Evropske unije prekograničnoj saradnji u svim oblastima, a posebno u turizmu, turistička ponuda i Srbije i Bosne i Hercegovine bogatija je za jedan izuzetan projekat - „ČAROBNI TURISTIČKI PRSTEN“, jedinstvenu kružnu turu dugu oko 130 km, kojom se obilaze najlepši predeli Zapadne Srbije i Istočne Bosne. U organizaciji turističke agencije „Taraturs“ iz Bajine Bašte, i uz podršku Turističke organizacije Srbije, turistički novinari i turopetarori iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bugarske i Makedonije, smešteni u Bajinoj Bašti (u „Zepter hotelima“) plovili su brodom „Grizli 2“ jezerom Perućac i prelepim kanjonom reke Drine, jednim od najdubljih u svetu, obilazili Višegrad, Andrićgrad i most Mehmed-paše Sokolovića, putovali muzejskim vozom „Ćira“ od Višegrada do Mokre Gore i Šarganske osmice, posetili Drvengrad i manastire Rača i Dobrun, i priču zaokružili drumom do Nacionalnog parka Tara i pešačenjem do vidikovca “Banjska”, odakle se pruža senzacionalan pogled na jezero Zaovine i branu na Perućcu. I sve to uz izuzetnu ljubaznost domaćina, gastronomske specijalitete kraja i nadaleko čuvene rakije nekadašnje Zemljoradničke zadruge a danas Destilerije BB Klekovača.
Goran Glišić, vlasnik i direktor agencije „Taraturs“ nam priča :“Ovaj zeleni program se priprema već 10 godina, ali zbog raznih administrativnih barijera sada se prvi put i ostvaruje. Da bi se tura realizovala, i da bi cena bila prihvatljiva (za ovu sezonu 3.500 RSD), potrebno je 120 do 150 turista, tako da je program namenjen kako zatvorenim grupama iz celog sveta, tako i domaćim turistima tokom sezone, onima koji borave na Zlatiboru ili na Tari, ili onima koji se opredeljuju za kongrese na ovoj teritoriji baš zbog ovog izleta. Našim brodom prošle godine plovilo je oko 7.000 ljudi, dok se godišnje Šarganskom osmicom preveze i do 70.000 putnika. Ove godine očekujemo da se broj turista poveća za 10 od 15% i da tura zaživi jednom nedeljno“.

Uz sve pohvale „Taratursu“, i našu apsolutnu preporuku, Internet Serbia Travel News kompletan prikaz putovanja
„ČAROBNI TURISTIČKI PRSTEN“ daje u rubrici TURISTIČKE DESTINACIJE.

 

        

TARATOURS

+ 381 31 861501
office@taratours.rs
www.taratours.rs

top

GOSTOLJUBIVOST U PRVOM PLANU

Niš, u kome je po pokazateljima Republičkog zavoda za statistiku početkom godine boravilo 4% više turista nego u istom periodu prethodne godine, dok je broj noćenja povećan za 11%, bio je za vreme 19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora (29.-30.03.2018., hala Čair) mesto susreta turističke ponude i potražnje, poslovnih dogovora, prezentacija, razmene ideja i planova. Svoju turističku ponudu predstavilo je 60 turističkih centara iz Srbije, kao i brojni gradovi, turističke destinacije i regije iz Crne Gore, Republike Srpske, Grčke i Bugarske. Kako je sever Grčke oblast koju najviše posećuju turisti iz Niša i okoline, Grčka opština Volvi bila je partner Sajma. Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša, kaže “Ove godine smo imali i nove izlagače, goste turoperatere iz regiona Balkana. To je zato što je više od 100.000 turista posetilo Niš tokom prošle godine, a među njima je od stranaca bilo najviše Bugara, Grka, Nemaca, Turaka i Rumuna. Od svega što je Niš imao da ponudi, najbolje su ocenili gostoljubivost ljudi“.  

Sajam je, osim izlagačkog dela, ove godine imao i brojne prateće sadržaje poput degustacija gastronomskih specijaliteta, vina i rakija na štandu “Ukusi i vina”, predstavili su se  Leskovački karneval, viteški turnir ”Zaštitnici tvrđave”, street festival “PozitivNI”, Dani banice i Guča, nastupali su i kulturno-umetnički ansambli iz Srbije i Grčke. Pored B2B susreta održana je i jednodnevna konferencija "Novi načini u razvoju receptivnog turizma Srbije", kao i sastanci YUTA CHAPTER asocijacije.

Turistička organizacija Srbije, koja je u Nišu predstavila celokupnu turističku ponudu zemlje, sa akcentom na aktivnom odmoru i gastronomiji, kao i novu brošuru „Pešačenje i biciklizam-aktivan odmor u Srbiji“, od organizatora sajma - Turističke organizacije Niša, dobila je Priznanje za dugogodišnje partnerstvo i podršku sajmu.

 
      

Turistička organizacija Niša

+381 18 505689
info@visitnis.com
www.visitnis.com
top

   SEZONA ZA PAMĆENJE

Upravo završenu zimsku sezonu na planinama Srbije - Kopaoniku, Staroj planini i Zlatiboru (Tornik), „Skijališta Srbije“ beleže, po poslovnim rezultatima, broju skijaša i prodatih ski karata, kao najuspešniju do sada. Ostvaren je ukupan promet u iznosu od 10,3 miliona eura, a prodato je 23% više ski karata nego prehodne godine. Nakon organizacije brojnih dešavanja, poput Ski openinga, dve akcije “Family Sunday” (15% popusta na dnevne ski karte), četiri “Tvoja ski zona” (20% popusta na trodnevne i četvorodnevne ski karte) i „Masovni spust-masovni popust“ (20% popusta na ski karte), kao i  obeležavanja Svetskog dana snega, „Skijališta Srbije“ zaista imaju čime da budu zadovoljna.

Na tradicionalnom druženju „Skijališta“ sa novinarima na kraju zimske i pred početak letnje sezone, saznali smo da je sezona na Kopaoniku, najposećenijem ski centru Srbije, trajala je 127 dana. Povoljni vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza, čemu svedoči i ekipa Internet Serbia Travel News-a, rezultirali su cifrom od 314.000 skijaša. Sezona na Staroj Planini trajala je 116 dana i skijalo je preko 40.000 skijaša, dok je na Zlatiboru, u ski centru Tornik, sezona trajala 89 dana i skijalo je oko 50.000 skijaša.

Dejan Ćika, direktor „Skijališta Srbije“, najavljuje „Kako se turistički centar Kopaonik razvija velikom brzinom, neophodni su proširenje i izgradnja novih staza, i to planiramo za sledeću sezonu, kao i nastavak započete izgradnje garaže i heliodroma. Počinjemo i izgradnja novog ski centra Golija“.

Promociju letnje sezone „Skijališta Srbije“ planiraju za početak meseca maja.
   
            

JP „Skijališta Srbije“

+381 11 3117901
direkcija@skijalistasrbije.rs
www.skijalistasrbije.rs

top

IZAZOVI NAUTIČKOG TURIZMA

 

Na 40.Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova (Beogradski sajam, 3. – 7.04.2018.),  specijalizovanoj manifestaciji na kojoj domaći i strani proizvođači izlažu plovila, brodske i vanbrodske motore, kao i opremu za sportove na vodi, lov i ribolov, značajno mesto zauzeo je nautički turizam. Pratećim programom dominirale su teme: „Aktuelni problemi u nautičkoj privredi i turizmu“, „Nautički potencijali Srbije“, „Plovni putevi i infrastruktura“, Nautički turizam i naše zakonodavstvo“, „Informisanje o nautici i nautičkom turizmu u Srbiji“ i druge. Po mišljenju učesnika diskusija, i posle mnogo godina nastojanja Organizacije za nautičku privredu i turizam - NATUS ova grana je i dalje neopravdano zapostavljena, nerazvijena i izuzetno opterećena neprimerenom regulativom. Medijator diskusija, Krsta Pašković, udruženje „Dunavski propeler“, ističe „Na osnovu idejnog projekta udruženja “Dunavski propeler” još 1992. godine na Međunarodnoj konferenciji „Dunav reka saradnje“ predloženo je da nautička privreda dobije status privredne grane u razvoju i da se izradi operativni projekat njenog razvoja, ali rezultata nema“.

Posebno mesto u pratećem porogramu ovogodišnjeg Sajma nautike, lova i ribolova zauzela je prezentacija na kojoj je Milan Isaković predstavio prošlogodišnju plovidbu ekipe Internet Serbia Travel News-a rekom Amazonom, uplovljavanje u srce Amazonije i upoznavanje sa civilizacijom, biljnim i životinjskim svetom ove destinacije. 

Standardni deo pratećeg programa bila je i najava predstojećih regata: „10. Regata Vode Vojvodine“ (22.06.-1-07. 2018.), IX Eko regata Tamiš“ (19.-21.08. 2018.), „63 TID regata (29.-30.07.2018. Novi Sad), REKA – Đerdap II“, (23.07.-10.08.18) i druge.

 

      

Beogradski sajam
SAJAM NAUTIKE

+ 381 11 2655931
nautika@sajam.rs
www.beogradskisajam.rs

top

 

OSVAJANJE TURISTIČKOG TRŽIŠTA KINE

Turistička organizacija Srbije

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

 

U martu mesecu ove godine 50 kineskih turoperatera i 10 novinara upoznavalo sa turističkom ponudom Srbije na studijskom putovanju prilikom kojeg su, u okviru „self driving“ koncepta koji podrazumeva da turisti automobilom samostalno putuju, što je trend u Kini jer se na taj način mnogo bolje upoznaju destinacije, obišli Beograd, Novi Sad, Topolu, Taru, Zlatibor, Kopaonik, manastir Sopoćani, Đavolju Varoš i Prolom banju.

Promocija Srbije na tržištu Kine nastavljena je učešćem Turističke organizacije Srbije (TOS), zajedno sa turističkim organizacijama Vojvodine i Beograda, Atomskom banjom Gornja Trepča i nekolicinom turističkih agencija, na sajmu turizma COTTM u Kini (16.-18.04.2018.). Na sajmu je potpisan i sporazum o saradnji sa najbrže rastućom online turističkom agencijom u Kini – “Tongcheng International Travel Service”, koja će kroz svoje digitalne platforme promovisati turističku ponudu Srbije prilagođenu kineskom tržištu.

U saradnji sa avio kompanijom Hainan Airlines, koja je u septembra 2017. godine otvorila direktnu avio liniju Beograd – Peking, TOS u Pekingu organizuje i radionicu za turoperatore. Dosadašnje angažovanje je dalo rezultate budući da Statistički podaci pokazuju da je u toku 2017. godine u Srbiji zabeležen rast od 181% u dolascima i 121% u broju noćenja turista iz Kine u odnosu na prethodnu godinu. U prva dva meseca  2018. godine zabeležen je rast od 254% u odnosu na isti period prethodne godine.

   

               

top

ŠANSA KOJU TREBA ISKORISTITI
 

U Briselu je održan (22.03.2018.) 12. sastanak Mreže izuzetnih destinacija Evrope (EDEN Network) na kome je 18 destinacija u Evropi, koje su pobedile na prošlogodišnjim nacionalnim konkursima, dobilo priznanja i na kome je potpisana Briselska deklaracija kojom se te destinacije obavezuju na učešće u stalnoj razmeni dobrih primera iz prakse i podstiču druge destinacija u Evropi da usvoje modele održivog turističkog razvoja. Da podsetimo, na nacionalnom konkursu u Srbiji, koji je tokom 2017. godine sprovela Turistička organizacija Srbije, pobedio je Novi Pazar. Tema je bila „Kulturni turizam“, a poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta. Novi Pazar je konkurisao sa nasleđem koje, između ostalog, obuhvata spomenike na UNESKO listi – srednjovekovni kompleks Stari Ras sa Crkvom Svetih apostola Petra i Pavla (Petrova crkva) i manastirima Sopoćani i Đurđevi Stupovi koji su deo kulturne rute Saveta Evrope „Transromanika“, zatim znamenitostima iz osmanskog perioda – Novopazarskom tvrđavom sa starom čaršijom, Altun-alem i Lejlek džamijom, Isabegovim hamamom i mnoštvo drugih lokaliteta i sadržaja.
Uvršćavanje Novog Pazara u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network) otvorilo je vrata ovom gradu da se promoviše i na međunarodnom planu kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža. A da li će šansu iskoristiti na pravi način, videćemo. Iskustvo iz prethodnih godina, i sa prethodnim dobitnicima,   pokazalo je da plasman na turističkom tržištu samim priznanjem nije dovoljan, i da je to tek odskočna daska za sveobuhvatno unapređenje i promovisanje turističke ponude destinacije.


POBEDNICI KONKURSA EDEN 2017:
Belgija: La Luvjer
Bugarska: Jambol
Hrvatska: Vukovar-Vučedol-Ilok
Kipar: Orini Larnaka
Češka Republika: Dvorci na reci Orlic
Finska: Selo Fiskars
Francuska: Rudarski istorijski centar, Levard
Grčka: Patra
Mađarska: Srednjevekovne crkvene rute u regionu gornjeg Potisja 
Irska: Ostrvo Sketeri/Kilrush, Clare
Latvia: Opština Cesis
Litvanija: Pakruojis Manor
Malta: Qrendi
Poljska: Multikulturalna oblast na reci Bug
Rumunija: Sučava
Srbija: Novi Pazar
Slovenija: Kopar
Španija: Zemlja Svetog Ignacija
 

Turistička organizacija Srbije - Projekat EDEN

+ 381 11 6557112, 6557136
eden@serbia.travel
www.srbija.travel

     

Turistička organizacija Novog Pazara

+ 381 20 338030
tonp@live.com
www.tonp.rs

top

SEZONA KOJA OBEĆAVA
 

SB „Banja Kanjiža“ celinu svoje ponude predstavila je na specijalizovanom sajmu ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege - XVII prolećnom “Festivalu zdravlja” u Beogradu (12.–13.04.2018., Dom vojske Srbije). Pored Prvomajskog programa u prvom planu su bili programi medicinske rehabilitacije, preventivni programi za lečenje osteoporoze, atraktivni wellness programi poput „Moj vikend“, „Wellness i sportski team building“, „Šoping i Spa vikend“ i drugi. Po rečima Dr med. Slobodanke Drndarski, direktorke Banje Kanjiža, „Programi koji se kod nas sprovode pružaju našim gostima mogućnost da, uz odmor i rekreaciju, steknu uvid u svoje zdravstveno stanje. Obuhvataju analizu postojeće medicinske dokumentacije, fizikalni funkcionalni pregled, lekarski izveštaj sa ekspertizom, kao i korišćenje svih banjskih wellness i spa kapaciteta“.

Na „Festivalu zdravlja“ Banja Kanjiža, za koju ekipa Internet serbia Travel News-a smatra da gostima omogućava pravu kombinaciju zdravog, lepog i korisnog, najavila je i skorašnji početak organizacije tradicionalnih ručkova pored Tise, kao i raznih drugih aktivnosti. U toku je i ovogodišnja velika akcija - popust za penzionere od 10% do 40%.

ISTN u dodatku daje aktuelne programe Banje Kanjiža.
 
 

            

Specijalna bolnica za rehabilitaciju
„Banja Kanjiža“

+381 24 875163
office@banja-kanjiza.com
www.banja-kanjiza.com

top
 

 

   PROMOCIJA TURIZMA KROZ SUVENIR
 

Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum organizovao je četvrtu godinu za redom takmičenje u rešavanju studije slučaja za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija. Ovogodišnja tema takmičenja, koje je otvorio Prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, je Suveniri - promocija turizma i simboli lokalnih identiteta.

Cilj ovih takmičenja, koja su održana u Nišu (14.04.2018.), Beogradu (18.04.2018.) i Novom Sadu (25.04.2018.) je upoznavanje srednjoškolaca sa turističkim potencijalima Srbije, razvijanje njihove kreativnosti i samopouzdanja, komunikacionih veština, kao i međusobno upoznavanje i druženje. Mladi ljudi imali su zadatak da predlože autentičan suvenir koji asocira na tradiciju i kulturu određene destinacije, lokaliteta u Srbiji, a koji nedostaje u njihovim gradovima.

Najbolji i najmaštovitiji, a takmičilo se čak 17 timova, nagrađeni su četvorodnevnom stručnom ekskurzijom za učenike i mentore u zemlje regiona a bilo je tu i drugih nagrada poput kompleta udžbenika, popusta u školarini za upis na fakultete Univerziteta Singidunum, vikend putovanja po Srbiji i drugih.

   

         

Univerzitet SINGIDUNUM

+ 381 11 3093229
office@singidunum.ac.rs
www.singidunum.ac.rs

top

SLEDEĆA DESTINACIJA BALKAN

Konferencija u okviru Projekta LANDSSLEDEĆA DESTINACIJA BALKAN: RAZVOJ MOGUĆNOSTI ZA AGROTURIZAM U SRBIJI BOSNI I HERCEGOVINI održana je (19.04.2018.) u Visokoj turističkoj školi u Beogradu, jednom od 15 učesnika Konzorcijuma visoko obrazovnih institucija, regionalnih razvojnih agencija, turističkih organizacija i instituta Slovačke, Grčke, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji su angažovani u okviru projekta LANDS čiji je cilj da se na međunarodnom nivou ujedine potencijali, istraži tržište, sagleda stanje agroturizma i kvaliteta usluga na terenu, ažurira baza podatak i umreže svi u lancu razvoja agrobiznisa. Zoran Milenković, direktor Visoke Turističke škole, domaćina Konferencije, Miroslav Knežević, Državni sekretar za turizam Srbije, Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije, Slavka Nedeljković iz Udruženja preduzetnika u seoskom turizmu, Miljan Cvetković sa Univerziteta u Banjaluci, kao i neposredno angažovani u agroturizmu Srbije, iz Zornića kuće, Babine reke, Vile Albedo, etno sela Topalović, Lipolista, Neredina i Udruženja vinskih puteva Srbije, razgovarali su o popularnosti agroturizma u zemljama Balkana i razlikama sa zemljama EU, zaposlenima u ovoj grani turizma, profilu gostiju koje privlači, učešću u razvoju lokalne zajednice. 
Sumirajući diskusiju Milenko Đurić, Visoka Turistička škola, istakao je doprinos ove Konferencije u okviru Projekta LANDS, sufinansiranog od EU, podsticanju inicijativa za unapređenje agroturizma, edukaciji i stručnom usavršavanju vlasnika kapaciteta u agroturizmu, boljoj saradnji nadležnih institucija i individualnih preduzetnika u stvaranju i korišćenju mogućnosti za razvoj agroturizma. Kako agroturizam u Srbiji nije samo boravak turista u seoskim domaćinstvima, već obuhvata i izlete u okolne predele, posete prirodnim atrakcijama, kulturno-istorijskim znamenitostima i lokalnim manifestacijama, upražnjavanje sportskih i rekreativnih aktivnosti u prirodi, kao i kupovinu zanatskih i ručnih radova, suvenira i hrane i pića iz kućne radinosti, jasno je da su ovakvi razgovori o boljoj saradnji neophodni da bi ovaj vid turizma u usponu zaista i postao održiv.

 

               

top

SALAŠARSKI TURIZAM I GASTRONOMIJA

“SALAŠI ZA VAS – TURISTIČKI I GASTRONOMSKI VODIČ“

+381 64 9717466
mbpromons@gmail.com
salasizavas@gmail.com 
Facebook/Salaši za Vas/Poruka

 

Seoski turzam je sve traženiji vid turizma kako među inostranim, tako i među domaćim turistima. U Vojvodini je ovaj vid turizma poznat kao SALAŠARSKI, budući da je sve više salaša koji nude turističko-gastronomske usluge.

Da bi pomogao onima koji ne mogu da se odluče koji salaš da izaberu, Miroslav Božin napisao je knjigu “SALAŠI ZA VAS – TURISTIČKI I GASTRONOMSKI VODIČ“ . U njoj ovaj publicista, autor vodiča kroz Frušku goru, vojvođansku gastronomiju, Apatin, Suboticu, Sombor, Novi Sad, i čarde na Dunavu,  opisuje 65 vojvođanskih salaša i njihovu ponudu, a pored toga daje i putokaze kako se do njih stiže iz većih gradova.

Pored informacija o nastanku salaša, koji su vekovna  inspiracija slikarima i piscima, u knjizi su opisana i brojna, pomalo zaboravljena starinska jela.

U uvodu ovog vodiča Božin kaže “Ovaj vodič omogućava da posetite salaše širom  Vojvodine. Od salaša do salaša je poglavlje koje govori o gostoljubivosti salašara i lepoti pejzaža u kojima se nalaze... A očekuju vas i Jela naša sa salaša”.

Knjiga “SALAŠI ZA VAS – TURISTIČKI I GASTRONOMSKI VODIČ“ izašla je u izdanju
Izdavačke kuće „Prometej“.

 
            
top
SRPSKI VERSAJ PONOVO OTVOREN ZA OBILASKE

Kao nastavak veoma uspešne saradnje izmedju Kraljevskog dvora i Turističke organizacije Beograda, Dvorski kompleks u Beogradu ponovo je otvoren za javnost. Obilasci Kraljevskog i Belog Dvora osmišljeni su tako da se posetioci, uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom. U turi se obilaze zdanja Kraljevskog i Belog Dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreji Prvozvanom, zaštitniku Kraljevske Porodice. Posetioci u okviru tura imaju priliku i da se sretnu i pozdrave sa Prestolonaslednikom i Princezom kada god su prisutni.

Posete Dvorskom kompleksu su svake srede, subote, nedelje, od 22. aprila do 31. oktobra 2018. godine, i to sredom od 10.00, a subotom i nedeljom od 10.00 i 13.00 časova. Ulaznica uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića, sa koga se kreće pola sata pre zakazanog termina. Postoji  mogućnost i organizovanja vanrednih obilazaka uz prethodnu najavu Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II na tel. +381 11 306 4050 ili na E. kancelarija@dvor.rs (web sajt www.dvor.rs) i  bginfo.knezmihailova@tob.rs.

Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

 

        

Turistički Informativni Centar
Beograd, Knez Mihailova 56

+381 11 2622798
bginfo.knezmihailova@tob.rs
www.tob.rs

top

KREIRANJE, RAZVOJ I PROMOCIJA TURISTIČKOG PROIZVODA

+ 381 11 6557100
office@serbia.travel
www.srbija.travel

Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa ovogodišnjim domaćinom - Turističkom organizacijom grada Subotice, organizuje na Paliću 9. Turistički forum (9.- 12.05.2018.) na kome će se govoriti o načinima unapređenja turizma Srbije. Edukativne sesije i radionice biće posvećene kreiranju, razvoju i promociji turističkog proizvoda, kao i medijskom komuniciranju destinacije.

Sastavni deo Foruma je i obilazak Palića, znamenitosti grada Subotice, kao i Kelebije, naselja na samoj granici sa Republikom Mađarskom, poseta jednoj od najpoznatijih ergela Srbije kao i muzeja kočija.

Forum, pored stručnih radionica prate i sportska nadmetanja.

   

            

top

 

SLOVENAČKI INCOMING WORKSHOP

U organizaciji Slovenačke turističke zajednice na Kranjskoj Gori se održava (7.-9.06.2018.) Slovenački Incoming Workshop. Ova destinacija, koja leži u srcu Julijskih Alpa, nalazi se na trećem mestu Top 10 destinacija koje portal Lonely Planet preporučuje za 2018. godinu. Organizatori Workshopa ističu „Ovo je savršena prilika da se kroz B2B susrete upoznaju slovenački turoperatori, mogućnosti i destinacije.

Želimo svima dobrodošlicu u zelenoj, aktivnoj i zdravoj Sloveniji u kojoj osećaj ljubavi povezuje Alpe sa Sredozemnim morem i Panonske oblasti sa misterioznim Karstom“.

U cilju upoznavanja Slovenije organizatori pripremaju i tematska studijska putovanja: IZAZOVNA LEPOTA KRANJSKE GORE I NJENOG OKRUŽENJA, KULTURNA, ZDRAVA, AKTIVNA I ZELENA TURA.

   
        

Slovenačka turistička zajednica

+ 386 15898541
siw@slovenia.info
www.slovenia.info/siw

top  
  67000